Kasia77 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Tak myśle o tych blokach...mieszkanie w bloku kojarzy mi sie z 'puszką" , Atos spakowany w puszkę , bez dwóch zdań męczyłby się , ale gdyby trafiła się np jakaś stara kamienica czy cos w tym sensie, gdzie mieszkania bywają ogromne ,blisko zielonych terenów i właściciele, którzy aktywnie sporzytkują jego energie , gdzie jedno z nich spędza w domu 24godziny (nie pracuje) - może pracować nad Tośkiem i skupić na nim całą uwagę, to mogłoby się udać. W gruncie rzeczy może takie rozwiązanie okazałoby się nie być najgorszym, bo jak patrze na swój zrujnowany ogród... -Atos musiałby mieć baaardzo cierpliwych właścicieli, chyba ze wszystko w koło domu byoby zabetonowane. Jest mokro, zimno, on stoi pod oknami i patrzy w szyby, nie drapie, nie skacze na okna, tylko stoi i prosi swoimi oczyskami. Znajduj się szybko Tosiowy domku. Quote
katarzyna09 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Trzeba być dobrej myśli,ze taki domek Atoskowi się trafi... Quote
toyota Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Wczoraj był znowu telefon o Atoska - beznadziejny... Pan zaczął od tego, że gdy urodziło się dziecko, to oddali rottweilera do schronu (w Bydgoszczy). Oddali go od razu, bo pies wykazywał zainteresowanie i dostał dzikich oczu jak przynieśli dziecko ze szpitala. Zadzwonili więc do schronu i ktoś ze schroniska mu powiedział (pan nie był pewien czy kierowniczka czy wet), że rottweilery są zazdrosne, więc zawieźli psa. Żona podobno 2 tygodnie za nim płakała, a pan zapłacił, żeby psa nie uśpili tylko znaleźli mu dom. Rottweiler był wielkim przytulakiem i spał w łóżku zanim go oddali. Pan był dumny z siebie, że tak odpowiedzialnie postąpił. Do Słupska po Atosa pan nie pojedzie, bo to za daleko. W domu jest 5 - letnie dziecko i dlatego ma być pies w typie labradora, bo małych, plątających sią pod nogami piesków, pan nie lubi. Mieszkanie w bloku, uprzedziłam, że pies może niszczyć- pana to nie zraziło. Wspomniałam, że ciągnie na smyczy - to jest problem, bo żona nie da rady z dzieckiem i ciągnącym psem. Tak więc pan sam zrezygnował z ciągnącego Atosa :p. Quote
kkasiiiar Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 :o masakra z tymi ludzmi...czasami az rece opadja.. Niestety ja tez mam allegro zablokowane..znaczy sie nie moge wystawiac "przedmiotow" na sprzedaz do konca roku..musze uregulowac oplaty allegroskie, aukcja Atosa konczy sie za 6 godz. Quote
Martika&Aischa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 No i ręcę po raz kolejny mi opadły:shake::shake::shake: Quote
Beatkaa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Telefony beznadziejne:shake:,ale przynajmniej jakieś są.... Quote
kkasiiiar Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Nowe zabawki dla dzieci idealne pod choinkę :smile: Zapraszam:) http://www.dogomania.pl/threads/2189...SZAMY-do-15.12 Quote
Kasia77 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 o ludzie....ten telefon !...... Dziś Toniu został znowu w domu sam, tyle że bez kosci i gryzaków, bo sie zwyczajnie wszystko skończyło, więc nie miał czym zająć paszczy:) Poszłam sobie, wracam a on grzecznie na kanapce lula (w korytarzu mam taką ludzką kanapkę która jest psią kanapką). On jest całkiem grzeczny , a że baaardzo towarzyski byłoby fajnie gdyby trafił do domu gdzie pod nogami plącze sie jakiś mały "Pimpek", mogą być i dwa i trzy Pimpki, tylko żadnych małych potworów (dzieci :evil_lol:) Niech normalne zaczną dzwonić, bo się z Tośka smutki zaczynają wylewać - do domu chce a jak pozwole wejść na troszkę, to jaki on szczęsliwy... Bezwzględnie chłopak potrzebuje domu. Quote
toyota Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='Kasia77'] On jest całkiem grzeczny , a że baaardzo towarzyski byłoby fajnie gdyby trafił do domu gdzie pod nogami plącze sie jakiś mały "Pimpek", mogą być i dwa i trzy Pimpki, tylko żadnych małych potworów (dzieci :evil_lol:) [/QUOTE] Wyadoptujmy go razem z Ząbkiem w pakiecie. Dla niewtajemniczonych napiszę, że Ząbek to jest taki jamnikowaty cudak - tymczasowicz Kasi o dosyś trudnym charakterze. Samców nie cierpi, jest dosyć uciążliwy, bo znaczy teren, jest wypuszczany na wybieg tylko z suczkami no i z ......Atoskiem :). Chłopaki się zakumplowali :). Quote
dominikabankert Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Tosiek domowy- tak moze nazwac jego ogloszenie:) Quote
toyota Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Przesłałam zaległą deklarację za XI oraz za XII- razem 40 zł. Quote
Kasia77 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Atos na dzień dzisiejszy, to zwyczajny, grzeczny, domowy pies. Najdłuższy pobyt w domu - 6 godzin bez przerwy - pies grzeczny , większosc czasu spędza na psiej kanapie , przychodzi sie miziać, ładnie żebrze - intensywnie wypatruje latających kąsków ale nie jest natarczywy (potem wkleje zdjęcia:) ) Wypuszczony z kojca, o ile nie kopie masakrycznych! dołów , kładzie sie pod drzwiami i czeka..... Nie mogę zabierać go do domu na długo, muszę izolować Borysa - dużego psa, jeden i drugi mają na siebie wyjątkowe ciśnienie. Wydłużam Atosowi sporadycznie pobyt do tylu długich godzin tylko dlatego, zeby móc powiedzieć bez obaw, że Antoni to pies zupełnie udomowiony (Całe szczescie nie protestuje bardzo przy powrocie do kojca). Bardzo bym chciała żeby Tosiu spędził świeta w swoim nowym domu, swoje pierwsze domowe święta... Quote
Martika&Aischa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 toyota napisał(a):Przesłałam zaległą deklarację za XI oraz za XII- razem 40 zł. Asiu deklaracja już na kocie :) dotarła również deklaracja od cioci wyrobekj w kwocie 20 zł .......pięknie dziękujemy:loveu: Już uzupełniam post rozliczeniowy bo pora zapłacić Atoskowi za grudniowy hotelik. Buziaki przesyłam naszemu Olbrzymowi ;) :loveu: Quote
Martika&Aischa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Pokazuj się Tośku kochany ..... Quote
dominikabankert Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Tosiuś jak ja chce domek dla Ciebie........ Quote
Lu_Gosiak Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 jak tam z ogloszeniami? On ma jakies aktualne? Quote
toyota Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):jak tam z ogloszeniami? On ma jakies aktualne? Allegro niedawno się skończyło i kkasiiiar na razie nie może wystawić, bo ma zablokowane konto. Dobrze byłoby zrobić już nowe ogłoszenia. Miałam zamiar w weekend wybrać zdjecia i zmodyfikować tekst i zamówić, bo ja jestem niekumata w tym temacie. Jakieś ogłoszenia na pewno jeszcze są, bo odświeżam linki, które dostaję na maila. Quote
wyrobekj Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Mogę wystawić Atosowi aukcję na Allegro tylko proszę o podanie emaila z kim mają się kontaktować zainteresowane osoby. Na razie myślę co napisać w opisie aukcji. Jeżeli jesteś osobą aktywną i lubisz długie spacery albo uprawiasz jogging lub brakuje Ci towarzystwa aby go uprawiać, zastanów się nad adopcją Atosa. Atos to duży pies, powyżej kolana, którego poprzedni właściciel chciał uśpić tylko dlatego, że pies przestał być mu potrzebny do pilnowania firmy (bo zamontował kamery). Weterynarz nie zgodził się uśpić psa i trafił on pod opiekę ludzi z forum Dogomanii. Oto krótki opis psa i jego historii. Atos jest psem (samcem) który ma około 4 lat. Do tej pory, pilnował składu węglowego ale jego pilnowanie sprowadzało się do wyglądu bo ma bardzo łagodny charakter wobec ludzi (z dużymi psami samcami nie zawsze się zgadza). Nie siedział stale na łańcuchu, był spuszczany z niego i mógł chodzić po podwórku. Podstaw kontaktu z człowiekiem nauczyli go stróże którzy opiekowali się nim i pozwalali mu wchodzić też do pomieszczeń. Pies jest bardzo łagodny wobec ludzi, ale wymaga dużo ruchu fizycznego i dlatego preferowany jest dom z ogrodzonym ogrodem i mocną furtką (Atos potrafi sobie otwierać furtki) gdzie mógłby się wybiegać, jednak sam ogród nie wystarczy. Pies wymaga bezwzględnie długich spacerów - w przypadku mieszkania niezbędne są trzy spacery dzienne w tym jeden długi na wybieganie się, w przypadku domu z ogrodem jeden ponad godzinny spacer dziennie gdzie pies mógłby zostać spuszczony ze smyczy i biegać. Z racji wielkości psa mieszkanie musiałoby być duże, pies nie nadaje się do malutkiego mieszkania w bloku. Z racji także jego dotychczasowego życia, należy liczyć się z koniecznością wychowywania psa co do zachowania w domu. W tej chwili Atos jest tego uczony w hoteliku dla zwierząt ale nie możemy zagwarantować że nie zdarzy mu się jakaś wpadka w domu czy mieszkaniu (np. obsikanie kąta). Jednak obecna pani (w hoteliku) systematycznie uczy go dobrych psich manier. Zalecamy także podstawową tresurę posłuszeństwa - kursy takie prowadzą Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, jest to inwestycja która zwraca się przez całe życie psa, gdyż pies z właścicielem pod okiem instruktora uczą się współpracy i komunikacji. Atos z racji swojej wielkości nie za bardzo nadaje się do domu z małymi dziećmi. On po prostu nie wie ile ma siły i czasami nie umie jej dawkować. Tak bardzo się cieszy z przyjścia człowieka, że skacze na niego żeby się przywitać, ale jak weźmie za duży rozpęd to może niechcący sprowadzić dorosłego do parteru i trzeba się czegoś przytrzymać. Pies bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, bardzo brakuje mu przytulania i czułości. W hoteliku siedzi zwykle z nosem przyklejonym do szyby czekając aż pani go wpuści i będzie mógł się wtulić w człowieka. Absolutnie nie nadaje się na łańcuch i na takowy nie zostanie wydany. Może jednak pełnić rolę psa stróżującego ale tylko w domu dla swojej rodziny. Atos został wykastrowany. Jeżeli planowałeś / planowałaś zakup dużego rasowego psa to przemyśl adopcję Atosa. Ma świetną prezencję, jest podobny do dużego labradora, a ma dobry charakter, jest mądry, nie ma jakichkolwiek problemów zdrowotnych. Pomoże Ci zgubić zbędne kilogramy, z radością będzie Ci towarzyszył w długich spacerach i joggingi. Zalety Atosa: - bardzo łagodny wobec ludzi, - pies jest wykastrowany przez co nie poleci za suczką z cieczką, ani nie zrobi szczeniaczków, - jest przepiękny, - łatwo dbać o jego sierść, - nie ma jakichkolwiek problemów zdrowotnych, - młody, ma do 4 lat, - pomoże Ci wychodzić systematycznie na długie spacery i biegać, - swoim wyglądem wzbudza respekt. Uwagi: - pies bezwzględnie wymaga ponadgodzinnych spacerów, wybiegania się, to nie jest piesek którego można trzymać w domu i wychodzić na 10 minut, to pies dla aktywnych ludzi, - pies wymaga systematycznych spacerów, - pies dopiero uczy się dobrego zachowania w domu (ale potrafi już zostać w nim sam na kilka godzin), - Atos nie zdaje sobie sprawy z własnej siły, - nie zawsze zgadza się z innymi samcami, - preferowany dom z ogrodzonym ogrodem po którym Atos mógłby biegać, - Atos wymaga kontaktu z człowiekiem, miziania, przytulania, pobytu w domu, - nie zostanie wydany ani na łańcuch ani na obrożę elektryczną ani osobom nie mającym czasu albo siły aby go wyprowadzać na długie spacery. Quote
toyota Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Wyrobekj , dziękuję, bardzo się napracowałaś. Bardzo dokładne i wyczerpujące informacje o Atosie. Nie wiem czy z tym joggigiem to realna zabawa, bo Atos ciągnie na smyczy jak lokomotywa i nie wiem czy biegałby przy człowieku czy raczej ciągnął człowieka na wszystkie strony ;). Może jednak DT zaobserwował jakieś zmiany u Atosa ? Quote
wyrobekj Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Mogę mówić tylko za siebie - z moim psiakiem biegaliśmy po godzinie dziennie i był tak zmęczony po pół godziny że to ja go musiałam ciągnąć. Ale przychylam się do sugestii, w końcu chodzi o uczciwe opisanie psiaka, zaraz przerobię tekst i dam do zatwierdzenia. Jak już będzie dopracowany to wywieszę Allegro. Proszę o informację czy ma być jako zwykła aukcja czy wyróżniona. Druga sprawa - czy podać "wartość" od 1 zł czy 5.000 zł :). Bo już nie ma aukcji prywatnych więc nie mam jak blokować ewentualnych licytujących (ale z tego co widzę, nie ma bezmyślnych licytacji). Tytuł aukcji: Łagodny duży reprezentacyjny pies w typie labradora Jeżeli jesteś osobą aktywną i lubisz długie spacery lub bieganie, zastanów się nad adopcją Atosa. Atos to duży pies, powyżej kolana, którego poprzedni właściciel chciał uśpić tylko dlatego, że pies przestał być mu potrzebny do pilnowania firmy (bo zamontował kamery). Weterynarz nie zgodził się uśpić psa i trafił on pod opiekę ludzi z forum Dogomanii. Oto krótki opis psa i jego historii. Atos jest psem (wykastrowanym chłopakiem) który ma około 4 lat. Do tej pory, pilnował składu węglowego ale jego pilnowanie sprowadzało się do wyglądu bo ma bardzo łagodny charakter wobec ludzi (z dużymi psami samcami nie zawsze się zgadza). Nie siedział stale na łańcuchu, był spuszczany z niego i mógł chodzić po podwórku. Podstaw kontaktu z człowiekiem nauczyli go stróże którzy opiekowali się nim i pozwalali mu wchodzić też do pomieszczeń. Pies jest bardzo łagodny wobec ludzi, ale wymaga dużo ruchu fizycznego i dlatego preferowany jest dom z ogrodzonym ogrodem i mocną furtką (Atos potrafi sobie otwierać furtki) gdzie mógłby się wybiegać, jednak sam ogród nie wystarczy. Pies wymaga bezwzględnie długich spacerów - w przypadku mieszkania niezbędne są trzy spacery dzienne w tym jeden długi na wybieganie się, w przypadku domu z ogrodem jeden ponad godzinny spacer dziennie gdzie pies mógłby zostać spuszczony ze smyczy i biegać. Z racji wielkości psa mieszkanie musiałoby być duże, pies nie nadaje się do malutkiego mieszkania w bloku. Atos nie umie jeszcze do końca chodzić na smyczy przez co dość mocno ciągnie, więc przynajmniej na początku musiałby być wyprowadzany przez osobę dorosłą, aż nauczy się poprawnego zachowania. Z racji także jego dotychczasowego życia, należy liczyć się z koniecznością wychowywania psa co do zachowania w domu. W tej chwili Atos jest tego uczony w hoteliku dla zwierząt ale nie możemy zagwarantować że nie zdarzy mu się jakaś wpadka w domu czy mieszkaniu (np. obsikanie kąta). Jednak obecna pani (w hoteliku) systematycznie uczy go dobrych psich manier. Zalecamy także podstawową tresurę posłuszeństwa - kursy takie prowadzą Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, jest to inwestycja która zwraca się przez całe życie psa, gdyż pies z właścicielem pod okiem instruktora uczą się współpracy i komunikacji. Atos z racji swojej wielkości nie za bardzo nadaje się do domu z małymi dziećmi. On po prostu nie wie ile ma siły i czasami nie umie jej dawkować. Tak bardzo się cieszy z przyjścia człowieka, że skacze na niego żeby się przywitać, ale jak weźmie za duży rozpęd to może niechcący sprowadzić dorosłego do parteru i trzeba się czegoś przytrzymać. Pies bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, bardzo brakuje mu przytulania i czułości. W hoteliku siedzi zwykle z nosem przyklejonym do szyby czekając aż pani go wpuści i będzie mógł się wtulić w człowieka. Absolutnie nie nadaje się na łańcuch i na takowy nie zostanie wydany. Może jednak pełnić rolę psa stróżującego ale tylko w domu dla swojej rodziny. Atos został wykastrowany. Jeżeli planowałeś / planowałaś zakup dużego rasowego psa to przemyśl adopcję Atosa. Ma świetną prezencję, jest podobny do baaaardzo dużego labradora, rewelacyjnie wygląda, ma dobry charakter, jest mądry, nie ma jakichkolwiek problemów zdrowotnych. Pomoże Ci zgubić zbędne kilogramy, z radością będzie Ci towarzyszył w długich spacerach a po przyzwyczajeniu żeby nie ciągną na smyczy także w joggingu (nikt wieczorem Ci nie zagrozi jak wyjdziesz pobiegać z Atosem). Zalety Atosa: - bardzo łagodny wobec ludzi, - pies jest wykastrowany przez co nie poleci za suczką z cieczką, ani nie zrobi szczeniaczków, - jest przepiękny, bardziej reprezentacyjny od niejednego rasowego psa, - łatwo dbać o jego sierść, - nie ma jakichkolwiek problemów zdrowotnych, - młody, ma do 4 lat, - pomoże Ci wychodzić systematycznie na długie spacery i biegać, - swoim wyglądem wzbudza respekt, - bardzo lubi jabłka, zbiera je z ogrodu jak spadną na ziemię i zanosi do swojej budy, - lubi dzieci. Uwagi: - pies bezwzględnie wymaga ponadgodzinnych spacerów, wybiegania się, to nie jest piesek którego można trzymać w domu i wychodzić na 10 minut, to pies dla aktywnych ludzi, - pies wymaga systematycznych spacerów, - pies z racji swojej siły nie nadaje się dla staruszków - on nie rozumie że jak za mocno pociągnie smycz to przewróci starszą osobę, - pies dopiero uczy się dobrego zachowania w domu (ale potrafi już zostać w nim sam na kilka godzin), - Atos nie zdaje sobie sprawy z własnej siły, - nie zawsze zgadza się z innymi samcami, - preferowany dom z ogrodzonym ogrodem po którym Atos mógłby biegać, - Atos wymaga kontaktu z człowiekiem, miziania, przytulania, pobytu w domu, w hoteliku wystaje godzinami z nosem przy szybie aby tylko go ktoś przytulił, - nie zostanie wydany ani na łańcuch ani na obrożę elektryczną ani osobom nie mającym czasu albo siły aby go wyprowadzać na długie spacery, - w hoteliku wypuszczony do ogrodu gdy się nudzi kopie duże dziury w ziemi, - Atos nie jest psem obronnym, nie ugryzie złodzieja, straszy jedynie wyglądem. Ok, tutaj aukcja: jak coś poprawić to proszę pisać. Dałam wyróżnienie żeby pokazywał się na początku listy. http://allegro.pl/lagodny-duzy-reprezentacyjny-pies-w-typie-labrador-i2003694662.html Prosiłabym o potwierdzenie, że Atos znajduje się w Słupsku i że istnieje albo nie istnieje możliwość dowiezienia Go do potencjalnego DS jeżeli właściciele przejdą wizytę przedadopcyjną i wywiad. Chcę także zapytać czy wystawić Atosa na aukcjach Allegro WOSP - czasami są tam licytowane zwierzęta. Tylko pytanie czy warto wykorzystywać emocje ludzi spowodowane WOSP. Dlatego pytam. Quote
toyota Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Atos znjaduje się w okolicach Słupska. Kontakt : suzuki@autograf.pl 605060617 Istnieje możliwość pomocy w transporcie, chociaż w przypadku dużego dorosłego psa wolałabym, aby ludzie przyjechali i go zobaczyli przed adopcją, żeby mogli ewentualnie się rozmyślić, jaby im nie pasował ;). Ale jeśli domek będzie naprawdę szczerze zdecydowany i fajny, to dostarczymy Atoska, jeśli będzie trzeba. Dziękuję wyrobekj, piękna aukcja :loveu:. Nie mam pojęcia co zrobić z tą WOSP... Quote
wyrobekj Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Mchm... jak na razie 100 wejść na Allegro... nikt nie obserwuje... Trochę mi wyszedł ten opis surowy, ciągle tylko pies i pies zamiast Atos... Jak się skończy ta aukcja to trochę zmiękczę opis w następnej... Ech, żebym tylko miała warunki to ja bym wzięła Atosa... Ale niestety warunków brak (czasowych). Mam taką pracę że czasami siedzę non stop w domu a czasami nie ma mnie cały dzień :(. A niestety jakakolwiek psina musi chodzić sikać i jeść kilka razy dziennie... Już nawet pomijam to, że mieszkam w mieszkaniu (mój poprzedni piesek to raczej był niezadowolony że ma za dużo ruchu niż za mało... po trzecim okrążeniu parku to on już chciał wracać do domu he he he). Quote
Martika&Aischa Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Oby allegro tym razem Atoskowi przyniosło szczęście :) Quote
wyrobekj Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Jak na razie 250 wejść na Allegro. Umieścić też aukcję na WOSP Allegro? Quote
Recommended Posts