Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beatkaa napisał(a):
Tez jestem ciekawa co tam słychac u Atoska ;)

Bardzo....
- bardzo pcham sie do domu, korzystam z każdej okazji żeby wcisnąć sie do środka
- bardzo lubie orać ogród- kopanie wielkich dołów to od jakiegoś czasu moje ulubione zajęcie
- bardzo lubię jabłka, mimo ze mam jabłonke z której spadają wprost do kojca, to nie znajdziecie w nim żadnego jabłka ,
bo wszystkie skrzętnie znosze i gromadze w budzie
-bardzo lubie otwierać sobie furtkę, dlatego BARDZO trzeba uważać i pamiętać zeby pod żadnym pozorem nie zostawić jej nie zamkniętej tak, żebym nie był w stanie sobie otworzyć, bo inaczej chętnie wybiorę sie na spacer....
-bardzo jestem roztrzepany, całuśny i kochany, chociaż nie bardzo miły dla kolegów
( dwa dni temu jakiś miejscowy "miły pan" przyprowadził mi małego psa, którego znalazł przywiązanego w lesie,
podobno myślał ze mam schronisko, wyszłam do pana a
Tosiek skorzystał z okazji że nie zamknęłam furtki na zasuwę, skoczył, otworzył sobie klamkę i dopadł do psiaka , myślałam że
to koniec...psiak nie miał szans, sięgał ledwo do połowy Atośkowej łapy, na szczęście szybko pojawiły sie posiłki i odciagnęliśmy Tosidło od bezdomniaczka, obyło się bez rozlewu krwi.

tu był trawnik , te wykopy to moje dzieło:

wpuście mnie , ja też chce do domu....

Posted

Tutaj Atos jest z Ząbkiem - moim ulubieńcem: http://images38.fotosik.pl/1187/fde74c071d6f0602.jpg Prawda ?

Wczoraj był telefon w sprawie Atosa. Jestem na nie.

Dzwoniła miła Pani, piesek miałby być do kochania dla 6- cio letniego synka z zespołem Downa. W domu jest mała starsza sunia, która jest "męczona" przez nadmiar miłości tego chłopca. Dlatego Pani chce zaadoptować psa dużego i nie przejawiającego cienia agresji.
I tutaj być może Atos by się sprawdził. Oczywiście uprzedziłam Panią, że Atos jest nieco nieokrzesany i radosny i może dziecko przewrócić. Pani się tym nie zraziła.

Pies mieszkałby w domu, ale dom nie ma ogrodzenia. Pani stwierdziła, że to nie problem, ponieważ pies nosiłby obrożę elektryczną. Pod nieobecność domowników zostawałby w domu i Pani pytała czy niczego nie zniszczy.

Podsumowując, nie jestem fanką OE, ewentualnie w jakiś szczególnie trudnych przypadkach, ale stosowana przez naprawdę profesjonalne osoby. Poza tym nie możemy obiecać, że Atos nie zniszczy niczego w domu.

Pani chciałaby, żeby psa jej dowieźć. Mieszka w połowie drogi pomiędzy Toruniem a Bydgoszczą.

Także raczej nie tego szukamy dla Atoska.

Kasiu, wydaje mi się, że żeberka się Atoskowi już zgubiły w tłuszczyku i już o wiele lepiej wygląda :).

Foty coraz "lepsze", mam na myśli, że Atos coraz bardziej rozparty na kanapie i coraz bardziej rozanielony :).

Posted

[quote name='Kasia77']
tu był trawnik , te wykopy to moje dzieło:

Bardzo pracowity ten Atosek :)Mieć takiego pomocnika w ogrodzie, to prawdziwy skarb. Moja Luna szukała skarbów zakopanych pod domem ;) Musiałam wszystko obłożyć kostką brukową.

Posted

Ze mną proszę :)- 605060617 lub suzuki@autograf.pl. Tylko, że my już rozmawiałyśmy, wszystko co wiem to już zeznałam ;). Jestem ciekawa czy Pani jest jeszcze bardziej na tak ?

Na pewno będę chciała, żeby też Kasia77, u której jest Tosiek porozmawiała z Tobą i z przyszłym ewentualnym DS, bo przecież ona najwięcej wie o psiaku. Tylko, że teraz Kasia naprawdę nie jest w stanie, właśnie odeszła jej ukochana sunia Dorotka :(. W dodatku Kasia jest chora, także dajmy Kasi kilka dni spokoju.

Posted

dogomaniaczkaa napisał(a):
No właśnie Pani jest na tak. Próbuję się do Ciebie od dwóch dni dodzwonić. :)

Witamy na wątku Atoska :) Czekamy na Toyotę :) To ona ma decydujący głos :) zaciskamy kciuki za nowy domek chłopaka :)

Posted

Kasia77 ma co najmniej taki sam ważny głos, bo ona zna Tosia najlepiej.

Ja nie wiem jak to możliwe, staram się oddzwaniać na wszystkie nieodebrane :roll:. Nie biorę komórki na spacery z psami, bo tam gdzie chodzę i tak nie ma zasięgu, a że mam 7 psów teraz, to ciągle z nimi wychodzę na przemian.

A co z tym brakiem ogrodzenia, czy Pani jakoś to sobie wyobraża ?

Posted

Nie mam dostępu do netu do przyszłego tygodnia :(.

Do dogomaniaczkii próbowałam się dodzwonić, ale bezskutecznie. Mam nadzieję, że nie pomyliłam nr tel.