Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuziaM napisał(a):
Hej.
Poniewaz to ja bede sie rozliczala za psiaki w hoteliku - pozwolilam sobie zrobic podsumowanie.
Mamy .
130,- zl na koncie EMIRA ( Seaside + Przyjaciel koni )
200,- zl na koncie AFN ( Patia )
???, - zl na koncie ??? ( Lavinia )

Jade do hoteliku dzisiaj lub w srode, wiec zaplace za Chudzine ze swoich pieniazkow za dwa tygodnie, a potem sie jakos postaramy rozliczyc.

Gosiu,
Lavinia z tego co mi wiadomo wpłaciła 100zł, więc powinno być w sumie 430zł dostępnych środków. Emir zobowiązała się pokryć koszty weterynarza, więc z Jej konta środki powinny pójść do Justyny.
Reszta do Waszej dyspozycji.
Ja wpłacę na Chudego na początku listopada, w tej chwili konto charytatywne wyczerpane.
Proszę zróbcie nowe fotki Chudemu i pamiętajcie o tych ogłoszeniach w prasie.
Z niecierpliwością czekamy na nowe relacje o psinie.

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Seaside napisał(a):
Zuziu - to może podaj, żeby AFN na konto od razu Tobie przelewał.
Jeśli nie masz nic przeciwko na PW podaj mi swoje konto - bo na Lenę chcę Ci wpłacić , no i tą budę wiesz którą :cool3: :evil_lol:

Nie wiem do kogo z AFN sie z tym zwrocic .......:oops: .

A buda ..... juz moj maz zaczal cos tam o tym przebakiwac, ale czy znajdzie czas ? ? ? :roll: - ja osobiscie watpie......:shake: .

Zdjecia Chudzinie zrobie, jak pojade do hoteliku. Wiec moze dzisiaj ( czego bym bardzo chciala, ewentualnie w srode - to juz na 100 %).

Posted

GoniaP napisał(a):
Napisz do Tweety albo Greenevil, one Cię poinformują.

Mam sie u nic upominac o pieniadze ? ? ? ? ? :oops: :oops: :oops:
Matko kochana, do czego to doszlo !
Ale ok.

Posted

Napisałam ogłoszenie w imieniu Chudego na stronie jeleniogórskiej. Zaraz jeszcze umieszczenie w autogiełdzie. Bardzo za nim tęsknię. A co z Allegro?
Czy Chudemu można podawać jakieś witaminki oprócz lekarstw od weta?

Posted

Podnosimy Chudziaczka, dawałam już ogłoszenie o chudym na stronie jelonka.com, jak go zobaczyłąm w tym schronie.
WCZORAJ NAPISAŁA DO MNIE NA GG PANI, ŻE UJĄł GO JEGO LOS ALE NIE MOŻE GO WZIĄŚĆ NIESTETY :(
Poprosiłam o pomoc w szukaniu chałupki stałej :lol:
Zawsze to jedna para rąk więcej do pomocy :evil_lol:

Jolu, Zuziu - ilnie potrzebna pomoc w wyciągnięciu jamniorka ze Schronu w sobotę niedzielę!!! Bea ma dla niego domek we wrocłąwiu, tylko niestety trzebaby było go do mnie do Bolsłąwca dowieźć (Jolu znasz moją syt ja nie dam rady tam po niego pojechać:placz: ) Dorzucam się do paliwa -PLISSSSSSSSS
A ja już mam transport na pon rano do wrocka :evil_lol:

Posted

Seaside napisał(a):

Jolu, Zuziu - ilnie potrzebna pomoc w wyciągnięciu jamniorka ze Schronu w sobotę niedzielę!!! Bea ma dla niego domek we wrocłąwiu, tylko niestety trzebaby było go do mnie do Bolsłąwca dowieźć (Jolu znasz moją syt ja nie dam rady tam po niego pojechać:placz: ) Dorzucam się do paliwa -PLISSSSSSSSS
A ja już mam transport na pon rano do wrocka :evil_lol:

Cały dzień byłam poza domem, w końcu musiałam się zająć papierologią potrzebną by zacząć budowę (dziś na tapecie był prąd).
Byłam też w dwóch punktach weterynaryjnych, zostawiłam plakaty, ulotki i petycje do podpisu (Ozzy).
Oczywiście wykonam kilka telefonów by pomóc w odbiorze jamniorka.

Dziś miałam ząłożyć kolejną aukcje na bazarku na pomoc Chudzinie i innym z Jeleniej, nie mam sił :shake:
Zrobię to najpóźniej do jutra do południa.

Posted

Seaside--> a moze moj ojciec bedzie jechal- podpytaj sie go. Tyle ze to by bylo w tygodniu a nie w wekend. No i raczej chyba musialabys z nim podjechac, bo jak zacznie wyciagac jamniorka to jeszcze z czyms innym zamiast niego do Ciebie przyjedzie ;)

Posted

Wczoraj odwiedzilam Chudzine i Lenke.
Oba maja sie dobrze.
Chudzina zostal przeniesiony do pomieszczenia obok domu ( do cieplego kojca z kocykiem ) , bo w nocy w pokoju bardzo nabrudzil. Niestety, chyba nikt go nie nauczyl czystosci. Ma towarzystwo - w kojcach obok sa : bialy staruszek pudelek oraz ogromny mlody czarny podpalany ON-ek, ktore tez czekaja na wlasne domki.
Chudzina jest w duzo lepszym stanie, niz na pierwszych zdjeciach. Jego oczka wygladaja juz normalnie i nawet sa radosne.
Rany powoli sie goja ( chociaz p. Ania nie ma zadnych lekow i prosi o dostarczenie ich przez Justyne - ponoc tak sie umawialyscie ).
Psiak cieszy sie na widok czlowieka i mimo, ze jeszcze jest slaby, to juz mocno stoi na nogach !
Jest chudziutki, ale ma straszny apetyt ! Wiec szybko nabierze cialka.
I stwierdzilismy, ze jest on mieszancem ON-ka z bernenskim psem pasterskim. Jego postura oraz krotka siersc wskazuje na ON-ka, natomiast silne duze lapy oraz niesamowite umaszczenie - sa jak u bernenczyka :loveu: .
Jest niesamowicie mily i lagodny. Poddaje sie zabiegom pielegnacyjnym bez cienia nieufnosci i strachu. Zbyt wiele nie mozna jeszcze przy nim zrobic, bo jest troche slaby, a jego ranki sa nadal otwarte, ale jest juz znacznie lepiej.

Przepraszam, ze nie ma zdjec, ale bylam tam ok. 20-tej - calkiem ciemno juz i widac by bylo tylko oczka swiecace, jak zaroweczki ...
Ale w sobote pojade wczesniej i wtedy poswiece wiecej czasu na pielegnacje obu naszych psiakow i na sesje zdjeciowa. Zawioze mu tez duzy cieply koc ( tego nigdy za wiele ) i jakies smakolyki.

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
Seaside--> a moze moj ojciec bedzie jechal- podpytaj sie go. Tyle ze to by bylo w tygodniu a nie w wekend. No i raczej chyba musialabys z nim podjechac, bo jak zacznie wyciagac jamniorka to jeszcze z czyms innym zamiast niego do Ciebie przyjedzie ;)

Jowita - ja naprawdę nie mogę, przecież wiesz że mama do szpitala idzie....

Posted

zuziaM napisał(a):

Rany powoli sie goja ( chociaz p. Ania nie ma zadnych lekow i prosi o dostarczenie ich przez Justyne - ponoc tak sie umawialyscie ).
Małgosiu, Justyna nie miała pieniędzy na wykup leków... Czeka na wypłatę, wtedy kupi i dowiezie. Ale skoro są pieniądze na AFN i u Emir, to może skontaktuj sie z Justyną lub poprzednim wetem i jakoś skołujcie te leki szybciej. Ja jestem za daleko:shake:

Posted

GoniaP napisał(a):
Małgosiu, Justyna nie miała pieniędzy na wykup leków... Czeka na wypłatę, wtedy kupi i dowiezie. Ale skoro są pieniądze na AFN i u Emir, to może skontaktuj sie z Justyną lub poprzednim wetem i jakoś skołujcie te leki szybciej. Ja jestem za daleko:shake:

A czy Justyna moze mi podac nazwy tych lekow ( podejrzewam, ze to mascie glownie ) - jesli bez recepty, to ja je kupie i zawioze w sobote .
Matko, zebym wiedziala, ze tak jest .... przeciez juz wczoraj psiak mialby swoje lekarstwa u siebie, bo tam bylam......:shake: .

I ile Justana zaplacila lekarzowi za badanie Chudziny ?
Trzeba to jej oddac ( poprzez EMIRa, ktory oferowal ponoc pomoc w leczeniu ).

Dostalam odpowiedz od AFN, ze : "od wczoraj nic na Chudzine nie wplynelo, a jak wplynie to przeleja na moje konto " Wiec sprawa zalatwiona.
Wezme wyciag z konta i bede sie rozliczala na watku.

Przepraszam, ale ja, poki co, placilam z wlasnych pieniazkow za hotel - 140 zl ( a wczesniej jeszcze za ON-ke Lene - tez 140,- ). Moje mozliwosci tez sa ograniczone - nie chce zwrotu za paliwo (!), bo chce tam jezdzic wtedy, kiedy bede mogla i chciala ( dla wlasnej przyjemnosci - mimo 50 km ode mnie do Jeleniej Gory ). I prosze o pomoc, bo jak nie bedzie srodkow na Chudzine i Lene, to kolejnych psiakow nie bede mogla odbierac ze schroniska, bo nie bede mogla za wszystkie zaplacic .....:oops: .

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
Seaside- glupio wystrzeliłam, zapomniałam jakos w ferworze tego wszystkiego.

Nic się przecież nie stało :) - najważniejsze, że już wykombinowałyśmy :cool3:

Posted

W sobotę też jadę do Chudego. Już nie mogę się doczekać. Na dniach powinnam mieć kasę. Więc kupię te leki i w sobotę mu zawiozę. Chcę też dodatkowo kupić jakies witaminy, żeby sierść była ładniejsza. Bardzo się cieszę, że czuje się coraz lepiej. Dziś wyślę faktury do Emir, cześniej nie miałam jak.

Posted

JustynaT napisał(a):
W sobotę też jadę do Chudego. Już nie mogę się doczekać. Na dniach powinnam mieć kasę. Więc kupię te leki i w sobotę mu zawiozę. Chcę też dodatkowo kupić jakies witaminy, żeby sierść była ładniejsza. Bardzo się cieszę, że czuje się coraz lepiej. Dziś wyślę faktury do Emir, cześniej nie miałam jak.
Justyna, może napisz nazwy leków i skołujemy je wcześniej. Powinien dostawać je bez przerwy...

Posted

właśnie wpłaciłam na Chudzinę 100 zł na konto AFN (z dopiskiem Chudzina z Jeleniej Góry) mam nadzieję, że jutro dotrą...
proszę uściskać ode mnie tą biedną mordkę :-(

Posted

olaitomek napisał(a):
właśnie wpłaciłam na Chudzinę 100 zł na konto AFN (z dopiskiem Chudzina z Jeleniej Góry) mam nadzieję, że jutro dotrą...
proszę uściskać ode mnie tą biedną mordkę :-(

:cunao: :drink1: :cunao:
a dla Was: :Rose: :Rose: