aagataa8 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Jestem na zaproszenie Beatkaa. Niestety w tym momencie jestem spłukana, mogłabym przesłać 20 zł jednorazowo. Co do hotelu to w rejonie kujawsko-pomorskiego nie przychodzi mi nic do głowy:( a w jakim rejonie kujawsko-pomorskiego przebywa psiak? Na mapie pomocy dogomaniaków znalazłam tylko w tym województwie: - kojec u Ania+Milva i Ulver (lokalizacja- Brodnica)- dom u joanika (Bydgoszcz), Roma i Dino (Nowe wieś Gajewo), w-lenka (Toruń). Tyle znałazłam:( Niestety ktoś kto zna sytuacje psa mósiałby do tych osób napisać, bo ja nie znam sytuacji. Quote
Martika&Aischa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 aagataa8 napisał(a):Jestem na zaproszenie Beatkaa. Niestety w tym momencie jestem spłukana, mogłabym przesłać 20 zł jednorazowo. Co do hotelu to w rejonie kujawsko-pomorskiego nie przychodzi mi nic do głowy:( a w jakim rejonie kujawsko-pomorskiego przebywa psiak? Na mapie pomocy dogomaniaków znalazłam tylko w tym województwie: - kojec u Ania+Milva i Ulver (lokalizacja- Brodnica)- dom u joanika (Bydgoszcz), Roma i Dino (Nowe wieś Gajewo), w-lenka (Toruń). Tyle znałazłam:( Niestety ktoś kto zna sytuacje psa mósiałby do tych osób napisać, bo ja nie znam sytuacji. Kochana ja czekam na odpowiedź od Fiery poza tym jak na razie nie możemy wysyłać Atoska do hotelu bo nie mamy za co :( Chłopak nie ma nic stałych deklaracji :( Bardzo dziękujemy tu każda złotówka się liczy :) Dziękujemy w imieniu Atoska:loveu: Quote
aagataa8 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Kochana ja czekam na odpowiedź od Fiery poza tym jak na razie nie możemy wysyłać Atoska do hotelu bo nie mamy za co :( Chłopak nie ma nic stałych deklaracji :( Bardzo dziękujemy tu każda złotówka się liczy :) Dziękujemy w imieniu Atoska:loveu: Wiem znalazłam tylko, więc w razie czego podaję. Może się przydać Quote
Beatkaa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Atosek ciągle rozsyłany... a tak poza tym nie wiedziałam,że jest coś takiego jak mapa dogomaniaków!!! super sprawa :) Quote
Martika&Aischa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Beatkaa napisał(a):Atosek ciągle rozsyłany... a tak poza tym nie wiedziałam,że jest coś takiego jak mapa dogomaniaków!!! super sprawa :) Dziękuję Beatko:multi: mam nadzieję że więcej osób tu zajrzy bo strasznie pusto u Atoska :( Quote
Beatkaa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Dziękuję Beatko:multi: mam nadzieję że więcej osób tu zajrzy bo strasznie pusto u Atoska :( Też mam taką nadzieję,że jeszcze ktoś się tutaj pojawi... Quote
dominikabankert Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 jest jakis hotelik w Trzemiętowie ale nie wiem czy to nie za daleko od Atoska:( to jest kujawsko pomorskie:http://www.yp.pl/hotel/hotel-dla-psow2/onas.html Quote
aagataa8 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Beatkaa napisał(a):Atosek ciągle rozsyłany... a tak poza tym nie wiedziałam,że jest coś takiego jak mapa dogomaniaków!!! super sprawa :) Jest coś takiego: http://mapapomocy.dogomania.pl/index.php Quote
Beatkaa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 aagataa8 napisał(a):Jest coś takiego: http://mapapomocy.dogomania.pl/index.php tak tak już mam :) Quote
lizard Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Głupota ludzka nie zna granic - mam u babci pod Włocławkiem cudną Suzę - owczarka długowłosego. Jest przdelikatna, przekochana, mega spokojna i wierna do bólu - kocha ludzi, dzieci, uwielbia zabawy i tulenie... a łapanie kur to instynkt łowiecki! Założę się, że żadna z tych kurek nie została ewidentnie zagryziona w celu "rozlania wkoło kałuży krwi" a przyduszona i użyta do zabawy typu 'Ty się miotaj a ja Cię złapię' tak robi właśnie suza - kilkanaście sztuk drobiu w ten sposób niestety potraktowała. Jest to wynik tego, że nie uwiązujemy psiaka na łańcuchu a biega luzem po gospodarstwie - jak jest z nią ktoś na podwórku to ok, kiedy jednak nikt nie patrzy lubi czasem przeczołgać się za miedzę i złapać ruchomą zabawkę... Każdy kto zna psiaka wie jaka jest i totalnie nikt się jej nie boi! Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że nie jest to agresywny pies... a rozgoryczeni hodowcy ptaszków ZAWSZE podnoszą raban, bo przyduszona kura przestaje być dobrą Nioską i nie przynosi więcej korzyści. Myśmy umówili się, że każdą sztukę odkupimy i sąsiedzi są spokojni - nawet jeśli coś się dzieje, zawsze to regulujemy. Wiadomo żal drobiu ale nawet behawior. nie da rady tego zmienić... to nie wyuczone zachowanie a instynkt, psia podświadomość... Atosek zapewne jest taki sam... Dlaczego nas za zabijanie drobiu, czy trzody chlewnej nie usypiają - przecież analogicznie do sytuacji można stwierdzić że jesteśmy agresywni! Wściekam się po prostu na gatunek ludzki i zasady które głosi się publicznie... szkoda, że mało kto się z wypowiedzianych sentencji wywiązuje :( Quote
toyota Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Generalnie pies nie powinie być na podwórku sam z kurami. Mało który by się oparł, żeby się nie pobawić... Quote
Martika&Aischa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Piniążki za szczepienie Atoska przelane na konto weterynarza .....kwota 52 zł Quote
aagataa8 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Przelałam właśnie obiecane przeze mnie 20 zł jednorazowo:) Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 toyota napisał(a):Generalnie pies nie powinie być na podwórku sam z kurami. Mało który by się oparł, żeby się nie pobawić... ------------- Nasz by się oparł-uciekłby najwyżej. E/W Quote
Martika&Aischa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 aagataa8 napisał(a):Przelałam właśnie obiecane przeze mnie 20 zł jednorazowo:) Bardzo dziękujemy w imieniu Atoska:multi::loveu: Quote
Fiera Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dostałam PW i jestem, niestety nie mam możliwości zapewnić Atoskowi BDT, bo mam już 3 - jeśli dacie radę uzbierać 200 zł miesięcznych stałych deklaracji, to zorganizuję dodatkowe m-ce ( w tej chwili mam komplet, ale może się coś zwolnic, jeśli jakiś "mój" psiak znajdzie DS ) Quote
basiek8 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Śledzę ten wątek od początku, nie wiedziałam że szukacie deklaracji, deklaruję comiesięczną 20 zł. Quote
Beatkaa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 basiek8 napisał(a):Śledzę ten wątek od początku, nie wiedziałam że szukacie deklaracji, deklaruję comiesięczną 20 zł. Super :):) Dzięki :) Quote
Martika&Aischa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 aagataa8 napisał(a):Przelałam właśnie obiecane przeze mnie 20 zł jednorazowo:) Pieniążki już na koncie ......Dziękujemy w imieniu naszego Atoska:loveu: Quote
Martika&Aischa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Beatkaa napisał(a):Tyle PW wysłanych i znikoma odpowiedź :( Niestety kochana :( strasznie tu pusto :( porozsyłam troszkę zaproszeń może ktoś jeszcze się zjawi :( Quote
Beatkaa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Niestety kochana :( strasznie tu pusto :( porozsyłam troszkę zaproszeń może ktoś jeszcze się zjawi :( Wczoraj dzisiaj wysyłam PW,rozsyłam dalej..ale nie wiem już w czym problem,że takie pustki :(:( Robię co mogę :( Quote
Martika&Aischa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 basiek8 napisał(a):Śledzę ten wątek od początku, nie wiedziałam że szukacie deklaracji, deklaruję comiesięczną 20 zł. Z całego serduszka dziękujemy w imieniu Atoska:loveu: Quote
Recommended Posts