Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Dowiedziałam się z wątku Azy i Barta że u Fiery nie będzie miejsca dla Atoska:-o:roll: Fiero proszę zabierz głos w tej sprawie! Musimy wiedzieć na czym stoimy ???? I czy mamy szukać innego DT dla Atoska ?????:roll: Nic już z tego nie rozumiem! :shake:
Atosku bądź dzielny chłopaku :(

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fiera napisał(a):
Odwiedzam Atoska - trzymaj się psinko, niedługo Graf ( nie Grafit, chociaż też mu tego z całego serca życzę ) pojedzie do swojego nowego domku, a wtedy będziesz mógł przyjechać do cioci Fiery, a tu fajni koledzy, cieplutka buda i żadnych łańcuchów :)

Jak mam rozumieć ten wpis z 30.07???? rozumiem że to już nieaktualne ???

Posted

Fiera napisał(a):
Na dogo mnóstwo biednych psiaków w potrzebie i cioteczki pukają do mnie o miejsca dla psiaków, więc szybciutko robię kojce, żebym miała gdzie przechować chociaż króciutko biedaki w tragicznej sytuacji, więc może i Atosek będzie mógł troszkę wcześniej do mnie przyjechać :)

???????????????????????????????

Posted

Przepraszam bardzo, jakiś czas temu moi sąsiedzi powariowali i zażądali, żebym "pozbyła się tych śmierdzących psów". Pisałam na wątku , że nie mogę dać Atoskowi DT, ale net mi głupieje i najwyraźniej mój wpis się zapodział. Przepraszam bardzo, że nie mogę pomóc, i że tak wyszło, że tak jakby nie ode mnie sie dowiadujecie :(
Kocham psiaki i naprawdę kocham im pomagać, ale głową muru nie przebiję. Toczę boje z sąsiadami o zatrzymanie tych piesków, które już mam, sprawa z Azą otarła się o policję, więc musi ode mnie wyjechać, Graf wyjeżdża za 4 tygodnie, więc mam nadzieję, że to zamknie im wstrętne gęby , jak psiaków będzie o dwa mniej.
Cała ta sytuacja jest dla mnie naprawdę bardzo przykra i stresująca, wczoraj rzucali mi w psiaki kamieniami przez mój płot, masakra........... Bo moje szczekają, ale że to ich psy prowokują, bo warczą pod płotem, to tego już nie widzą, nie mówiąc juz o tym, żeby to swoje psiaki zabrali spod płotu, zamiast na moje się wydzierać.

Posted

Beatkaa napisał(a):
super ;) a jakie koszta?

Ja płacę 13zł za dobę z wyżywieniem. Psiaki są naprawdę dopieszczone.
Widziałam, że nie ma na razie stałych deklaracji, oprócz 20/mc.
Mogę zapłacić za pierwszy miesiąc w całości i będzie czas na zebranie deklaracji.
Oczywiście też złożyłabym swoją 100zł/mc.
Jeśli ktoś dowiezie go w okolice Łodzi, to do Krakowa mogę go dowieźć osobiście.

Posted

W tej chwili jestem zaangażowana w sprawy innej "mojej" psinki, która pilnie musi opuścić BDT: http://www.dogomania.pl/threads/206210-Bezdomny-Cz%C5%82owiek-bezdomna-suka.Potrzebny-pilnie-transport-%C5%BBukowo-k-Gda%C5%84ska-S%C5%82upsk./page39
Maiłam dla niej zarezerwowany hotelik u Kasi77: http://www.tymczas.kasia77.pl.tl/

Jednocześnie zrobiłyśmy intensywną akcję ogłoszeniową i pojawiły się duże szanse na dom dla Sonii.
Tym samym miejsce zarezerwowane dla niej może być wolne. W ciągu kilku dni sytuacja będzie jasna.

Rozmawiałam dzisiaj z Kasią czy przyjęłaby Atosa zamiast Sonii i jest zgoda.

Co do hoteliku Kasi, to jest to osoba, która dotychczas miała u siebie psy wyłącznie bezpłatnie, otrzymywała jedynie pomoc na ich leczenie, bo zazwyczaj trafiały do niej ostatnie bidy umierające w schroniskach. Niestety psy coraz starsze i bardziej chorujące, a na ich wątkach coraz mniejsze zainteresowanie i chęć do pomocy.
Kasia podjęła decyzję o płatnym DT, aby mieć finanse na utrzymanie tych " swoich" bezpłatnych tymczasów.

Niestety z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o koszt. Sonia miała miejsce za 300 zł/ miesiąc z karmą. Atos jest większy.

A jakie są koszty w Amoku ?

Posted

winter7 napisał(a):
Ja płacę 13zł za dobę z wyżywieniem. Psiaki są naprawdę dopieszczone.
Widziałam, że nie ma na razie stałych deklaracji, oprócz 20/mc.
Mogę zapłacić za pierwszy miesiąc w całości i będzie czas na zebranie deklaracji.
Oczywiście też złożyłabym swoją 100zł/mc.
Jeśli ktoś dowiezie go w okolice Łodzi, to do Krakowa mogę go dowieźć osobiście.

kochana jesteś :Rose::Rose::Rose:
czyli hotel jest w Krakowie?
13 z wyzywieniem to ostatecznie nie jest tragedia,mogło być gorzej:roll:

Posted

toyota napisał(a):

Niestety z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o koszt. Sonia miała miejsce za 300 zł/ miesiąc z karmą. Atos jest większy.

A jakie są koszty w Amoku ?

W Amoku płacę 13zł/dobę, czyli 390/403zł miesięcznie

Posted

[quote name='Beatkaa']a gdzie to DT Soni? :):)

Pod Słupskiem i tak to wygląda:
http://www.tymczas.kasia77.pl.tl/

Oczywiście Kasia wypuszcza psy na ogrodzone podwórko w zależności od tego, który z kim się lubi. Atos jest bardzo pozytywnie nastawiony do psów.
Znając Kasi podejście z innych wątków, to możemy być pewni, że wreszcie będą niezbędne informacje o Atosie potrzebne by go sensownie wyadoptować (czy chodzi na smyczy, czy niszczy lub wyje pozostawiony sam itp. ).

Jak na razie były 3 telefony w sprawie Atosa, ale każda z tych osób chciała bezproblemowego labradorka do mieszkania :razz:.

Chyba będzie trzeba zmienić jednak opis w ogłoszeniach, bo Atos nigdy w mieszkaniu nie mieszkał i nie wiemy jak będzie się zachowywał pozostawiony sam. Z obecnego DT nie mam dobrych wieści na ten temat. Ale z drugiej strony trudno powiedzieć, bo pies ma prawo zestresować się w nowym miejscu pozostawiony sam na całą noc...

Jednak Atos jest cięższy od labradora o jakieś 10 kg i wyższy 10 cm. Ludzie, którzy dzwonią raczej by się wystraszyli, że jest taki duży.

Wczoraj był telefon od osoby niedowidzącej, która mieszka w 50 m2 w kamienicy w centrum Gdyni i chciała z Atosem uczęszczać na kurs dla psów towarzyszących osobom niepełnosprawnym.
Pan stwierdził, że dobermany to olbrzymy. Akurat Atos wzrostem dorównuje, a masą przewyższa :razz:.
Przy okazji -jestem z panem w kontakcie, wydał mi się bardzo o'k i postanowiłam poszukać mu innego psa:
http://www.dogomania.pl/threads/213517-Labrador-dla-osoby-niedowidz%C4%85cej.?p=17512786#post17512786

Poza tym jeśli chodzi o Atosa to on nie zna miasta i ciągnie jak lokomotywa :razz:.

Posted

Póki co Sonia pojechała do DS. Zobaczymy jakie będą wieści.

Rozmawiałam dzisiaj z Mamą o Atosie i Mama twierdzi, że Atos ma nie mniej niż 6 lat. Pamiętamy go od szczeniaka, tylko ciężko sobie przypomnieć kiedy dokładnie to było :razz:.

Jednak Mama ma dobrą pamięć i skoro tak twierdzi to tak niestety jest.

Z tego też względu uważam, że mieszkanie na piętrze odpada, bo takie duże psy mają dosyć szybko problemy ze stawami. Atos jak na razie jest zdrowy, ale trzeba mieć to na uwadze.

Z resztą ciągle nie wiemy czy on raczy kulturalnie zachowywać się w domu :razz:.

Posted

Winter7, to jest niesamowite co robisz dla Atosa...

Ja oczywiście również zadeklaruję stałą jak tylko Atosek trafi do hotelu, niestety marne 20 zł.

Moja Mama obiecała deklarację dla Atosa 20 zł jak tylko wyjaśni się sytuacja z Sonią, tzn. jeśli nie będzie potrzeby utrzymania jej w hoteliku.

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Naprawdę wierzę że już niebawem Atosek będzie w hoteliku .........a za chwilkę w nowym domku bo przecież to taki piękny psiak :(

tak..marze o tym dniu kiedy tak sie stanie...

Posted

toyota napisał(a):
Rozmawiałam dzisiaj z Kasią czy przyjęłaby Atosa zamiast Sonii i jest zgoda.

Toyota to dopytaj jak mozesz o te koszty u Kasi bo to chyba o wiele blizej Was
a Kasie polecam nogami i rekami - to co robi dla naszego starego jamniczka jest niesamowite
Atos bedzie mial tam naprawde wspaniala opieke
czyli z wstepnych wyliczen wynika, ze Atosek ma narazie 160zl stałych deklaracji tak??

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Toyota to dopytaj jak mozesz o te koszty u Kasi bo to chyba o wiele blizej Was
a Kasie polecam nogami i rekami - to co robi dla naszego starego jamniczka jest niesamowite
Atos bedzie mial tam naprawde wspaniala opieke
czyli z wstepnych wyliczen wynika, ze Atosek ma narazie 160zl stałych deklaracji tak??

Na dzień dzisiejszy ma 20 zł jak pojedzie do hoteliku mam nadzieję będzie więcej :(
Strasznie mi szkoda tego psiaka :( czy ktoś może napisać co słychać u Atoska ? wstawić jakieś aktualne zdjęcia ?
kaja strasznie zalatana ........ale może znajdzie chwilkę by odwiedzić naszego chłopaka :(