Boogie Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Uff, nie tylko ja w niej wilczaka dostrzegam, charakter też ma wilczasty ;) Quote
zmora0 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Z tego co zauwazylam na watku, raczej skrajny saarlosowaty :) Wilczaki do płochliwych nie należą. Z wyglądu wilczakowato - saarlosowata, z charakteru wilcza, bo na pewno nie wilczakowata ;) Quote
Boogie Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Chodziło mi o cechy, które są opisane na stronie którą podałaś :) Saarlosa " Do obcych zachowuje się z rezerwą i nieco podejrzliwie. Jego rezerwa i wilcza chęć do ucieczki w nieznanych sytuacjach, jest typowa dla SWH i powinna zostać zachowana, jako typowa cecha rasy. Obcy zbliżający się do SWH, powinni mieć zrozumienie dla charakteru tych psów, dla ich dystansu i chęci ucieczki, cech, które niosą one w swoim dziedzictwie. Przymuszenie do niepożądanego kontaktu z obcym, może prowadzić do przytłaczającego pragnienia ucieczki. Tłumienie tej skłonności, na przykład przez brak swobody psa na smyczy, może spowodować zachowania nerwowe." Quote
zmora0 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 "charakter też ma wilczasty" - o to mi chodzilo :P to uderzcie na wolfdoga i wilczaki.eu, tam faktycznie moze ktos pomoze.. Quote
Ajula Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 netheter napisał(a): Z wyglądu wilczakowato - saarlosowata, jak tak oglądam zdjęcia, to mi się też wydaje, że bardzo podobna do saarlosa Quote
What May NN Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Moria niedługo Cię odwiedzimy! Dziewczyna jest w hotelu bardzo zdystansowana, oj trudna psina nam się trafiła! Quote
snuszak Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 ja też jestem ciekawa, mam nadzieję, że poznanie nas nie będzie dla niej dużym stresem Quote
Boogie Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 No jak zwykle zdjęcia świetne i pokazują powolną ale przemianę Morki :) Quote
snuszak Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 od kojca gdzie nie była zadowolona do biegania z ogonkiem w górze! Quote
ania z poznania Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 http://img855.imageshack.us/img855/4619/img0141bu.jpg Jest uśmiechnięta, nie zestresowana, miło zobaczyć ją taką właśnie Quote
Ajula Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 [quote name='snuszkak']od kojca gdzie nie była zadowolona do biegania z ogonkiem w górze! może to z radości, że Boogie przyjechał :lol: ona go uwielbia zresztą z wzajemnością......... [quote name='netheter'] fotki wspaniałe Moria jest śliczna :loveu: Quote
Boogie Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Oj z wzajemnością, nie mogłem sie nacieszyc tym jak chodziła na smyczy. Michał przewiduje, że potrzeba jeszcze około pół roku zeby stała sie adopcyjna, mi wydaje się że nastąpi to szybciej. Robi postępy, Michał może tego nie zauważa bo przebywa stale z nią, ja byłem w szoku! Kiedy nastepna wycieczka do Goliny? :P Quote
kmk Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Boogie napisał(a):Oj z wzajemnością, nie mogłem sie nacieszyc tym jak chodziła na smyczy. Michał przewiduje, że potrzeba jeszcze około pół roku zeby stała sie adopcyjna, mi wydaje się że nastąpi to szybciej. Robi postępy, Michał może tego nie zauważa bo przebywa stale z nią, ja byłem w szoku! Kiedy nastepna wycieczka do Goliny? :P Boogie. Michał ma na górze pokoje gościnne :) [mówił, że kanapy ma jeszcze całe :)] Po co co chwilę jeździć do Morki, jak możesz sobie pomieszkać :) Quote
Ajula Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 What May NN napisał(a):w pokojach obecnie mieszkają psy ;-) Łukaszowi to nie przeszkadza on lubi mieszkać z psami :D Quote
Boogie Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Hehehe, na zimę moge sie tam przeprowadzić i między nufkami połozyć, teraz za gorąco ;) Quote
snuszak Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 tylko jak jaki się na bok przewróci to Cie udusi :evil_lol::evil_lol: Quote
Ajula Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 ale za to na plakacikach jest wszędzie :) Quote
Recommended Posts