Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na dzień dzisiejszy uważam tak jak Gaja co do kwestii kupna psa. Jednak prawie 4 lata temu nie byłam taka mądra i również kupiłam psa z pseudohodowli. Problemy miałyśmy straszne, kasy wydałam tyle, ze mogłabym mieć i ze 3 rodowodowe spanielki.
Teraz kupując drugiego psa szukałam z hodowli.
Jak mogę tłumaczę ludziom, że nie warto kupować psa bez metryki z niewiadomego źródla i nabijać kasę handlarzom .. Jednak rozumiem ludzi ktorzy z niewiedzy kupują- bo sama tak zrobiłam.
Anka_ZG- nie denerwuj się tak ;)

Posted

Estera napisał(a):
Na dzień dzisiejszy uważam tak jak Gaja co do kwestii kupna psa. Jednak prawie 4 lata temu nie byłam taka mądra i również kupiłam psa z pseudohodowli. Problemy miałyśmy straszne, kasy wydałam tyle, ze mogłabym mieć i ze 3 rodowodowe spanielki.
Teraz kupując drugiego psa szukałam z hodowli.
Jak mogę tłumaczę ludziom, że nie warto kupować psa bez metryki z niewiadomego źródła i nabijać kasę handlarzom .. Jednak rozumiem ludzi którzy z niewiedzy kupują- bo sama tak zrobiłam.
Anka_ZG- nie denerwuj się tak ;)

Ja juz teraz też będę mądrzejsza i nie popełnię tego samego błędu. a denerwuje sie dlatego, że taka już jestem, wszystkim za bardzo sie przejmuje. Ale już sie nie denerwuje:P Pozdrawiam