Beatkaa Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 zaciskam mocno kciuki,oj tak tak tak !!:thumbs::thumbs: Quote
Martika&Aischa Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 BORYSboxer napisał(a):Należy się biedakowi własny domek i kanapa.....:happy1: Oj tak :) zdecydownie za długo nasz Tosiek już czeka na domek więc może tym razem :) wierzę że tym razem się uda :happy1: Quote
Livka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dominiko - dziękuję za zproszenie :) Czytam wątek Atoska od 7-ej rano do tej chwili - bardzo zajmująca lektura choć w pewnym momencie zwątpiłam w szczęśliwe zakończenie ... a tu proszę całkiem sensowny domek się kroi dla psiaka :) Poproszę o nr konta, nawet jak domek okaże się TYM domkiem długi trzeba pospłacać ;) Quote
toyota Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Jeszcze nie wiadomo czy domek sie zdecyduje. Pan dzownił do Kasi77. Jest to kamienica w Warszawie , Atos miałby spacerować po Polach Mokotowskich i Pan ma obawy jak się dowiedział, że pies mieszka na odludziu, że to dla niego ogromna zmana warunków życiowych i nie wiadomo jak będzie się zachowywał. W dodatku jednak nie dadzą rady przyjechać po niego, bo myśleli, że Atos mieszka pod Gdańskiem, a w rzeczywistości pod Słupskiem, więc to jest za duża odległość. Mają się jeszcze zastanowić. Quote
milagros19853201 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Bedzie dobrze wszystkie trzymamy kciuki musi byc w koncu swieta to niby taki czas cudow musi stac sie i cud dla psiaka toyota napisał(a):Jeszcze nie wiadomo czy domek sie zdecyduje. Pan dzownił do Kasi77. Jest to kamienica w Warszawie , Atos miałby spacerować po Polach Mokotowskich i Pan ma obawy jak się dowiedział, że pies mieszka na odludziu, że to dla niego ogromna zmana warunków życiowych i nie wiadomo jak będzie się zachowywał. W dodatku jednak nie dadzą rady przyjechać po niego, bo myśleli, że Atos mieszka pod Gdańskiem, a w rzeczywistości pod Słupskiem, więc to jest za duża odległość. Mają się jeszcze zastanowić. Quote
Kasia77 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 (edited) toyota napisał(a):Jeszcze nie wiadomo czy domek sie zdecyduje. Pan dzownił do Kasi77. Jest to kamienica w Warszawie , Atos miałby spacerować po Polach Mokotowskich i Pan ma obawy jak się dowiedział, że pies mieszka na odludziu, że to dla niego ogromna zmana warunków życiowych i nie wiadomo jak będzie się zachowywał. W dodatku jednak nie dadzą rady przyjechać po niego, bo myśleli, że Atos mieszka pod Gdańskiem, a w rzeczywistości pod Słupskiem, więc to jest za duża odległość. Mają się jeszcze zastanowić. Najpierw rozmawiałam z Panem i jest tak jak toyota pisze- pana zaniepokoiły ogromne zmiany jakie musiałyby dokonać się w zyciu Atosa, wysłuchał wszystkiego co mam do powiedzenia na jego temat i miał omówić z żoną. Z Panią- żoną Pana rozmawiałam długo...wrażenia mam pozytywne, mimo, że to kamienica przy głównej ulicy, to wiele poruszanych z Panią tematów, pozwala mi pokładać duże nadzieje i wiare w to, że ten dom mógłby stać się Atosowym domem. Jeśli do połowy grudnia, nie pojawi się żaden inny dom a zwłaszcza taki, który byłby bliżej, to najprawdopodobniej spróbujemy z tą Warszawą, z tym, że to Ja wiozłabym Antka... Dla niego wystarczającą traumą będzie poczucie porzucenia, w końcu mieszka u mnie ponad rok... dlatego trzeba zrobić wszystko żeby zminimalizować mu te najgorsze przeżycia :sad: ,nie byłoby dla niego najlepiej, gdyby przyjechali obcy ludzie, wsadzili do obcego samochodu i wieźli 500 km do obcego domu... Mam nadzieję, ze podzielacie moje zdanie i dla dobra Antka zbierzemy jakoś na tą ewentualną podróż? Edited December 2, 2012 by Kasia77 Quote
dominikabankert Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Livka napisał(a):Dominiko - dziękuję za zproszenie :) Czytam wątek Atoska od 7-ej rano do tej chwili - bardzo zajmująca lektura choć w pewnym momencie zwątpiłam w szczęśliwe zakończenie ... a tu proszę całkiem sensowny domek się kroi dla psiaka :) Poproszę o nr konta, nawet jak domek okaże się TYM domkiem długi trzeba pospłacać ;) bardzo dziekuje za przybycie przypomnialam sobie o Tobie Livka bo wciaz nosze szaliczek z takiego jednego twojego bazarku i napisalam tez do Ciebie w sprawie Tosia Quote
Livka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 dominikabankert napisał(a): wciaz nosze szaliczek z takiego jednego twojego bazarku i napisalam tez do Ciebie w sprawie Tosia właśnie dlatego tu jestem :) - zawsze odpowiadałaś na bazarkowe zaproszenia :loveu: czekam na nr konta ;) Quote
Martika&Aischa Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Livka napisał(a):właśnie dlatego tu jestem :) - zawsze odpowiadałaś na bazarkowe zaproszenia :loveu: czekam na nr konta ;) Ciocia Livka kochana już przesyłam :) Cioteczki a może ktoś chciałby zostać księgową naszego Atoska ? ja ostatnio nie wiem w co ręce już włożyć :( jeśli ktoś jest chętny to bardzo proszę :) Czekam na wiadomości a wówczas wszystko to co aktualnie nam wpłynie przeleje na konto nowej księgowej :) W tej chwili mamy do zapłacenia hotelik ( miesiąc listopad) w kwocie 360 zł :( Quote
dominikabankert Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 wiem martika ze dzialasz ostro ja odpadam sama niedlugo znikam z dogo bo wyjezdzam bez dostepu do netu i dopiero sie dowiem co z Atoskiem w lutym jak wroce Quote
Martika&Aischa Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 dominikabankert napisał(a):wiem martika ze dzialasz ostro ja odpadam sama niedlugo znikam z dogo bo wyjezdzam bez dostepu do netu i dopiero sie dowiem co z Atoskiem w lutym jak wroce Domi kochana a tak się cieszyłam że znowu jesteś z nami :( wracaj do nas szybciutko bo bez Ciebie jak bez ręki !!!!!! Quote
milagros19853201 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Bedzie dobrze na transport tez uda sie nazbierac ja moge poki co fantami wesprzec na potencjalny bazarek aby nazbierac pieniazkow dla psiaka Quote
dominikabankert Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 milagros19853201 napisał(a):Bedzie dobrze na transport tez uda sie nazbierac ja moge poki co fantami wesprzec na potencjalny bazarek aby nazbierac pieniazkow dla psiaka super ze jestes z nami Quote
Martika&Aischa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 milagros19853201 napisał(a):Bedzie dobrze na transport tez uda sie nazbierac ja moge poki co fantami wesprzec na potencjalny bazarek aby nazbierac pieniazkow dla psiaka ciocia ślicznie Ci dziękujemy :multi: Quote
Aryste Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 A czy panstwo beda chcieli czekac do polowy grudnia...? Mysle ze o zmiane warunkow nie ma sie co martwic. zarowno pies moj jak i moich rodzicow wychowywaly sie na wsi.. obydwa sa podrzutkami, ktore nigdy wczesniej nei mieszkaly w bloku a nawet domu!... po przybyciu do mieszkania przyzwyczily sie blyskawicznie. psy sie dostosowuja... wystarczy im tylko zapewnic wystarzcajaca dawke spacerow i beda sczesliwe. Quote
Martika&Aischa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Na konto Atoska wpłynęło 200 zł :multi::multi::multi: od Pani Mirosławy L z Jasła :multi::multi::multi: Przepięknie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: już niebawem będziemy mogły zapłacić Kasi za cały miesiąc listopad i nasz Antoni nie będzie miał długu :multi::multi::multi: Dziękujemy :loveu: Quote
Ziutka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Na konto Atoska wpłynęło 200 zł :multi::multi::multi: od Pani Mirosławy L z Jasła :multi::multi::multi: Przepięknie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: już niebawem będziemy mogły zapłacić Kasi za cały miesiąc listopad i nasz Antoni nie będzie miał długu :multi::multi::multi: Dziękujemy :loveu: To chyba nasza tajemnicza pani z maila ;) Zaraz do niej napiszę czy to ona i podziękuje :) Quote
Martika&Aischa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ziutka napisał(a):To chyba nasza tajemnicza pani z maila ;) Zaraz do niej napiszę czy to ona i podziękuje :) Ciocia kochana podziękuj od NAS WSZYSTKICH z całego serducha :loveu: Quote
Ziutka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Ciocia kochana podziękuj od NAS WSZYSTKICH z całego serducha :loveu: Już właśnie podziękowałam od wszystkich i od Atoska i podesłałam pani wątek ;) Quote
Martika&Aischa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ziutka napisał(a):Już właśnie podziękowałam od wszystkich i od Atoska i podesłałam pani wątek ;) Super :) Bardzo by nam było miło gdyby Pani Mirosława do nas dołączyła :) Quote
dominikabankert Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a ja chyba wiem kim jest pani z Jasla i strasznie ogromnie jej dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
toyota Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 (edited) Aryste napisał(a):A czy panstwo beda chcieli czekac do polowy grudnia...? Mysle ze o zmiane warunkow nie ma sie co martwic. zarowno pies moj jak i moich rodzicow wychowywaly sie na wsi.. obydwa sa podrzutkami, ktore nigdy wczesniej nei mieszkaly w bloku a nawet domu!... po przybyciu do mieszkania przyzwyczily sie blyskawicznie. psy sie dostosowuja... wystarczy im tylko zapewnic wystarzcajaca dawke spacerow i beda sczesliwe. Na pewno Atos dobrze się zachowuje w domu. Państwu chodzi o wychodzenie na spacer i fakt, że Atos bardzo ciągnie na smyczy, a w centrum Warszawy miałby wiele bodźców, np. różne psy, ruch uliczny. Atos waży ok. 50 kg i bardzo rzadko miał okazję w swoim życiu chodzić na smyczy, trzeba włożyć trochę pracy, by nie ciągnął. Trudno też nam zagwarantowac, że nie będzie się "ciskał" na przechodzące psy. Naprawdę tego nie wiemy. Kasia77 mieszka w takim miejscu, że na spacerach z Atosem nie spotyka nikogo ;). Edited December 3, 2012 by toyota Quote
Agnieszka103 Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Witam, jestem na zaproszenie. Poproszę dane do przelewu, wpłacę skromne 10 zł Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Agnieszka103 napisał(a):Witam, jestem na zaproszenie. Poproszę dane do przelewu, wpłacę skromne 10 zł Ciocia pięknie dziękujemy w imieniu Atoska :loveu: Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 A na koncie naszego Tośka kolejna wpłata ( 30 zł ) od naszej kochanej cioci Livka :loveu: ślicznie dziękujemy :loveu: Quote
Recommended Posts