Jump to content
Dogomania

ATOS w DS :)))))))))))) !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

zapisuję...

a może by go jednak zacząć ogłaszać? zrobi się jakiś wstępny przesiew chętnych, a kto wie - może jakiś "dogomaniak" spoza dogomani się trafi i będzie chciał poświęcić się takiemu piesiowi?
i tak najpierw ogłoszenie potem mejle/telefony, potem przedadopcyjna... więc wg mnie można by już ogłaszać, wiele w czasie się wyjaśni a ogłoszenia by już leciały... co myślicie?

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']czekam na Twoja odpowiedz na moje pw

malo osob na watku z deklaracji jednorazowych mamy 40zl
ja moge wylozyc na transport
ale pozostaje miec chociaz na miesiac hoteliku
malo osob na watku - trzeba Go porozsylac[/QUOTE]
Przede wszystkim napiszcie w pierwszym poście, że zbieracie deklaracje na hotel. To samo w tytule wątku. Czy po zebraniu deklaracji pies będzie u yumy czy rozpatrujecie też inne miejsca?

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']owszem....ale nic samo sie nie zrobi[/QUOTE]

wiem, ale skoro teraz nie można apelować o pomoc bo nie dadzą psa to trzeba zacząć od zabrania go

Posted

Dzwoniłam do Mariamc. Na razie mają wszystkie miejsca zajęte, ale jakby się zwolniło miejsce, mógłby tam pojechać. Koszt jak zwykle zaledwie 200 zł z karmą i w dodatku blisko. Co o tym sądzicie ?

Posted

Byłam u Atosa, ale za późno, żebym zrobiła mu zdjęcia.

To najłagodniejszy pies stróżujący i łańcuchowy jakiego kiedykolwiek widziałam !

Głupol zachowuje się jakby miał 6 miesięcy.
Wywala się na plecy, podaje łapę i skacze radośnie na widok każdego człowieka.
Nigdy nie zaznał krzywdy fizycznej od ludzi poza zaniedbywaniem.
Teraz ma dobrą kondycję, bo Pani, która stróżuje uwielbia psy. Wypasła go tak na porcjach rosołowych i kaszy.
Kiedyś także go wykąpała pod prysznicem, bo zerwał się z łańcucha i ubrudził w miale. W mrozy zabierała go do stróżówki.
On bardzo dobrze czuje się w pomieszczeniach.

Zasługuje na najlepszy dom z własną kanapą !

Atos ma bardzo czerwone białka. Chyba to zapalenie spojówek. Czy mogę mu jakoś ulżyć kupując krople bez oględzin weta ?
Te czerwone białka są na pewno od pyłu, który drażni oczy. Mój podhalan też miał czasami ten problem, bo mieszkamy po sąsiedzku. U Atosa to jest " od zawsze'. Na pewno to go swędzi i piecze :-(.

Posted

[quote name='toyota']Dzwoniłam do Mariamc. Na razie mają wszystkie miejsca zajęte, ale jakby się zwolniło miejsce, mógłby tam pojechać. Koszt jak zwykle zaledwie 200 zł z karmą i w dodatku blisko. Co o tym sądzicie ?[/QUOTE]

wiadomo kiedy to miejsce mogloby sie zwolnic??
moje zdanie jest takie, ze trzeba Go brac na juz gdzies, gdzie bedzie bezpieczny a do marimc pojedzie jak sie zwolni - nie jestem zwolenniczka przezucania psow, ale boje sie by gosc Go nie wydal pierwszemu lepszemu na lancuch jak sie trafi okazja lub nie uspil - wiec lepsa zmiana miejsca niz niepewny los psa

dzieki wszystkim za deklarowana pomoc finansowa i bazarki!!!

Posted

To jest kawał psa. Super się prezentuje. Zdjęcia tego w ogóle nie oddają ;). Może ktoś z tu obecnych chciałby niuńka, bo jest po prostu zajebisty :) ?

Obecnie sytuacja jest taka, że skoro Pani stróżująca sprzeciwiła się jego uśpieniu, właściciel nie daje już żadnych pieniędzy na jego utrzymanie.
Pani szuka mu domu, ponieważ do siebie nie może go zabrać, a tu gdzie jest nie może zostać.

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']wiadomo kiedy to miejsce mogloby sie zwolnic??
moje zdanie jest takie, ze trzeba Go brac na juz gdzies, gdzie bedzie bezpieczny a do marimc pojedzie jak sie zwolni - nie jestem zwolenniczka przezucania psow, ale boje sie by gosc Go nie wydal pierwszemu lepszemu na lancuch jak sie trafi okazja lub nie uspil - wiec lepsa zmiana miejsca niz niepewny los psa

dzieki wszystkim za deklarowana pomoc finansowa i bazarki!!![/QUOTE]

Gosia tak samo myślę:)
Trzeba go zabierać już teraz, mamy ofertę Yumanji i mamy transport:)
a jednocześnie zaklepać miejsce u Mariamc w Szczecinku, jak sie zwolni przewieziemy Atosa.
Lepiej żeby już był bezpieczny:)
Po zabraniu Atosa to myślę że można będzie ruszyć z ogłoszeniami;)

Poprośmy Yumanji ze zapłacimy dopiero po miesiącu, lub chociaż na dwie raty - ale juz nie czekajmy

[quote name='toyota']To jest kawał psa. Super się prezentuje. Zdjęcia tego w ogóle nie oddają ;). Może ktoś z tu obecnych chciałby niuńka, bo jest po prostu zajebisty :) ?

Obecnie sytuacja jest taka, że skoro Pani stróżująca sprzeciwiła się jego uśpieniu, właściciel nie daje już żadnych pieniędzy na jego utrzymanie.
Pani szuka mu domu, ponieważ do siebie nie może go zabrać, a tu gdzie jest nie może zostać.[/QUOTE]

Psiak jest, a status ma taki jakby go już nie było - skoro właściciel totalnie olał Psiaka - gdyby nie ta Pani stróżująca byłby głodny i nie wiadomo co by się z nim stało - zabierajmy go i już.

Dołoże teraz 50 zł jednorazowo- może być do hoteliku, później pomyślę nad stałą dekl.

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']czyli mam rozumiec, ze poki co jest bezpieczny??
i czekamy az zwolni sie miejsce u marimc tak?[/QUOTE]

Gosiu, nie chcę sama decydować. Mam taką nadzieję, że jest bezpieczny, ale Pani szuka mu domu w trybie pilnym, więc nie jest tam mile widziany przez właściciela...

Podałam opcję hoteliku u marimc, bo to najtańsze i bardzo dobre miejsce. Niestety zwolni się jak jakiś pies znajdzie DS.

Posted

[quote name='iwonamaj']Ja dziękuję...:)...Czekamy na bazarek...[/QUOTE]
Bazarek ruszy w sobotę a przynajmniej mam taką cichą nadzieję że zdążę ;) bo fantów jest naprawdę duuuuuuuuuuużo :lol: I wszystko dla naszego kochanego Atoska :loveu:

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Bazarek ruszy w sobotę a przynajmniej mam taką cichą nadzieję że zdążę ;) bo fantów jest naprawdę duuuuuuuuuuużo :lol: I wszystko dla naszego kochanego Atoska :loveu:[/QUOTE]
Ale super:)
Dla Atoska:loveu:
Marto dzięki:loveu:

No Chłopczyku w tym składziku
miałem zapylonym,
wszyscy tutaj ostro myślą
byś był już zabranym.

Posted

[quote name='BERKANO']to moich fantów na bazarek nie chcecie?[/QUOTE]
chcemy!! wszystko chcemy co da sie sprzedac:D:D:
[quote name='_Goldenek2']Zwolniło mi się 10 zł z innego wątku (od Fuksa..... ale zbieg okoliczności), więc proszę o nr konta :).[/QUOTE]

dzieki Goldenku:):)
ale konta jeszcze nie mamy zadnego ani skarbnika...Ktos chetny??????????