Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj odwiedzilam schronisko i poznalam pieknego boksia. Niestety jak to bokser w schronie, strasznie schudl i przygasl :( Deprecha na calego. Bardzo niesmialo podchodzil do mojej osoby, jakby z niedowierzaniem, ze ktos sie nim interesuje. Pieknie wzial ciasteczka i przytulal sie do mojej dloni.

Niestety nie dostalam pozolenia wyprowadzenia go na spacer, wiec nie wiem jaki jest w stosunku do innych psow oraz kotow. Siedzi sam w boksie, wiec raczej ma spiecia z samcami, moze jest zaborczy o miski...

Wg strony schroniskowej ma 3 lata. Mieszka w kojcu zewnetrznym w budzie, bez mozliwosci schronienia sie w budynku :(

Posted

Nie wiem jak on zareaguje na przymrozki w nocy :( Chudzinek jest i nie ma go co grzac na golych dechach budy :( Jeszcze te boksy maja zle zrobiona podloge i woda zamiast splywac, stoi cienka warstwa na betonie i psiaki maja mokre lapki :(

Posted

[quote name='some']co z wlascicielem? wg strony schronu ma czipa... moze wlasciciel nawet nie wie ze pies w schronie jest? Marta sprawdzalas to?[/QUOTE]
Do wlasciciela poszedl list, bo numer w bazie byl nie aktualny. Najwyrazniej i adres byl stary, bo nikt sie po niego nie zglosil :(

Posted

no to moze trzeba tam sie przejechac? pod ten adres? albo ktos nie odebral listu (normalna rzecz) albo zmienil adres- a w tym wypadku moze nowi lokatorzy znaja obecny?

Posted

[quote name='some']no to moze trzeba tam sie przejechac? pod ten adres? albo ktos nie odebral listu (normalna rzecz) albo zmienil adres- a w tym wypadku moze nowi lokatorzy znaja obecny?[/QUOTE]
Nikt nie poda mi danych wlascicieli, o numerze czipa nie wspominajac ;) Te wiadomosci mam od babeczki, ktora dzwonila w jego sprawie (i sprawie Kinia) do schroniska, a potem do mnie z prosba o pomoc dla boksiow :)

Posted

Czyli ratunek nadszedł w ostatniej chwili. Ja właśnie skończyłam czytać "Mojego Psa", była tam mowa w jednym artykule o fundacji SOS Bokserom (którą już znamy :) ) i pomyślałam,aby może do nich się zgłosić o pomoc. Świetnie, że nie ma już takiej potrzeby.

Posted

[quote name='Enigma79']Czyli ratunek nadszedł w ostatniej chwili. Ja właśnie skończyłam czytać "Mojego Psa", była tam mowa w jednym artykule o fundacji SOS Bokserom (którą już znamy :) ) i pomyślałam,aby może do nich się zgłosić o pomoc. Świetnie, że nie ma już takiej potrzeby.[/QUOTE]

Enigma79,nie wiesz chyba,że my z ageralion właśnie z tą fundacją non stop współpracujemy,Kiniu ze Szczecina poszedł pod ich opiekę,Bigosowi też znalazłam dom,a fundacja załatwiła podpisanie papierów adopcyjnych :) Sama część papierów przecież załatwiłaś ty,naużerałaś się z tym faciem.Wszystkie boksie są do tej fundacji zgłaszane :)

Posted

Wiem, wiem, Ada :) ale wyleciało mi to chwilowo z głowy. Pamiętam nawet, że fajne kartki "Kapsel" (?) przygotowała na święta, z bokserkami i kurczaczkami. Marta również na początku była zaboksiona :D A propos bokserów, dzisiaj jeden przedstawiciel tej rasy (Piorun, bardzo urodziwy) nakrył sobą moją małą bulwę na wybiegu. Serce mi zamarło ale właściciel psiaka był w porządku i interweniował :) nic złego się nie stało.