Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska w Jeleniej Górze trafił skrajnie zagłodzony pies.!!!!!!!!
Najprawdopodobniej był też bity : ma spuchnięty pysk i chore
oczy!!!!!!!!!!!
Pies jest wystraszony, ma problemy z jedzeniem (sprawia mu to ból),
ponadto przegrywa w walce do miski z innymi psami.........
:((((((((((((
W schronisku nie ma najmniejszych szans na przeżycie!!!!!!!!!!!!!
Potrzebuje NATYCHMIASTOWEJ POMOCY!

Potrzebny chociaż dom tymczasowy, on nie może pozostać w schronisku, nie chce jeść, zrezygnował z życia, jak nie pomożemy odejdzie....
W domu tymczasowym doszedłby do siebie i miałby czas na szukanie domu
docelowego.

W sprawie pomocy najlepiej kontaktować się z Magdą - wolontariuszką:
magda@goldenretriever.pl
Ewentualnie schronisko, ale nie wiem jakia tam atmosfera panuje :/
Jelenia Góra, ul. Spółdzielcza 33a, tel. (75) 6420156
Działamy na odległość, niewielu jest dogomaniaków z Jeleniej chyba :(
Wynalazłam go po prostu na stronie - to "nowy" nabytek schroniska

POMOŻCIE !!!!! NIE POZWÓLMY MU DŁUŻEJ CIERPIEĆ!

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mogę na to patrzeć - oczy tego psa mnie prześladują...

czy można go wyciągnąć ?? czy jest dokąd ?? jakiś domek tymczasowy, a może lecznica ze szpitalikiem - nie wiem co tam macie w okolicy ??

dokładam się do kosztów leczenia/hotelu/domu tymczasowego - 100 zł, więcej nie mogę w tej chwili

a może jest ktoś na mapie dogo z okolicy ?

napisz do Pixie, ona wszystko wie
napisz do Irmy, jeśli bedzie mogła, to pomoże

pies musi być obejrzany przez weta i to nie schroniskowego, a "normalnego" - nie wiadomo, czy jego stan nie jest zbyt zaawansowany na ratunek.....czy możesz go zabrac do lekarza ?? jesli trzeba, to daj nr konta, wyslę kasę

Posted

Mogę dać 200 zł
Czy piesek ma konto na AFN ?
Skoro jedzenie sprawia mu ból niewiele czasu mu zostało , on umrze z głodu:-( jeśli nie będzie leczony

Posted

Na razie nie ma skarpety na AFN :((((
Nie ma też na razie żadnych propozycji tymczasu ale ogłaszamy go. Rozpuściłyśmy maile na Jelenią Górę, ale potrzebna jest pomoc wolontariuszy ze schronu. My na odległość niewiele możemy :(. Skontaktujemy się z nimi. Słyszałam też że jakaś babka koło Jeleniej prowadzi hotel za 10zł/dobę. Namiary mają wolontariuszki.
Wtedy na pewno kasa się przyda i zaczniemy wpłąty.
dzięki dziewczyny!!!!!!!!!!!!

Posted

Właśnie nie wiem jak tam jest w Jeleniej - znalazłam go po prostu na stronie schroniska :(
Dlatego wolę najpierw kontakt z wolontariuszkami, a ew potem ze schroniskiem....

Posted

O kurcze, faktycznie :( Jolu przepraszam :/ Wciełam się dziś.
Może jednak zostawmy ten bo tu dziewczyny już zaoferowały pomoc pieniężną???? Jak myślicie??

Posted

Uważam, że kontaktować się z wolontariuszkami powinna jedna osoba, coby nie tworzyć zamieszania. Seaside dzwoniłaś do tej pani spod Jeleniej? To nie jest tak (przynajmniej do niedawna tak było), że ona prowadzi hotel z prawdziwego zdarzenia. U niej są przetrzymywane psy w drodze do schronu, kiedy w schronie nie ma miejsca czekają u niej. Jak zabierałam Wiktora z Jeleniej, pani zgodziła się go przetrzymać kilka dni, więc moim zdaniem, to nie jest tymczas do momentu znalezienia domu, tylko do czasu przewiezienia do prawdziwego tymczasu. Poza tym trzeba go umieścić na allegro właśnie teraz.

Posted

[LEFT]Kurcze to nie mamy w takim razie żadnej opcji tymczasu?? :(
Kto umie wstawiąć na allegro?? Plissssssssss - ja się totalnie na tym, nie znam :oops: [/LEFT]

Posted

Pisałyście do GreenEvil z prośbą o założenie skarpety? W pierwszym poście można podać linka do drugiego, zdublowanego wątku i dalej udzielać się w jednym. Drugi wymrze śmiercią naturalną.

Posted

Seaside rozmawiałaś/kontaktowałaś się z Magdą? Co powiedziała? To bardzo fajna dziewczyna, której zależy na tych zwierzakach. Dzwoniłaś do Aleksandry Alicji? Ja nie mogę się zająć tą sprawą. Nie mam teraz kasy na telefony ani na pomoc.

Posted

Seaside napisał(a):
Kurcze to nie mamy w takim razie żadnej opcji tymczasu?? :(

Kto umie wstawiąć na allegro?? Plissssssssss - ja się totalnie na tym, nie znam :oops:

Ja go wstawię na allegro ale proszę o jakiś ujmujący tekst, ok? ;)
I na kogo podać namiary...

Posted

Słuchajcie - jesli ktos by mógł do mnie dotransportować to spróbuję go podleczyć. Ale u mnie nie moze długo zostac - mogę mu tylko zaoferować miejsce u mnie w robocie - pod warunkiem,ze pies jest łagony, bo niestety u mnie jest trochę ludzi i cały czas się kręcą klienci. jesli to odpowiada - to mozecie kombinowac.
Do mieszkania go nie mogę wziac, ponieważ mam juz dwa duże stwory i raczej nie będą zadowolone !

Posted

[quote name='andzia69']Słuchajcie - jesli ktos by mógł do mnie dotransportować to spróbuję go podleczyć. Ale u mnie nie moze długo zostac - mogę mu tylko zaoferować miejsce u mnie w robocie - pod warunkiem,ze pies jest łagony, bo niestety u mnie jest trochę ludzi i cały czas się kręcą klienci. jesli to odpowiada - to mozecie kombinowac.

Andzia69, wielkie dzieki, ze tak szybko zareagowalas na moja prosbe.

Dziewczyny ! Odezwijcie sie jak najszybciej !

A AleksandraAlicja, o ile wiem, przeprowadzila sie kolo Warszawy - mialam od niej wiadomosc wlasnie taka jakies 3 miesiace temu.

Posted

Napisałam w wątku Chudziny przeze mnie założonym że tutaj jest właściwy.....
Zaraz będę dzwonić do wolontariuszek w jego sprawie..........

Andzia69 dziekuję

Posted

andzia69 napisał(a):
Tylko proszę - zmobilizujcie siły w szukaniu mu domku docelowego!!!!
No i transport - do mnie będzie jakies 450 km!

To oczywiste !
Jesli uda sie go podleczyc, to bedzie naprawde piekny kolorowy mix Onka.... a teraz - to wielka kupka psiego nieszczescia !

Posted

Rozmawiałam Z P. Magdą - wolnatriuszką ze schroniska w Jeleniej.
O psie bardzo mało ma informacji, czeka na informacje od pracownika schroniska, jak pies do nich trafił i na inne istotne informacje.
Również uważa, że on musi być jak najszybciej stamtąd zabrany!!
W schronisku będzie dopiero w piątek :-( i wtedy zabierze go na spacerek... itp
Z P. Magdą będę w kontakcie, jeśli tylko dostanie informację od pracownika schroniska, obiecała zaraz mi przesłać.
Na jej adres wysłałam link do tego wątku.

Zaraz zadzwonię do schroniska w Jeleniej, może czegoś więcej się dowiem.....

Posted

[quote name='daisy'] W tym schronisku jest duzo wiecej psow ktore wymagaja natychmiastowej opieki weterynaryjnej :shake:
min kaukaz, tylko skora i kosci, odejdzie jezeli nie zostanie z tamtad zabrany
Mix pudla przebywa w innej lecznicy weterynaryjnej, po ogoleniu byl to szkielet obciagniety pergaminem, zupelny zanik miesni, nie wiadomo czy da sie uratowac mu zycie :-(

Na budynku sa dwie tablice:
Schronisko dla zwierzat i Lecznica dla zwierzat
a zwierzeta w tym schronisku sa w makabrycznym stanie.

daisy
Uważam że to ważne co napisałaś i dlatego pozwoliłam sobie przenieść Twój post z drugiego wątku Chudziny.
Mam nadzieje że się nie gniewasz...

Posted

Rozmawiałam ze schroniskiem, poproszono mnie o telefon jutro, ponieważ wtedy będzie osoba która zajmuje się psami w internecie.
Pan z którym rozmawiałam nie wie jakie psy są tam umieszczone, o tej Chudzinie nic mi nie powiedział. :placz:
Nic sie nie dowiedziałam. :placz:
Jakość połączenia była zła, jeszcze raz zadzwonie za godzinę, może ktoś inny odbierze :eviltong: