Basia1968 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 NO TEGO JESZCZE NIE BYŁO! Suczka szorstkowłosa - nie znam sie kompletnie na typach, rasach - maleńka, śliczna, młodziutka, wyrzucona z samochodu na jednym z naszych osiedli. Wykopała sobie jamę POD KIBELKIEM WIEJSKIM:angryy: próbowaliśmy to uchwycić. Dzięki uprzejmości ludzi mieszkających obok udało się podkopać i wyciągnąć maluchy. Trzy śliczne kluski - około 2 tygodni - same chłopaki. Zawieźliśmy do weterynarza i co dalej............. DANE DO KONTAKTU tel. 500649910 mail: wray22@interia.pl lub happygardentbg@interia.pl FUNDACJA NA RZECZ RATOWANIA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT "HAPPY GARDEN" W TARNOBRZEGU REGON 180672033 NIP 867 222 62 52 NR KONTA BANK SPÓŁDZIELCZY W TARNOBRZEGU 35 9434 0002 2001 1000 0977 0001 TUTAJ MIESZKAŁY A OTO RODZINKA Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 A TO MAMUNIA MALEŃKA ODESZŁA PRAWDOPODOBNIE NA ZAWAŁ - JAK PATRZE NA TO ZDJĘCIE NIE MOGE UWIERZYĆ!! Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 co będę mogła to zrobię - postaram się o pieniążki od miasta. SUNIA JEST BARDZO ALE TO BARDZO ŁAGODNA. UMIE JEŹDZIĆ SAMOCHODEM - SAMA WSKAKUJE. SŁODKA, ŚLICZNA, MŁODZIUTKA I MALEŃKA. Quote
minia913 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 sunia jest śliczna i chyba nie będzie problemu z domkiem dla niej mam nadzieję Quote
KasiaKia Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Mój Boże... aż mi się łza w oku zakręciła. Nie wiem jaka kara powinna spotkać kogoś kto wyrzuca ciężarną suczkę... kto skazuje ją i jej szczenięta na śmierć :-( Ja mogę pomóc jedynie finansowo... na szczepienia maluchów, jedzenie itp. Przeleję ile mogę... Quote
Ulka18 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Basia, Ty to lepiej na miasto nie wychodz, ile Ty ostatnio psow bezdomnych znalazlas :-( Sliczna ta sunia, taka jak pies kudlaty ze stada 21 psow. Jaka podobna do mojego Gargamela. Biedna sunia, naprawde straszny ten przypadek.... Pomoge z ogloszeniami. Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Aga kiedy to mnie samo napotyka:-( nie wiem czy przyciągam je wszystkie i ludzi jednocześnie. ja myślałam, że one będą miały dzień/ że będą do uśpienia te maluszki/ ale one za duże. Quote
rita60 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jestem......sliczna ta szorstka mamusia.....Basiu jak pomóc ? Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 potrzeba mi miejsca - cholera dla takiej rodzinki. One nie mogą w klatce siedzieć. One znajdą domek szybko, bo to maleńkie. Sunia może mieć z 5 kg. Nie wiem jak chłopaki. Najmniejszy to czarny. Quote
Ulka18 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 NIe wiem kto by mial miejsce dla rodzinki, Murka pewnie szpilki nie wbije, tak samo Asia z Brzyscia. Quote
Ulka18 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Trzeba porozsylac watek na pw do jak najwiekszej ilosci dogomaniakow, moze ktos cos wymysli. Basiu, czy ta suczka w ogole cos jadla, gdy mieszkala w tej norze? Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 ale nie myślcie, że one zostały wyciągnięte tędy co widać na zdjęciu. Gdyby nie ośmioletni chłopiec, szczuplutki, drobniutki, to nie wiem czy udałoby się je wydobyć. Chłopaczek wszedł przez dziurę w wychodku. Kibelek na szczęście nie używany od dawna, wszystko wybrane. Dzielny chłopaczek! Ktoś jej tam coś podrzucał do jedzenia, tak mówili ci ludzie - oni dawali jej mleko /hehe/. Sunia wracała codziennie na drogę, tam gdzie ją wyrzucono - tak biedna czekała. Quote
Ulka18 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jezus Maria, makabra. Dzielny, dobry chlopczyk, gdyby nie on, to nie wiem co by bylo. Jak sie Basiu dowiedzialas o tej rodzince? Quote
Paulina_mickey Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jeśli ktoś ma miejsce w podpisie to częstujcie się banerkiem, ponadto założyłam wydarzenie na FB, jeśli ktoś ma konto to rozsyłajcie proszę. http://www.facebook.com/event.php?eid=208648765834268 Hanik założyła także mamusi i dzieciaczkom wątek na terierkowym forum, serdecznie dziękuje! :Rose: Linku nie mogę Wam pokazać bo dogo blokuje :( Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 zadzwoniła do mnie pani - bo dośc dużo ludzi nas zna w związku z Akcją buda. Quote
Anula Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Basiu - spróbuj skontaktować się z malawaszką bo wydaje mi się,że ta sunia jest w typie mini sznupka-może coś pomorze.Malawaszka zajmuje się sznaucerami. Quote
Montana Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jacy ludzie bywają bezduszni:(...Ona mi przypomina matkę mojego psa,mój to jamnikowaty biszkoptowy psiak,obecnie u mnie 2 lata.Też szukał właścicieli którzy go pozostawili pod marketem...Był zaniedbany,wygłodzony,cały w kleszczach ale dzięki mnie ma DS:) Quote
malawaszka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 o matko :( ja nie mam miejsca dla rodzinki żadnego :( Quote
Vesper Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Makabra... Fajnie że jesteście dziewczyny- tylko tyle jestem w stanie powiedzieć. U mnie też nie ma miejsca- oprócz 4-ech moich dochodzi jutro/pojutrze jeszcze jeden, którym "pańcia" się znudziła... Sunia śliczna, i jak wdzięcznie patrzy (to zdjęcie w samochodzie). Wygląda na młodziutką i to baaardzo- rok bym jej dała. I mnie osobiście przypomina jamnika szorstkowłosego- może są dziewczyny od jamniorków? Jeden klusek- czarny, też chyba będzie jamnikowaty, chociaż za wcześnie żeby coś powiedzieć. Eeee....Jak mam ściągnąć banerek i umieścić w podpisie? Pomożecie mi z tym? (Na pw). Finansowo u mnie niewesoło, ale co potrzeba w sensie dóbr materialnych? Karma, koce, zabawki, smycz i szelki-rzeczy tego typu u mnie w bród, chętnie wyślę albo zawiozę (nie wiem gdzie, Basiu, sunia się znajduje). Myślę że cała gromadka szybko znajdzie dom- szczeniaki słodkie, a mama łagodna, grzeczna... Będę do Was zaglądać. Pozdrawiam! Quote
Basia1968 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 arielka186 sunia jest w Tarnobrzegu. To troszke od Warszawy, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Dziękuję wszystkim za przybycie i pomoc. Quote
Paulina_mickey Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='arielka186']Makabra... Fajnie że jesteście dziewczyny- tylko tyle jestem w stanie powiedzieć. U mnie też nie ma miejsca- oprócz 4-ech moich dochodzi jutro/pojutrze jeszcze jeden, którym "pańcia" się znudziła... Sunia śliczna, i jak wdzięcznie patrzy (to zdjęcie w samochodzie). Wygląda na młodziutką i to baaardzo- rok bym jej dała. I mnie osobiście przypomina jamnika szorstkowłosego- może są dziewczyny od jamniorków? Jeden klusek- czarny, też chyba będzie jamnikowaty, chociaż za wcześnie żeby coś powiedzieć. Eeee....Jak mam ściągnąć banerek i umieścić w podpisie? Pomożecie mi z tym? (Na pw). Finansowo u mnie niewesoło, ale co potrzeba w sensie dóbr materialnych? Karma, koce, zabawki, smycz i szelki-rzeczy tego typu u mnie w bród, chętnie wyślę albo zawiozę (nie wiem gdzie, Basiu, sunia się znajduje). Myślę że cała gromadka szybko znajdzie dom- szczeniaki słodkie, a mama łagodna, grzeczna... Będę do Was zaglądać. Pozdrawiam![/QUOTE] Instrukcja poszła na PW- mam nadzieje że się uda wkleić. Quote
Recommended Posts