Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wyrobekj']Można bardzo szybko oduczyć psa wyskakiwania na człowieka - depcze mu się delikatnie łapy i wygłaskuje i chwali wtedy gdy wita się bez skakania.

Co do niewpuszczania osób do domu to pewnie sunia szczeka na nich, ale to robi większość psów. No chyba że oprócz szczekania jest gryzienie.

To jest niedopuszczalne. Gdy pies skacze, odwracamy się do niego tyłem i nie zwracamy na niego uwagi.... tylko tyle. Chwalimy i smaczki gdy jego zachowanie jest pożądane, nawet gdy zrobi coś przypadkowo.

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
To jest niedopuszczalne. Gdy pies skacze, odwracamy się do niego tyłem i nie zwracamy na niego uwagi.... tylko tyle. Chwalimy i smaczki gdy jego zachowanie jest pożądane, nawet gdy zrobi coś przypadkowo.

Jak najbardziej znam i stosuję tę metodę. Kasia, u której jest Atos- na pewno też, ale to jest długi proces nauczyć czegoś prawie 5- letniego psa, który do tej pory pozostawiony był sam sobie. W każdym razie przyszły DS będzie poinformowany, że Atos wymaga jeszcze dużo pracy.

Atos lubi sobie skoczyć na człowieka, z nienacka, z rozbiegu i właśnie na plecy - tak wyraża swoją radość :diabloti:. Dlatego pomimo jego łagodnego usposobienia szukamy mu raczej domu bez małych dzieci.

Posted

No cóż, zapamiętam sobie to na przyszłość. Tę metodę opisał w gazecie psi behawiorysta więc uważałam, że można stosować. Ale przyznaję, że było to 15 - 20 lat temu.

Posted

wyrobekj napisał(a):
No cóż, zapamiętam sobie to na przyszłość. Tę metodę opisał w gazecie psi behawiorysta więc uważałam, że można stosować. Ale przyznaję, że było to 15 - 20 lat temu.

Tak niestety kiedyś postępowano z psami. Uczymy się całe życie

Posted

Miałam bardzo fajny telefon w sprawie Atosa. Niestety w domu są 2 koty. Jaka szkoda :(. Naprawdę ze wstępnej rozmowy wnioskuję, że bardzo fajny domek :(.

Posted

toyota napisał(a):

Miałam telefon w sprawie Soni od chyba fajnego pana. Sonia jest niestety teraz w zawieszeniu- została adoptowana do fantastycznego domu, ale stwarza problemy (nie wpuszcza do domu nikogo oprócz domowników) i być może zostanie oddana. Decyzja jeszcze nie zapadła. Wysłałam więc panu Atosa, bo chciałby psa na już. Dom jest do sprawdzenia, do końca nie mogę wyczuć - pan jest albo pozytywnie zakręcony, albo coś jest nie tak. Zobaczymy...Dom jest w Gdyni.

Facet normalnie zrobił sobie jaja. Najpierw trzymał mnie na telefonie 2 x przez godzinę, potem przesłałam mu zdjęcia i opisy innych psów, bo dzwonił po Sonię i chciał psa jak najszybciej. Wysłałam mu Atosa, Grafita i moje najnowsze znalezisko- Bosmana, a on zapytał na koniec czy musi adoptować wszystkie te psy na raz :angryy:.

Dałam się nabrać, bo był bardzo oblatany w temacie adopcji, super warunki dla psa, karma Royal od weta i inne cuda :razz:. Pewno nie raz dzwonił i truł ludziom dupę, więc wie co i jak. Tylko strata czasu :roll:.

Posted

toyota napisał(a):
Facet normalnie zrobił sobie jaja. Najpierw trzymał mnie na telefonie 2 x przez godzinę, potem przesłałam mu zdjęcia i opisy innych psów, bo dzwonił po Sonię i chciał psa jak najszybciej. Wysłałam mu Atosa, Grafita i moje najnowsze znalezisko- Bosmana, a on zapytał na koniec czy musi adoptować wszystkie te psy na raz :angryy:.

Dałam się nabrać, bo był bardzo oblatany w temacie adopcji, super warunki dla psa, karma Royal od weta i inne cuda :razz:. Pewno nie raz dzwonił i truł ludziom dupę, więc wie co i jak. Tylko strata czasu :roll:.

Są ludzie i ludziska:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Tak proszę Pana musi Pan adoptować wszystkie w pakiecie to jest jedyny warunek adopcji :shake::shake::shake:

Posted

Tosiek bez zmian, w domu grzeczny,
albo wytrwale chodzi za mną , wywala się co chwile do góry łapami, zaczepia ,chce się bawić i miziać - oj bardzo wytrwały jest ... :)

,
albo , jak już się zmęczy a przy tym zamęczy człowieka :) , śpi na "swojej" kanapce, którą baaardzo lubi

Jest znaczna różnica między obecnym a "starym" Tośkiem - wyciszył się , jest spokojniejszy, jeśli będzie miał taki normalny stu procentowy dom , to będzie z Tośka kawał porządnego psa :):)
Z niego jest naprawdę super pies, bo który pies bez cienia skargi i najmniejszego protestu wędrowałby co wieczór z ciepłego domu, z kanapy do mokrego kojca? - Antoś jest pod tym względem naprawdę wyjątkowy.

A to krótka chwilka z życia Antoniego:
http://youtu.be/QredeSqeJUg

I jeszcze krótsza, na kanapie aktywny jest tylko ogon:
(bardzo króciutko, bo mi sie coś "popsuło" przy nagrywaniu)
http://youtu.be/IEg0nXVWczU