Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co zauwazylam na watku, raczej skrajny saarlosowaty :) Wilczaki do płochliwych nie należą.

Z wyglądu wilczakowato - saarlosowata, z charakteru wilcza, bo na pewno nie wilczakowata ;)

Posted

Chodziło mi o cechy, które są opisane na stronie którą podałaś :)

Saarlosa
" Do obcych zachowuje się z rezerwą i nieco podejrzliwie. Jego rezerwa i wilcza chęć do ucieczki w nieznanych sytuacjach, jest typowa dla SWH i powinna zostać zachowana, jako typowa cecha rasy. Obcy zbliżający się do SWH, powinni mieć zrozumienie dla charakteru tych psów, dla ich dystansu i chęci ucieczki, cech, które niosą one w swoim dziedzictwie.
Przymuszenie do niepożądanego kontaktu z obcym, może prowadzić do przytłaczającego pragnienia ucieczki. Tłumienie tej skłonności, na przykład przez brak swobody psa na smyczy, może spowodować zachowania nerwowe."

Posted

netheter napisał(a):

Z wyglądu wilczakowato - saarlosowata,

jak tak oglądam zdjęcia, to mi się też wydaje, że bardzo podobna do saarlosa

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='snuszkak']od kojca gdzie nie była zadowolona do biegania z ogonkiem w górze!
może to z radości, że Boogie przyjechał :lol: ona go uwielbia

zresztą z wzajemnością.........
[quote name='netheter']

fotki wspaniałe
Moria jest śliczna :loveu:

Posted

Oj z wzajemnością, nie mogłem sie nacieszyc tym jak chodziła na smyczy. Michał przewiduje, że potrzeba jeszcze około pół roku zeby stała sie adopcyjna, mi wydaje się że nastąpi to szybciej. Robi postępy, Michał może tego nie zauważa bo przebywa stale z nią, ja byłem w szoku! Kiedy nastepna wycieczka do Goliny? :P

Posted

Boogie napisał(a):
Oj z wzajemnością, nie mogłem sie nacieszyc tym jak chodziła na smyczy. Michał przewiduje, że potrzeba jeszcze około pół roku zeby stała sie adopcyjna, mi wydaje się że nastąpi to szybciej. Robi postępy, Michał może tego nie zauważa bo przebywa stale z nią, ja byłem w szoku! Kiedy nastepna wycieczka do Goliny? :P

Boogie.
Michał ma na górze pokoje gościnne :) [mówił, że kanapy ma jeszcze całe :)]
Po co co chwilę jeździć do Morki, jak możesz sobie pomieszkać :)

• 2 weeks later...