Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

To było oficjalne obwieszczenie ;).

Przecież wiesz ciotka, że się do Ciebie wybieram z córką, co by było widać, że Atos to przytulanka. Chciałam wziąć jakąś ładną obrożę i smycz, żeby na zdjęciach wyszedł bardziej cywilizowany ;).
No i chciałam, żebyś miała pomocnika, żeby foty może jakieś bardziej pozowane mu zrobić.

Ale kiedy dotrę to nie wiem, musi być lepsza pogoda. Pewnie, że im szybciej będą nowe foty tym lepiej i super jak uda Ci się zrobić. Tylko, żeby nie lało...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

toyota napisał(a):
To było oficjalne obwieszczenie ;).

Przecież wiesz ciotka, że się do Ciebie wybieram z córką, co by było widać, że Atos to przytulanka. Chciałam wziąć jakąś ładną obrożę i smycz, żeby na zdjęciach wyszedł bardziej cywilizowany ;).
No i chciałam, żebyś miała pomocnika, żeby foty może jakieś bardziej pozowane mu zrobić.

Ale kiedy dotrę to nie wiem, musi być lepsza pogoda. Pewnie, że im szybciej będą nowe foty tym lepiej i super jak uda Ci się zrobić. Tylko, żeby nie lało...

Nooo,masz szczęście,że tak ładnie sie usprawiedliwiłaś :)

U nas z krótkimi przerwami prawie ciagle pada,dzisiaj nie lało,ale za to miałam inne atrakcje...A Twoje dziecko to wiesz ,ze chcę wykorzystac tez do swoich psów,pamietasz chyba,ze mi obiecałaś :)

Posted

Zależy mi, żebyśmy razem zrobiły mu jakieś zdjęcia zanim opuści ten DT, bo nie wiadomo czy znów nie będzie kłopotu z fotami w nowym DT, a do Fiery to ja na pewno w tym celu nie pojadę.

I oczywiście, że będziemy kombinować z innymi psiakami. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ;). Moja córka oszaleje ze szczęścia jak zobaczy tyle psów :).

A tam do Atosa to dasz radę dotrzeć na piechotę ? Bo u mnie tereny podmokłe. Nie mogę wychodzić z psami na łąki, bo ugrzęzłabym w mokradłach :(.

Posted

Dziś dzwoniłam do Fiery, bo szczerze mówiąc pozapominałam już jakie zrobiłyśmy ustalenia :roll:.
Oczywiście Fiera nadal o Atosie pamięta. Jednak Atos będzie mógł do niej pojechać dopiero jak dom znajdzie Graf.
Jest już chętny domek dla Grafa, Pani ma go w najbliższym czasie odwiedzić w hotelu , ale umówiła się, że go weźmie dopiero na początku września.

Jeszcze raz przypominam cenę za hotelik, wstawię to także w pierwszy post, żeby nie umknęło - 250 zł / miesiąc+ karma.
Karma kosztuje ok. 80 zł, więc możemy chyba przyjąć kwotę 320 zł- zależy ile Atos będzie jadł.

Wypadało by zrobić zrzutę na karmę do obecnego BDT, bo tamten worek to Atos już pewnie 3 razy zjadł :razz:. Ja wpłacę na ten cel chociaż 20 zł.

Jeszcze kaja69 musi się wypowiedzieć, czy BDT, w którym jest Atos wytrzyma jeszcze miesiąc ?

Posted

Najważniejsze że będzie gdzie Atoska zabrać :) musimy w takim razie zadbać o finanse Atoska żebyśmy mieli z czego zakupić mu karmę i opłacić na spokojnie hotelik :( ech...może po wakacjach się coś ruszy:roll: a może któraś cioteczka wystawiła by bazarek dla Atoska ???

Posted

Cioteczki jak podejmiecie decyzję zaraz zamówię karmę i jak zwykle poleci do Ani kurierem bezpłatnym :)No i najważniejsze czy kupujemy tą samą co ostanio ??? Atosek chyba nie bardzo chciał ją jeść z tego co pamiętam:roll:

Posted

Przykro mi ,ale dzisiejsza sesja odwołana i to nie z mojej winy,koleżanka musiała wyjechać,przełożyłyśmy na jutro ...i nawet lepiej ,bo mam juz moje autko :)

Posted

Odwiedzam Atoska - trzymaj się psinko, niedługo Graf ( nie Grafit, chociaż też mu tego z całego serca życzę ) pojedzie do swojego nowego domku, a wtedy będziesz mógł przyjechać do cioci Fiery, a tu fajni koledzy, cieplutka buda i żadnych łańcuchów :)

Posted

Fiera napisał(a):
Odwiedzam Atoska - trzymaj się psinko, niedługo Graf ( nie Grafit, chociaż też mu tego z całego serca życzę ) pojedzie do swojego nowego domku, a wtedy będziesz mógł przyjechać do cioci Fiery, a tu fajni koledzy, cieplutka buda i żadnych łańcuchów :)

O ! Przepraszam za pomyłkę. Takie podobne imiona...

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Jak tylko dojdą zaraz poinformuję i uzupełnię w rozliczeniach :)

Pieniążki dla Atoska dotarły oczywiście ......jestem ostatnio nieprzytomna :( wczoraj po długiej walce zmarła mi babcia na raka i nie funkcjonuje :( Przepraszam ale w tym tygodniu nie będę zbyt często na dogomani.

Posted

Była dziś u mnie w odwiedzinach nowa Pani Grafka, zabierze go do domku 20.09. Cieszę sie bardzo, że kolejny "mój" psiak znalazł swojego człowieka:), tylko że Atosek czeka :(
A wiadomo co u psiaka? Może jakieś moje szczeniorki znajdą domek szybciej, to będzie wcześniej m-ce. Ech, już sama nie wiem, szkoda psiaka:(

Posted

Fiera napisał(a):
Była dziś u mnie w odwiedzinach nowa Pani Grafka, zabierze go do domku 20.09. Cieszę sie bardzo, że kolejny "mój" psiak znalazł swojego człowieka:), tylko że Atosek czeka :(
A wiadomo co u psiaka? Może jakieś moje szczeniorki znajdą domek szybciej, to będzie wcześniej m-ce. Ech, już sama nie wiem, szkoda psiaka:(

Fiero kochana czas szybko leci najważniejsze że trzymasz dla niego miejsce i będzie mógł do Ciebie pojechać.
Goldenek2 bardzo Ci dziękuję :(

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Fiero kochana czas szybko leci najważniejsze że trzymasz dla niego miejsce i będzie mógł do Ciebie pojechać.

Niby tak, ale źle mi jakoś jak pomyślę, że on tam biedny przywiązany i bez budy, a dobrze wiem, że nie dam rady kolejnego psiaka wziąć, i tak mam już trzy szczeniorki "nadprogamowe". Bezsilność czasem bardzo męczy...

Posted

Na dogo mnóstwo biednych psiaków w potrzebie i cioteczki pukają do mnie o miejsca dla psiaków, więc szybciutko robię kojce, żebym miała gdzie przechować chociaż króciutko biedaki w tragicznej sytuacji, więc może i Atosek będzie mógł troszkę wcześniej do mnie przyjechać :)