Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tam jest potrzebny pies do pilnowania kur, kaczek i gęsi. Rzeczywiście idealne miejsce dla Atosa. Jak go wezmą to już żaden lis nie będzie miał tam czego szukać . Bo już Atosek cały drób sam zagryzie .
I jeszcze ma być tolerancyjny dla kotów...

Poza tym nie szukamy mu pracy, szukamy mu domu, z możliwością przebywania szczególnie zimą w domu.

A skąd wiecie, że tak właśnie by było? był sprawdzany pod kątem kur, kaczek i innych zwierząt? Piszecie, że to oaza spokoju i łagodności. To, że ma w sobie domieszkę krwi labradora niczego nie przesądza. Miałam wyżła i rzeczywiście kaczki i kury budziły jego wielkie zainteresowanie, ale żadnej nigdy nie skrzywdził. Poza tym z tego co pamiętam, to ta Pani nie szuka psa na łańcuch. Pies biegałby swobodnie po ogrodzie, z możliwością wejścia do domu.
Już chyba to lepsze od uśpienia.
Zrobicie jak chcecie.

Posted

Tak, zamęczył dwie kury. Być może ich nie zagryzł, ale "pobawił się " z nimi i nie przeżyły.
Mój podhalan tak robił- gonił kury i deptał je łapami. Biegał z kurą po ogrodzie trzymając delikatnie w pysku. Nie miał morderczych skłonności, robił to dla zabawy. Być może tak właśnie jest z Atosem.

Natomiast siedzącego spokojnie kota zaatakował na oczach Kaji69.

Jest oazą spokoju w stosunku do ludzi i psów.

Właśnie z powodu kur i kotów, Atos spędza teraz czas na łańcuchu i musi opuścić DT.

Posted

ja mówie o tej opcji

[quote name='Fiera']Dostałam PW i jestem, niestety nie mam możliwości zapewnić Atoskowi BDT, bo mam już 3 - jeśli dacie radę uzbierać 200 zł miesięcznych stałych deklaracji, to zorganizuję dodatkowe m-ce ( w tej chwili mam komplet, ale może się coś zwolnic, jeśli jakiś "mój" psiak znajdzie DS )[/QUOTE]

Posted

Czy to chodzi o Pawłowice niedaleko Bielsko - Białej ? To prawie 400 km od miejsca, w którym znajduje się Atos.

Nie chciałbym, aby pojechał tak daleko, bo nie będę w stanie kontrolować już jego adopcji na taką odległość.

Posted

Na razie robię rozeznanie...

U Kasi77 byłaby to kwota 360 zł z karmą. Jest wolne miejsce, ale Kasia wyjeżdża w lipcu i może przyjąć nowego tymczasa dopiero w sierpniu.

U Fiery 200 zł + karma. Na razie jednak jest tam komplet, można dowiadywać się po 20 lipca, jak wygląda sytuacja.

Posted

Czy Atos potrzebuje domowego DT czy kojcowego? To też istotne przy porównaniu ofert.

edit: Kurcze, biedak ma tylko jedną stałą deklarację... właśnie zerknęłam na początek wątku :shake:

Posted

Sytuacja stałych jest rzeczywiście marna :( Ronald_de dwa razy pod rząd wpłacił 50 zł jeśli przyjdzie kolejna wpłata na tą sumę można uznać że to deklaracja stała :) 50 zł zobaczymy ;) Ale to i tak wciąż malutko na jakikolwiek hotelik :( więc musimy rozsyłać wątek .......

Posted

Dzwoniłam też do Mariamc, ale tam nadal brak miejsc i wątpię, aby coś się zmieniło w sezonie wakacyjnym. Tam jest najniższa kwota 200 zł z karmą.

Wszystkie te DT ( Kasia77,Fiera, Mariamc) to są kojce. U Kasi i Fiery psy oczywiście są wypuszczane na zewnątrz z takimi psiakami, z którymi się tolerują. U Mariamc psy wyprowadzane są przez wolontariuszy na spacery.

Nie chcę ryzykować z typowo domowym tymczasem dla Atosa, bo nie wiemy niestety czy nie rozniesie mieszkania. Byłoby fajnie jednak, gdyby była możliwość sprawdzenia w DT czy Atos umie zachować się w domu.

Ja na pewno zadeklaruję stałą dla Atosa jak pójdzie do płatnego hotelu, ale na razie dopiero w piątek wyadoptowałam ostatniego szczeniaka z 8: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/206210-Bezdomny-Cz%C5%82owiek-bezdomna-suka.-8-szczeniak%C3%B3w-w-DS.Pom%C3%B3%C5%BCmy-da%C5%9Bce-w-utrzmaniu-suni-"]http://www.dogomania.pl/threads/206210-Bezdomny-Cz%C5%82owiek-bezdomna-suka.-8-szczeniak%C3%B3w-w-DS.Pom%C3%B3%C5%BCmy-da%C5%9Bce-w-utrzmaniu-suni-[/URL]!
i jeszcze mam jednego z tej dwójeczki u siebie w domu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/208020-Sunia-i-2-szczeniaki-w-klatce-na-kr%C3%B3liki.-Ju%C5%BC-w-BDT-potrzebne-wsparcie-150-z%C5%82-msc[/url].

Na wiele nie będzie mnie stać, bo mam już 6 przygarniętych psów w domu :(.

Posted

A ten... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28ko%C5%82o-Katowic%29-zaprasza%21-Ruszamy-w-po%C5%82owie-czerwca"]http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28ko%C5%82o-Katowic%29-zaprasza!-Ruszamy-w-po%C5%82owie-czerwca[/URL].
Dzielna jesteś!