Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jego matki właściciele to typowi żule, dla których nie liczy się nic poza alkoholem.
Sunia oszczeniła się pod gołym niebem i tak mieszkała ze szczeniakami. Udało nam się uratować tylko tego jednego maluszka, reszta została sprzedana....za wódke.

Obecnie mieszka w hoteliku u Murki. Nie wiemy jeszcze o nim zbyt wiele, ale jak przystało na szczeniaka wielkopsa, jest milusi i ciapowaty :loveu:Ma około 3-4 miesiące. I będzie wieeeeeelki, może ma coś w sobie z bernardyna albo collie?

W najbliższym czasie jak poznamy maluszka bardziej to tekst do ogłoszeń zostanie uzupełniony.

Psiak jest pod opieką fundacji, jeśli ktoś chciałby wesprzeć finansowo małego:

FUNDACJA NA RZECZ RATOWANIA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT "HAPPY GARDEN" W TARNOBRZEGU
REGON 180672033
NIP 867 222 62 52

NR KONTA BANK SPÓŁDZIELCZY W TARNOBRZEGU
35 9434 0002 2001 1000 0977 0001

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 500649910
mail: wray22@interia.pl lub happygardentbg@interia.pl

Tekst do ogłoszeń:
[FONT=Arial Black]Historia tego malca zaczyna się w bardzo smutny sposób. Jego matka mieszka u ludzi, dla których najważniejszy jest alkohol- tam suczka oszczeniła się i miała 4 młode. Dzieciaki rosły i w wieku kiedy nadawały się do oddania zostały sprzedane za alkohol. Jedynie Kojo został uratowany i mieszka teraz w hoteliku. Kojo ma obecnie niecałe 4 miesiące i już waży 15 kg, więc będzie bardzo dużym pieskiem, może nawet wielkości bernardyna- troszkę nawet przypomina go umaszczeniem. Jest to psiak bardzo towarzyski i przyjazny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Łagodny, ciapowaty i spokojny jak na szczeniaczka. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Ładnie załatwia się na spacerach, wypadki mu się zdarzają ale na pewno częste wychodzenie sprawi, że nie będzie z tym najmniejszych problemów. [/FONT]

A oto nasz maluszek:

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Jo37 wylicytowała na bazarku prawo do nadania małemu imienia- wybrała Kojo. :)[/QUOTE]
Ładne imię :)
Kto mu będzaie ogłoszenia robił?

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Teoretycznie pewnie ja, tylko nie wiem jak się wyrobię z czasem :([/QUOTE]
Jak się uporam z ogłoszeniami bazarkowymi to może dam radę, ale oprócz bazarkowców mam jeszcze 2 pieski z "mojego" schroniska.

Posted

[quote name='_ogonek_']Jak się uporam z ogłoszeniami bazarkowymi to może dam radę, ale oprócz bazarkowców mam jeszcze 2 pieski z "mojego" schroniska.[/QUOTE]
To wiesz o czym mówie hehe :)
Też w wolnej chwili wystawiam bazarki ogłoszeniowe i wiem, że to pracochłonne.

Posted

Mama scenia jest uwiązana metrowym sznurkiem do drzewa cały dzień i gdyby nie to,że dokarmiają ją ludzie z osiedla nie wiem jakby dalej żyła.Na swoich właścicieli nie może liczyć,są wielbicielami trunków...

Posted

Mały ma teraz niecałe 4 miesiące, został już dwukrotnie odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony (wścieklizna + wirusówki). Będzie ogromnym psem, wielkości bernardyna, waży obecnie ok. 15 kg. U nas nazywa się Gizmo (musieliśmy jakoś na niego wołać :) ). Dostaje dobrą karmę dla szczeniaków i witaminki z wapniem, aby nie miał żadnych braków w rozwoju.
Jest bardzo łagodny, kontaktowy, ciapowaty, spokojny jak na szczeniaka. Garnie się do ludzi i psów.
Ładnie załatwia się na spacerach, wpadki mu się zdarzają jak to szczeniakowi, ale myślę, że częste wychodzenie i nie będzie problemu, bo załatwia sprawy za każdym wyjściem z boksu.

Posted

Też tak uważam...Suni też trzeba pomóc, co to za życie dla niej, pewnie rodzi co cieczkę, a menele sprzedają małe za wódę..Trzeba pomóc jej uciec ...

Posted

Dziękuję za opis małego. Zrobiłam mu tekst do ogłoszeń i wrzuciłam na kilka stronek. W pierwszym poście jest ten tekst- jakby ktoś chciał pomóc w ogłoszeniach jeszcze. Wydaje mi się, że on błyskawicznie powinien znaleźć dom po kilkunastu ogłoszeniach, bo jak ogłaszałam innego szczeniaka też takiego gigancika to już na drugi dzień były o niego zapytania :kciuki: