Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja wpłata za kwiecień poszła jak zwykle 12-tego dnia miesiąca. Ponieważ odnotowują Panie wszystkie wpłaty na stronie tytułowej, prosiłabym o odnotowanie także wpłaty ode mnie za kwiecień. Za niedługo pójdzie już moja kolejna wpłata za maj. Chciałabym także przy okazji powiedzieć, że od lipca nie będę w stanie kontynuować przelewów.

Posted

wyrobekj napisał(a):
Moja wpłata za kwiecień poszła jak zwykle 12-tego dnia miesiąca. Ponieważ odnotowują Panie wszystkie wpłaty na stronie tytułowej, prosiłabym o odnotowanie także wpłaty ode mnie za kwiecień. Za niedługo pójdzie już moja kolejna wpłata za maj. Chciałabym także przy okazji powiedzieć, że od lipca nie będę w stanie kontynuować przelewów.

Cioteczko wszystkie wpłaty notuje na bieżąco .......możliwe że przy awarii dogo jak zjadło posty i księgowość przeoczyłam. Sprawdzę konto jeszcze raz bo odtwarzałam wszystkie wpłaty Maciejkowe za miesiąc kwiecień.
Cioteczki czy w pozostałych rozliczeniach wszystko się zgadza ?????????? Jeśli nie bardzo proszę o sygnał to będę szukała.
Asiu rozumiem ....coraz ciężej z Atoskowymi deklaracjami a chłopak wciąż bez domu :(
Taki fajny psiak a nikt go nie chce pokochać :(

Posted

wyrobekj napisał(a):

Asiu sprawdziłam na koncie 12.04. deklaracja stała ( 20 zł ) dopisane do rozliczenia :) Pięknie dziękujemy :*

Posted

Wszystkie ogłoszenia odświeżam na bieżąco. Nikt o niego nie pyta :shake:.

Telefon dzwoni codziennie, ale w sprawie Bosmana. Niestety jest to pies z chorą trzustką na diecie weterynaryjnej, nie potrafi korzystać z budy, a kolejne osoby proponują tylko kojec i żywienie resztkami.

Udało się dzięki Bosmanowi znaleźć DS dla innego psiaka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226345-ON-pies-do-5-lat-już-wybrany,
http://www.dogomania.pl/forum/threads/214851-Prymus-wspaniały-pies-znów-szuka-domu!!!!. Nawet przeszło mi przez myśl, żeby zaproponować Atosa, ale po pierwsze Państwo zdecydowanie chcieli ON-kowatego psa, a po drugie za duża odległość, żeby ryzykować, bo są tam już 3 psy - 1 suka ON, 2 małe kundelki -pies i suka. Atosa trzeba byłoby dowieźć i dać gwarancję, że się dogada z pozostałymi psami, bo jak nie- to zwrot. Poza tym również bez wstępu do domu i dwoje dzieci - 6 miesięcy i 7 l. A przypomnę tylko, że Atos lubi koncertować jak nie może wejść do domu :roll:.

Posted

toyota napisał(a):
Poza tym również bez wstępu do domu i dwoje dzieci - 6 miesięcy i 7 l. A przypomnę tylko, że Atos lubi koncertować jak nie może wejść do domu :roll:.

To straszne, ze nikt normalny o niego nie pyta, on jest najzwyklejszym w świecie psem domowym, w kojcu wrzeszczy ,mimo ze spędza poza nim większą część dnia.

Posted (edited)

Zaglądam do Antka co jakiś czas, smutne że wciąż nie znalazł się domek :( zrobię kilka nowych ogłoszeń, Kasiu aktualne, ładne foteczki w słoneczku i z dziećmi bądź innymi psiakami mile widziane ;)

Poprosiłam Modern Pet o wrzucenie info o poszukiwaniu domu i fotki Antka, co też uczynili na swoim facebooku ;)
http://www.facebook.com/pages/MODERN-PET/125667124181599

Edited by marea
Posted

[quote name='marea']Zaglądam do Antka co jakiś czas, smutne że wciąż nie znalazł się domek :( zrobię kilka nowych ogłoszeń, Kasiu aktualne, ładne foteczki w słoneczku i z dziećmi bądź innymi psiakami mile widziane ;)

Poprosiłam Modern Pet o wrzucenie info o poszukiwaniu domu i fotki Antka, co też uczynili na swoim facebooku ;)

super ;) dziękujemy w imieniu Atoska o pomoc :)

ps.A patrząc po tym ile brakuje deklaracji,to już niedługo w hoteliku będą długi :(

Posted

[quote name='Beatkaa']super ;) dziękujemy w imieniu Atoska o pomoc :)

ps.A patrząc po tym ile brakuje deklaracji,to już niedługo w hoteliku będą długi :([/QUOTE]

Niestety :( Finanse naszego Tośka się wykruszają a widoków na dom wciąż brak .......

Posted (edited)

O Atosa właściwie nikt juz nie pyta. Ostatnio z tydzień temu, był zainteresowany dom, ale troje dzieci - 8, 4 i 3 lata i mieszkanie w bloku.

Jedna z wiadomości od tej Pani brzmiała tak: "ja mieszkam w bloku :) i bardzo chcę mieć dużego psa, bo zawsze miałam małe pieski. a jakie ma pani jeszcze pieski ? może mi pani zdjęcia wysłać."

No cóż, brak doświadczenia z dużymi psami, 3 dzieci w tym dwoje małych, które Atos by staranował i do tego mieszkanie w bloku, a ten pies potrzebuje się wybiegać. Dla mnie nie do ogarnięcia.

Atos ma cały czas aktualne niektóre ogłoszenia:
http://tablica.pl/oferta/atos-duzy-pies-w-typie-labradora-IDSrqz.html

Także wspieram jak mogę Grafita, polecając go dzwoniącym w sprawie Bosmana, dziewczyny oddałyby go do porządnej budy, ale jakoś nie ma chętnych: http://www.dogomania.pl/forum/threads/202032-Młody-Grafit-przeżył-koszmar-czy-po-roku-tułaczki-znajdzie-wreszcie-dom

Nprawdę jest ogromnie trudno znaleźć dobry dom dla dużego psa.

Edited by toyota
Posted (edited)

[quote name='marea']Zaglądam do Antka co jakiś czas, smutne że wciąż nie znalazł się domek :( zrobię kilka nowych ogłoszeń, Kasiu aktualne, ładne foteczki w słoneczku i z dziećmi bądź innymi psiakami mile widziane ;)

Będę bardzo wdzięczna za nowe ogłoszenia !

Atos ma bardzo dużo zdjęć. Więcej zdjęć z dziećmi nie będzie, ponieważ Kasia nie ma małych dzieci ;). Zdjęcia były robione z moją córką, a ja mieszkam 250 km od Atosa ;).

Na pierwszej stronie wątku do każdego mojego postu dokleiłam fajne zdjęcia Atosa ( jest limit 5 zdjęć w poście). Podałam też strony na których znaleźć można jeszcze więcej zdjęć. Jest też tekst do ogłoszeń w pierwszym poście. Oczywiście zawsze można napisać nowy i fajniejszy, jeśli ktoś ma wenę i ochotę ;).

Edited by toyota
Posted

Atos testuje moją wytrzymałość
Jakiś czas temu otworzył sobie bramke i gwizdnął na moich oczach, fakt - była przez moment nie zamknięta na zasuwe,bo akurat chwile wcześniej na dworzu były psy przy których nie musze non stop mieć pozamykanej na pięć spustów bramki, inna sprawa że byłam tuz obok i nie spodziewałam się,
że ucieknie w mojej obecności. Od razu biegnie na łąki, tam gdzie chodzimy na spacery , nie słucha sie za grosz, im bardziej go wołacie, tym szybciej ucieka a biegnie takim tempem, ze mozna sobie wszystkie flaki wypluć a i tak trzeba sie wtedy już tylko modlić, żeby go dogonić.

Wczoraj odwinął ten sam numer, tyle że bramka zamknięta była na zasuwe, nigdzie żadnej dziury, płot do okoła 2 metry. Ledwo pusciłam go z kojca i weszłam na sekunde do domu, a słysze jak sąsiedzi krzyczą: Atos!!! , w pierwszej chwili myslałam ze się przesłyszałam, bo spojrzałam przez okno, bramka zamknięta, więc nie mógł uciec no bo jak?, ale wybiegłam, na ogrodzie go nie ma, więc powtórka z rozrywki- znowu na łąki i za psem a pies ma mnie gdzieś.
Nie wiem jak uciekł, najprawdopodobniej wyskoczył ze schodów i przedostał sie jakoś przez tą siatke 2 metry, innej mozliwosci nie ma, chociaz żeby przedostać się w ten sposób trzeba być nie lada akrobatą

Jemu jest potrzebna twierdza , nie daj boże dom z ogrodzeniem 1,5 metra, chyba ze nie będzie spuszczany z oczu, przy tym mocno wybiegany/wymęczony, tak zeby nie miał siły zwiewać.
Bardzo proszę,o maksymalne ogłaszanie Antka, wychodzi na to , że w ogóle go nie moge zostawiać samego na dworzu a nie jestem w stanie pilnować go non stop.

Posted

Jest tu kto???

Przeglądałam tekst ogłoszenia z "Tablica" , informacja, ze Atos ciagnie na smyczy jest juz nie aktualna,
Atos bardzo ładnie chodzi na smyczy, byłby idealnym psem dla ludzi którzy lubią biegać z psem.

Atos uwielbia dłuuuugie spacery i nie łatwo go zmęczyć, a niestety odkąd uciekł, boje sie zostawiać go samego na ogrodzie, więc aktywnie spędza czas głównie na spacerach.

Czy on ma tylko to ogłoszenie na "Tablicy"? , ogłaszajcie go prosze, może zmieniż tekst?, ten co jest juz się opatrzył, poza tym jest bardzo długi a ludzie są leniwi - nie chce im się czytać długich ogłoszeń

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ja jestem...poprosze jedna osobe o nowy tekst i trzeba dzialac - Atosik ma piekne zdjecia i na pewno znajdzie domek - czasem po prostu trzeba poczekac dluzej

Dziękuje. Ja mu próbowałam kiedys ułożyć coś takiego, ogólnego

"Antoś - piękny, wielki, niczyj...

Od kilku m-cy mieszka w domu tymczasowym i czeka na kogoś kto go pokocha i
ofiaruje najlepszy, wymarzony dom, którego nigdy nie miał.
Antoś to oaza łagodności, kolegom z DT pozwala wchodzić sobie na głowę.
Energiczny- potrzebuje dużo ruchu, radosny, grzeczny i potwornie przytulaśny.
Kocha cały świat oprócz kotów.

Szuka domu z ogrodem, bez małych dzieci ponieważ Antoś jak na wielkopsa przystało
ma ogromną siłę z której nie zdaje sobie zupełnie sprawy i dlatego przy okazywaniu swojej wielkiej miłości
mógłby niechcący wyrządzić dziecku krzywdę.
Jeśli jesteś zainteresowanym domkiem i chcesz dowiedzieć się o Antosiu więcej, napisz lub zadzwoń: "

- cała reszta jest i tak do przewałkowania przez telefon, bo ile informacji nie podać , to i tak od początku w bezpośredniej rozmowie przerabia się to samo