Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mama_Dorota napisał(a):
Chudzino miałeś szczęście! Wczoraj był "dzień sprzątania" w Jeleniej! :angryy: :angryy: :angryy: :placz: :placz: :placz:

matko boska, a dokladniej? :placz:

Posted

Chudy się przypomina i bardzo prosi o pomoc. Uniknął śmierci w schronie, pomóżmy mu przeżyć teraz, znajdźmy dla niego dom, gdzie będzie bezpieczny i najedzony i otoczony miłością, której pewnie nigdy nie zaznał, juz do końca swoich dni.

Posted

Seaside napisał(a):
Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piesekmusi do jutra zmienić miejsce zamieszkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy pies ma gdzie isc ? Jezeli tak to gdzie ??
Czy wszystko dopiete na ostatni guzik??

Posted

Chudy jutro jedzie do hoteliku z Justyną. Justyna odetchnęła, bo mało, że jej suka źle reaguje na Chudego i cudem udało się uniknąć bójki, to jeszcze właścicielka mieszkania zobaczyla i poczuła Chudego, i dała ultimatum, że pies ma do jutra zniknąć, albo mają się wyprowadzić wszyscy, bo ona tolerować tego nie będzie.
Najważniejsze, że udało się wyrwać Chudego ze schroniska na czas...I że jest bezpieczny. Ale wszyscy chyba są świadomi tego, że sytuacja ta trwać wiecznie nie może. Poprostu kupiliśmy trochę więcej czasu temu biedakowi.
Z relacji Justyny wynika, że to bezproblemowy kochany pies, który tylko bardzo broni dostępu do miski innym zwierzętom. Na spcerach nie ma z nim problemów wcale. Jest bardzo spragniony atencji czlowieka...
Trzeba więc go podleczyć, i jak najszybciej znaleźć docelowy dom.
Po odkarmieniu, kiedy te okropne, śączące sie rany sie zasklepią i odrośnie sierść, kiedy wyraz bólu zniknie z jego oczu, będzie prezentowal się rewelacyjnie.
To piękny pies, który przeszedłszy taki koszmar, zasługuje na dobry dom.
W związku z powyższym mam pytanie, czy ktoś wystawił Chudego na allegro?
Czy ktoś mógłby mi podać namiary na lokalne gazety lub mógłby sie zająć tym sam?
Rozglądajcie się proszę pilnie za domem stałym dla biedka. Bo fizyczne rany się zagoją, ale tu jescze trzeba zadbać o psyche:-(

Posted

Patia napisał(a):
Ja mogę wystawić na Allegro , tylko jaki podać numer tel. kontaktowy ?
Myślę, że trzeba byłoby zaczekać na Justynę i zapytać, czy można podać Jej numer - jest najbliżej i zna psa.
Justyno, możemy?

Posted

GoniaP napisał(a):
Wcześniej zrodziały się duskusje co do konta na ktore należy wpłacać. Jeśli macie zaufanie do AFN, to dla porządku wpłacajcie tam z dopiskiem "na Chudego".

jakoś do tej pory nikt nie miał powodów aby podważać wiarygodność AFN a jeżeli ktoś potrzebuje jakichkolwiek wyjasnień lub ma zastrzeżenia to zapraszamy na watek AFN-u

Posted

[quote name='GoniaP']Wcześniej zrodziały się duskusje co do konta na ktore należy wpłacać. Jeśli macie zaufanie do AFN, to dla porządku wpłacajcie tam z dopiskiem "na Chudego".
[quote name='Tweety']jakoś do tej pory nikt nie miał powodów aby podważać wiarygodność AFN a jeżeli ktoś potrzebuje jakichkolwiek wyjasnień lub ma zastrzeżenia to zapraszamy na watek AFN-u

Nie zrozumiałyście się ;)
Nikt nie podważa wiarygodności AFN.
GoniaP miała na myśli, że jeśli ktoś bardziej jest do AFN przekonany to niech na to konto wpłaca.
Bo równolegle podawane jest inne konto do wpłat.

Siedziałam cichutko ale cały czas byłam przy Chudzinie :loveu: , tylko bardziej na zapleczu działałam.
Chudzinko, miejsce w domku tymczasowym masz przygotowane na dziś :p
PS. Dzięki Zuzia :Rose:

O tej porze to strony śmigają, że hej..... otwierają się błyskawicznie :lol:
Ależ ja sobie jutro/dziś pośpię... :evil_lol:

Posted

Patia napisał(a):
Ja mogę wystawić na Allegro , tylko jaki podać numer tel. kontaktowy ?

Justyna zgodziła się by Jej numer podać w ogłoszeniu na Allegro. Zapewne poda Ci na pw. i możesz działać. Dziękujemy.

Posted

Wiadomośc od Justyny:
Nasz Chudy jest już w nowym domu tymczasowym. Dostał swój wlasny pokój z łóżkiem i fotelem - brakuje mu tylko telewizora:evil_lol: Jest pod opieką bardzo miłej Pani, która troskliwie będzie się nim opiekować, podkarmiać, leczyć ciało i psyche oraz wyprowadzać na spacery:loveu:
Justynie było przykro oddawać Chudego. Gdyby nie sytuacja w jakiej się znajduje, zatrzymałaby go dla siebie bo to cudowny i mądry pies, który mimo wyrządzonych mu krzywd nadal ma wiarę w człowieka.
Chudy kuruj się, a my szukamy dla Ciebie wymarzonego domu;)

Posted

Nie mogłam się dostać na net z powodu kolejnej awarii tpsa :angryy: :bad-word:

Nasz Chudy jest już w nowym domu tymczasowym. Dostał swój wlasny pokój z łóżkiem i fotelem - brakuje mu tylko telewizora:evil_lol: Jest pod opieką bardzo miłej Pani, która troskliwie będzie się nim opiekować, podkarmiać, leczyć ciało i psyche oraz wyprowadzać na spacery:loveu:

Rozumię, że nic nie uległo zmianie i Chudzinka trafiła tam gdzie było planowane?

Cieszę się że dostał szansę!!
Ogromnie się cieszę!! :cunao:

Posted

Do góry!

I apel o pomoc finansową w leczeniu psa, oraz o pomoc w utrzymaniu tego i innych znajdujących się pod naszą opieką.
Najpóźniej jutro założę kolejną aukcję na bazarku z przeznaczeniem na pomoc jeleniogórskim pieskom (link do aukcji będzie w moim podpisie, wkleję go również tutaj w wątku Chudego).

Posted

Hej.
Poniewaz to ja bede sie rozliczala za psiaki w hoteliku - pozwolilam sobie zrobic podsumowanie.
Mamy .
130,- zl na koncie EMIRA ( Seaside + Przyjaciel koni )
200,- zl na koncie AFN ( Patia )
???, - zl na koncie ??? ( Lavinia )

Jade do hoteliku dzisiaj lub w srode, wiec zaplace za Chudzine ze swoich pieniazkow za dwa tygodnie, a potem sie jakos postaramy rozliczyc.

Zapraszam tez do watku ( zaraz go zaloze ) nowego "nabytku" z Jeleniej Gory - suni ON-ki LENY, ktora przebywa w tym samym hoteliku, gdzie Chudzina.

Posted

Zuziu - to może podaj, żeby AFN na konto od razu Tobie przelewał.
Jeśli nie masz nic przeciwko na PW podaj mi swoje konto - bo na Lenę chcę Ci wpłacić , no i tą budę wiesz którą :cool3: :evil_lol: