Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Panią Basiu
Dziękuję za pokładane nadzieje i szanse daną mi na początku, że własnie mój dom jest najlepszy dla Gizmusia.Staramy się z całych sił by miłosci nie zabrakło każdego dnia:) Dla wszystkich domowników :)

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo prosimy o pomoc!!!! Rozsyłajcie gdzie się da!!!!

W Tarnobrzegu, a dokładnie w Machowie /obaszar przemysłowy/ przy jednej z hurtowni - olbrzymiej hurtowni - podam nazwę pełna później - przebywał piesek - roboczo nazwany przez nas Tofi.
Ocvzywiście zaczął przeszkadzać tamtejszym "władzom" hurtowni. Został wywieziony przez mężczyznę prawdopodobnie w okolice Annopola lub do Annopola - niby do rodziny jednego z pracowników
.Szef ochroniarzy nie chce ujawnić danych osoby, która wywiozła Tofika. Zasłania się ochroną danych osobowych.
To na polecenie właśnie szefa ochrony piesek został wywieziony w dniu, w którym mieliśmy przygotowane dla niego miejsce.
TSPZ zgłosi sprawę do prokuratury. Piesek był leczony na koszt tamtej właśnie organizacji.

Tofik kuleje, bo niedawno miał olbrzymią ranę na łapie.

Posted

Cudowny psiaczek, ten szef nie ma serca.Może puścic hasło w tamtych stronach(hurtownia, sklep), że za odnalezienie jest nagroda...cokolwiek by miało nią być. Trzymam kciuki za pieseczka takie ma słodkie, proszące o miłość spojrzenie.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Mam wiadomośc smutną - Gizmuś szuka domu. Nie oceniajmy proszę - po prostu sytuacja to sytuacja i Dorotka zwróciła sie o pomoc. Nie jest to łatwe ani dla niej ani dla nas.
Gizmus szuka domku.
Ktoś pytał o szczeniorka takiego dużego - nie wiem czy nie była to Tula.

Posted

znowu zwrot z adopcji :( co się ostatnio dzieje? to już jakaś plaga...

Gizmo już nie jest szczeniaczkiem. Jest całkiem sporym psiakiem. Ciężko będzie o dom. Basiu - gdzie on teraz będzie mieszkał?

Posted

Dorota do mnie napisała bardzo obszerny meil. Jest to dla niej sytuacja rodzinna bardzo skomplikowana. Obecnie mieszka u córki z młodszymi dziećmi, dwoma psami, w małym mieszkanku - tyle mogę napisać.
Tak opisuje Gizma:
Gizmo, to sama słodycz! Jest ułożony, pięknie chodzi na smyczy...wręcz stepuje-coś pięknego,ogon tak wysoko podnosi jak rasowy Bernardyn-super! Spuszczony ze smyczy nawet jeślisię oddali wystarczy zawołać raz ...i już jest przy nodze...to piękne. Daje łapę na komendę "daj łapę" lub "przywitaj się". Wie również, że gdy nabroi trzeba przeprosić...i też daje łapę ...na zgodę:)-sam to wymyślił:) Mądry pies!!!!
Jest bardzo czujny i stróżujący.Wie, że załatwiamy potrzeby na spacerze. Uwielbia sie bawić! Ma swoje maskotki, biega też po kij na spacerze. Do ludzi jest bardzo przyjazny, z psami gorzej...sam wybiera dla których jest miły i skory do zabawy...innych kładzie na łopatki:) np. Maksa gdy mu podpadnie w domu, wtedy warczy i....zmusza w swój sposób do uległości(zębami) ale nie robi mu krzywdy choć zna swoją siłę i mógł by to zrobić, ale jest świadom tego, że nie wypada:)
Gizmo,to taki duży dzieciak. Jest kochany i bólem serca Basiu podjęłam taką decyzję. Nie było mi łatwo i wciąż nie jest. Mam nadzieję, że znajdzie dom, który go pokocha równie mocno jak ja i córki- najbardziej malutka Kinia.