Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Dorotka dzwoniła do mnie z trasy - Gizmo spał tak słodko jak dziecko - mówiła, że chyba coś ciekawego mu się śniło, bo popiskiwał - czyli jak zasnął znaczy się czuje się bezpieczny.
Będą zdjęcia i relacje z domeczku.
Mureczko, TZ-cie Kasi, dogomaniacy i Pani Dorotko - bardzo bardzo Wam dziękuję!!

Posted

cieszé sié ze malutki pojechal do siebie do domku. jego rodzenstwo pewnie stoi na lancuchu jesli jeszcze zyje...

z ta jego mamusia od meneli, wiadomo co sié z niá dzieje? miala pewnie juz kolejne mioty? czy pozbyli sié jej tez?

Posted

sunia jest i zapewne zaraz będa następne maluchy. Ale niestety ja nie dam rady wszystkim pomóc - w tym przypadku ani gmina nie dała radym, ani policja, ani my. Suczka jest zadbana, chodzi na spacery z dziewczynką, nie znęcają się nad nią, a to, że ma szczeniaki - to ma, bo zawsze parę złotych na flache będzie. Ot wiejska rzeczywistość. !!!

Posted

Witam Wszystkich b. b. serdecznie. Cieszę się, że zdjęcia choć w części oddają naszą radość i radość oraz bezpieczeństwo Gizmo. Zdjęcia jutro też będą...:) Gizmo będzie miał gości...:)....robi grilla na swoją cześć! Pozdrawiam serdecznie :)

Posted

hehe, no trafilo sié malutkiemu ladnie :p grilla bédzie pédzlowal na swojá czesc chlopak. uwazajcie bo nic Wam nie zostawi :eviltong:

Basiu, uspokoilas mnie chociaz ze suka nie jest poniewierana. nie ma luksusów skoro jest u pijaczków, ale nie ma najgorzej. jakbys kiedys ich spotkala bédác w tamtej okolicy, zapytaj czy nie pozwolá nam jej wysterylizowac za nie wiem stówké? ja zaplacé, moze sié dadzá przekupic te worki...

Posted

To małe czarne to Maksik. Opisałam wcześniej jego historię. dziś rano po spacerze, bo chodzimy na spacery pomimo posesji, widać, ze je lubi. Cieszy się gdy mówię 'idziemy na spacer", ranę na tyłku posmarowałam jodyną, do wetw, nie mogę się dodzwonić. Mam nadzieję, ze do poniedziałku nic złego się nie przytrafi. Trochę niepokoją mnie stawy biodr. Gizmusia
Pozdrawiam wszystkich a pozostałym pieskom życzę domków :)
P.S.
Idę rozpalać węgle:)......

Posted

U nas po kąpieli dwa razy się rozjechał na linoleum (tylne łapy) i zapiszczał mocno, trochę mnie to zaniepokoiło...
On ma taki charakterystyczny chód kołyszący biodrami - czy to Cię niepokoi czy coś innego?
Mam nadzieję, że nie wylezie jakaś dysplazja, tfu, tfu...

Miłej zabawy!

Posted

na dysplazję to trochę za szybko żeby teraz wylazła ale jak nie będzie wspomagany suplementami to wylezie na 100% to pies szybko rosnący już jako dzieciak jest ciężki. Ja polecam jak najwięcej smarowideł na stawy to mu nie zaszkodzi , a może pomóc. Pani Doroto proszę zadbać o jego łapska teraz. Ja na dysplazji zjadam zęby już po raz drugi i z doświadczenia wiem ,że u suki , która nie była suplementowana od małego kulawizna wyszła w wieku 4 lat , a u psa na razie jest spokój ( ma 5 lat) i od małego dostaje wszystko co dostępne na wspomaganie stawów, a dysplazję ma potwierdzoną

Posted

A ja wyczytałam w necie, że dysplazja pojawia się najczęściej u szczeniaków 5-8 miesięcznych :( A Gizmo ma ok. 6 miesięcy teraz :( Mam nadzieję, że moje czarne myśli się nie sprawdzą.

Posted

Ja tez jestem za tym, ze 'walic' duze dawki wapnia, fosforu i glukozaminy, nie zalowac, podawac codziennie. Teraz kiedy maly rosnie to najwazniejsze, zeby kosci i stawy mialy sie z czego budowac. Ja juz urosnie, to moze byc za pozno, a kosci pozostana nieprawidlowej budowy.
Lapy mogly sie Gizmowi w lazience rozjechac, sliska podloga, psu trudno rownowage utrzymac.

Super, ze Gizmo wychodzi na spacery, to dla niego bardzo wazne, ze poznaje swiat, a nie jest tylko w tym samym terenie, zeby nie wiadomo jaki duzy byl.