Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos z Was karmil swojego pupila karma JAMES WELLBELOVED?
Osobiscie jestem zwolenniczka naturalnego sposobu zywienia swoich psow aczkolwiek dalam sie ostatnio namowic na maly eksperyment z ww karma.
Rezultat jest taki, ze jedna z moich suk oszalala na punkcie tej wlasnie karmy o smaku - biala ryba + ryz :roll:
Zalozylam ten topik bo jestem ciekawa czy ktos z Was spotkal sie z ww karma.

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nugatowa napisał(a):
Napisz coś więcej bzyku :evil_lol: :cool3:

mowisz i masz :eviltong:

Karma produkowana w UK.
Karma o 3 smakach: biala ryba+ ryz, indyk+ ryz, baranina+ ryz.
podam sklad karmy biala ryba+ryz: Ryz,mieso z bialej ryby, siemie lniane,jeczmien,oliwa z oliwek,warzywa,rybi olej, algi morskie,cykoria,wapno,cynk + witaminy

Posted

a na stronie producenta widnieje, że karma jest w 4 smakach: jagnięciny, indyka, kaczki i ryby - wszystko z ryżem + jako dodatkowe zboże owies/jęczmień.

Składy są przyzwoite, ale karma nie jest tania :roll: 15 kg adulta to ok 37 Funtów. Ciekawe jakie ceny byłyby w Polsce :cool3:

Posted

[quote name='Birmanka']a na stronie producenta widnieje, że karma jest w 4 smakach: jagnięciny, indyka, kaczki i ryby - wszystko z ryżem + jako dodatkowe zboże owies/jęczmień.

Składy są przyzwoite, ale karma nie jest tania :roll: 15 kg adulta to ok 37 Funtów. Ciekawe jakie ceny byłyby w Polsce :cool3:

fakt , zapomnialam o smaku kaczki ;)
ceny na stronie sa dla zamawiajacych przez neta... dla dystrybutorow sa zupelnie inne:evil_lol:

Posted

[quote name='puli']No to zniżka dla dogomanii pewna.....?;)
Co,nie chce Ci sie juz pichcić?!

;) znizka pewnie bedzie:eviltong:
co do gotowania:eviltong: , ja karmie glownie surowym miesem+ dodatki i nie zamierzam przejsc na sucha ale jedna z moich rudych oszala na punkcie tej karmy( z ryba) i daje jej karme+5 skrzydelek albo kawalek wolowiny:p
Ja jestem ``kucharka`` z zamilowania :evil_lol: zawsze wybiore garnek a nie worek z karma ale dla jednej zrobilam wyjatek (karma tez mi sie wydala w ``miare``:eviltong: przyzwoita;)

Posted

sklad karmy calkiem interresujacy jest. Bzuma to podziwiam ze mnie kucharka ,niestety zadna... i siebie tez karmie roznymi puchami. Moje psy teraz sa na Acanie ale nadchodzi juz czas kiedy kreca nosem na kamre i trzeba szukac nowej na jakies dwa lata i jestem w kropce.
Ale jak ty wrocisz do Polski i uruchomisz to wszystko - to troche potrwa. Prosze napisz mi jakiej wielkosci sa granulki ?? I ile potrzeba dawac karmy na 10 kg :)

Posted

Bzuma, to wracaj szybko :evil_lol: , ja te karme w jednej z odmian miałam okazje wyprobowac, obdarowali nas przyjaciele, fakt, ze psom bardzo smakowała :evil_lol: , a i skład ma taki jak lubie.

To kiedy zaczynacie podboj zołądków naszych pieseczków ?

Posted

[quote name='Nitencja']sklad karmy calkiem interresujacy jest. Bzuma to podziwiam ze mnie kucharka ,niestety zadna... i siebie tez karmie roznymi puchami. Moje psy teraz sa na Acanie ale nadchodzi juz czas kiedy kreca nosem na kamre i trzeba szukac nowej na jakies dwa lata i jestem w kropce.
Ale jak ty wrocisz do Polski i uruchomisz to wszystko - to troche potrwa. Prosze napisz mi jakiej wielkosci sa granulki ?? I ile potrzeba dawac karmy na 10 kg :)

Granulki na szczescie dosc male :p
Jak podasz mi na priv adres to wysle Ci probki :)
podam przykladowy program podawania poszczegolnym rasom:
male psy:
yorki
na 2kg masy ciala- 55 g
na 4kg masy ciala- 95 g

west teriery:
na 6kg masy ciala- 125g
na 8kg masy ciala- 155g
na 10kg masy ciala- 180g

srednie psy:
border collie
na 12kg masy ciala -210g
na 16kg masy ciala- 260g
na 20kg masy ciala -300g
na 22kg masy ciala- 325g

duze psy:
labrador retriever
na 24kg masy ciala- 345g
na 28kg masy ciala- 390g
na 32kg masy ciala- 430g
na 36kg masy ciala- 465g
na 40kg masy ciala- 500g

wielkie psy :eviltong: :
bernardyn
na 45kg masy ciala- 550g
na 50kg masy ciala- 590g
na 55kg masy ciala- 635g
na 60kg masy ciala- 675g
na 70kg masy ciala- 750g
na 80kg masy ciala- 830g
na 90kg masy ciala- 905g

Posted

karenina napisał(a):
Bzuma, to wracaj szybko :evil_lol: , ja te karme w jednej z odmian miałam okazje wyprobowac, obdarowali nas przyjaciele, fakt, ze psom bardzo smakowała :evil_lol: , a i skład ma taki jak lubie.

To kiedy zaczynacie podboj zołądków naszych pieseczków ?

:p planujemy zjazd na wiosne 2007r :p

Posted

Bzuma, ja cały czas szukam odpowiedniej karmy dla mej psiny, która nie zawierała by kuraka. Dlatego byłabym bardziej niż zainteresowana próbkami karmy z rybą, baraniną i kaczką. Da radę :)?

Posted

Cathedral napisał(a):
Bzuma, ja cały czas szukam odpowiedniej karmy dla mej psiny, która nie zawierała by kuraka. Dlatego byłabym bardziej niż zainteresowana próbkami karmy z rybą, baraniną i kaczką. Da radę :)?

Jasne:lol: ze da rade
Poprosze na priv o Twoj adres :p

• 2 weeks later...
Posted

Bzuma . Wielkie dzieki !!! :sweetCyb: Probki doszly. Z karma Lamb and Rice nie bylo problemow rzucily sie wszystkie nawet moj niejadek :) co do ryby to troche to trwalo nim sie przekonaly. Najpierw bylo dluuugie obwąchiwanie a potem po jednej sprobowanej kulce tak sie rzucily ze lepiej im to szlo niz wczesniej wspomniany Lamb and rice :) Wielkosc kulek tez ma dla mnie znaczenie i dla moich psow sa ok. Tak wiec czekamy na Ciebie w Polsce ;-) i jeszcze raz dziekuje za probki.

Posted

ja też dostałam dziś próbeczki :multi: dziękuję bardzo :multi: na razie spróbowałyśmy wersji z białą rybką - suka wcinała, jak szalona :loveu: i muszę wam powiedzieć, że byłam w szoku, gdy poczułam zapach - normalnie jak wędzona rybka :crazyeye: :razz: W ciągu kolejnych dni spróbujemy kolejnych smaków :cool1:

Posted

:multi: bardzo sie ciesze, ze karma smakowala pieskom:loveu:
moja ma fiola na punkcie tej z biala ryba i baranina z warzywami :loveu:
drobiowych jej nie daje bo wcina dodatkowo 4 kurze skrzydelka :evil_lol:
To co mi sie spodobalo w tej karmie to to, ze produkowana jest z mysla o psach alergikach i zadna nie zawiera w sobie kurczaka :crazyeye:
Dodatek siemienia lnianego oraz alg morskich to dodatkowy wielki plus.
Jest to jedyna karma ktora do mnie przemowila (a jestem zwolenniczka naturalnego zywienia:p )

Posted

bzuma napisał(a):
To co mi sie spodobalo w tej karmie to to, ze produkowana jest z mysla o psach alergikach i zadna nie zawiera w sobie kurczaka :crazyeye:
Dodatek siemienia lnianego oraz alg morskich to dodatkowy wielki plus.

mi też się to bardzo podoba, bo moja sucz ma atopię i wcina tylko karmy dla alergików. Wracaj szybko :razz:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']bzuma czy ja też mogę prosić o próbki tej karmy? Oczywiście wszystkich smaków :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Poprosze o adres na priv:p