ossa98 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Tam jest potrzebny pies do pilnowania kur, kaczek i gęsi. Rzeczywiście idealne miejsce dla Atosa. Jak go wezmą to już żaden lis nie będzie miał tam czego szukać . Bo już Atosek cały drób sam zagryzie . I jeszcze ma być tolerancyjny dla kotów... Poza tym nie szukamy mu pracy, szukamy mu domu, z możliwością przebywania szczególnie zimą w domu. A skąd wiecie, że tak właśnie by było? był sprawdzany pod kątem kur, kaczek i innych zwierząt? Piszecie, że to oaza spokoju i łagodności. To, że ma w sobie domieszkę krwi labradora niczego nie przesądza. Miałam wyżła i rzeczywiście kaczki i kury budziły jego wielkie zainteresowanie, ale żadnej nigdy nie skrzywdził. Poza tym z tego co pamiętam, to ta Pani nie szuka psa na łańcuch. Pies biegałby swobodnie po ogrodzie, z możliwością wejścia do domu. Już chyba to lepsze od uśpienia. Zrobicie jak chcecie. Quote
toyota Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Tak, zamęczył dwie kury. Być może ich nie zagryzł, ale "pobawił się " z nimi i nie przeżyły. Mój podhalan tak robił- gonił kury i deptał je łapami. Biegał z kurą po ogrodzie trzymając delikatnie w pysku. Nie miał morderczych skłonności, robił to dla zabawy. Być może tak właśnie jest z Atosem. Natomiast siedzącego spokojnie kota zaatakował na oczach Kaji69. Jest oazą spokoju w stosunku do ludzi i psów. Właśnie z powodu kur i kotów, Atos spędza teraz czas na łańcuchu i musi opuścić DT. Quote
katarzyna09 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Zaglądam do Atoska codziennie,ale nie mam jak pomóc... Quote
Martika&Aischa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='basiek8']Śledzę ten wątek od początku, nie wiedziałam że szukacie deklaracji, deklaruję comiesięczną 20 zł.[/QUOTE] Doleciała stała deklaracja na konto Atoska :) Dziękujemy:loveu: Quote
toyota Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']a co z tym DT za 200zl??[/QUOTE] To w schronisku w Szczecinku, nie wiem czy zwolniło się tam już miejsce. Quote
Lu_Gosiak Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 ja mówie o tej opcji [quote name='Fiera']Dostałam PW i jestem, niestety nie mam możliwości zapewnić Atoskowi BDT, bo mam już 3 - jeśli dacie radę uzbierać 200 zł miesięcznych stałych deklaracji, to zorganizuję dodatkowe m-ce ( w tej chwili mam komplet, ale może się coś zwolnic, jeśli jakiś "mój" psiak znajdzie DS )[/QUOTE] Quote
toyota Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Czy to chodzi o Pawłowice niedaleko Bielsko - Białej ? To prawie 400 km od miejsca, w którym znajduje się Atos. Nie chciałbym, aby pojechał tak daleko, bo nie będę w stanie kontrolować już jego adopcji na taką odległość. Quote
bric-a-brac Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Fiera jest spod Warszawy, to mazowieckie Pawłowice. Quote
2411magdalenka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 odwiedzam Atoska.. trzymam kciuki z całych sił za najlepszy domek :) Przy Was Ciotki byle gdzie nie trafi !!!! Quote
Kasia77 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 toyota , nie mogę wysłać PW , skrzynka zapchana ;) Quote
toyota Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='Kasia77']toyota , nie mogę wysłać PW , skrzynka zapchana ;)[/QUOTE] Już wysprzątane, będę dzwonić dzisiaj do Ciebie. Quote
toyota Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Na razie robię rozeznanie... U Kasi77 byłaby to kwota 360 zł z karmą. Jest wolne miejsce, ale Kasia wyjeżdża w lipcu i może przyjąć nowego tymczasa dopiero w sierpniu. U Fiery 200 zł + karma. Na razie jednak jest tam komplet, można dowiadywać się po 20 lipca, jak wygląda sytuacja. Quote
bric-a-brac Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Czy Atos potrzebuje domowego DT czy kojcowego? To też istotne przy porównaniu ofert. edit: Kurcze, biedak ma tylko jedną stałą deklarację... właśnie zerknęłam na początek wątku :shake: Quote
katarzyna09 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Dziewczyny,ja stałej dać już nie mogę,ale będę jakoś pomagać jednorazówkami... Quote
Martika&Aischa Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Sytuacja stałych jest rzeczywiście marna :( Ronald_de dwa razy pod rząd wpłacił 50 zł jeśli przyjdzie kolejna wpłata na tą sumę można uznać że to deklaracja stała :) 50 zł zobaczymy ;) Ale to i tak wciąż malutko na jakikolwiek hotelik :( więc musimy rozsyłać wątek ....... Quote
toyota Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Dzwoniłam też do Mariamc, ale tam nadal brak miejsc i wątpię, aby coś się zmieniło w sezonie wakacyjnym. Tam jest najniższa kwota 200 zł z karmą. Wszystkie te DT ( Kasia77,Fiera, Mariamc) to są kojce. U Kasi i Fiery psy oczywiście są wypuszczane na zewnątrz z takimi psiakami, z którymi się tolerują. U Mariamc psy wyprowadzane są przez wolontariuszy na spacery. Nie chcę ryzykować z typowo domowym tymczasem dla Atosa, bo nie wiemy niestety czy nie rozniesie mieszkania. Byłoby fajnie jednak, gdyby była możliwość sprawdzenia w DT czy Atos umie zachować się w domu. Ja na pewno zadeklaruję stałą dla Atosa jak pójdzie do płatnego hotelu, ale na razie dopiero w piątek wyadoptowałam ostatniego szczeniaka z 8: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/206210-Bezdomny-Cz%C5%82owiek-bezdomna-suka.-8-szczeniak%C3%B3w-w-DS.Pom%C3%B3%C5%BCmy-da%C5%9Bce-w-utrzmaniu-suni-"]http://www.dogomania.pl/threads/206210-Bezdomny-Cz%C5%82owiek-bezdomna-suka.-8-szczeniak%C3%B3w-w-DS.Pom%C3%B3%C5%BCmy-da%C5%9Bce-w-utrzmaniu-suni-[/URL]! i jeszcze mam jednego z tej dwójeczki u siebie w domu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/208020-Sunia-i-2-szczeniaki-w-klatce-na-kr%C3%B3liki.-Ju%C5%BC-w-BDT-potrzebne-wsparcie-150-z%C5%82-msc[/url]. Na wiele nie będzie mnie stać, bo mam już 6 przygarniętych psów w domu :(. Quote
katarzyna09 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 A ten... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28ko%C5%82o-Katowic%29-zaprasza%21-Ruszamy-w-po%C5%82owie-czerwca"]http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28ko%C5%82o-Katowic%29-zaprasza!-Ruszamy-w-po%C5%82owie-czerwca[/URL]. Dzielna jesteś! Quote
Recommended Posts