Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Znalazłyśmy go w lesie ,był niezwykle spokojny jakby czekał...ale niewątpliwie na śmierć. Przywiązany brutalnie linką do drzewa!!! o dziwo był spokojny, chyba z wyczerpania. Dał się odwiązać, choć nie było to łatwe! mimo traumy, merdał ogonkiem, nisamowite!!!Jak można coś takiego zrobić:placz:Miałyśmy kłopot bo nie wiedziałyśmy jak go umieścić w samochodzie, ale udało się!! Pierwszy weterynarz zachwał się jak p....t, nie chciał sprawdzić co z jego szczęką!!!kazał nam otwierać mu pysk bo on nie ma zamiaru ryzykować:shake:My go głaskałyśmy,dotykałyśmy ale nie jesteśmy w stanie go zbadać,inny stwierdził,że skoro ma wylądować w schronie to on się nie miesza, o zgrozo:angryy:Nasz Cezar(tak go nazwałyśmy) jest w schronie jutro koleżanka sprawdzi co z nim i szukamy domku!!! Należy mu się dobry domek. Proszę zainteresujcie się tym wątkiem,jeszcze w oczach mam ten straszny widok:-(

CEZAR teraz mieszka w hotelu we Wrzosowie pod Radomiem, jest bardzo energicznym psem i bardzo sympatycznym. Jak na swój wiek (8-9 lat) jest pełen werwy i bardzo wesoły.Potrzebne stałe deklaracje i jednorazowe datki.gdyż koszt Cezara w hotelu to 400 zł, teraz płacę ja sama, wcześniej płaciła dostrota obecnie ona ma swoją podopieczną też w tym hotelu.
Zostałam sama,gdyby nie Selegne to musiałabym rozważąć decyzję od odwiezieniu tego pięknego psa do schronu, na czerwiec jakoś uzbieram, ale na lipiec nie mam:-(:-(
NA DOBRY POCZĄTEK:

ASL -5 ZŁ

Edited by himba
zmiana tytułu
  • Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Onek jest juz w schronisku,czy była konsultacja u weterynarza ,ostatnio pies w takiej sytuacji szybko się przeniósł za TM,chociaż po nim nie widać strasznego wyczerpania ,może ma silny organizm

Posted

Bardzo dziękuję za fotki:)) niestety niewiele wiadomo, konsultacja była i wet stwierdził,że jest w niezłej kondycji, potrzebne leczenie antybiotykiem bo podobno jest pogryziony, ja tam mu bardzo nie wierzę i czekam co powie wetka w schronie, moim zdaniem zagłodzony może też odwodniony, nie wiadomo ile tam był taki przywiązany skazany na śmierć!!! pewnie też kleszcze itp insekty ale ONEK cudownie przetrwał, jestem nim poruszona i wzruszona zarazem i bardzo mi zależy na jego uratowaniu.

Posted

[quote name='AnnaA']Zapisuję wątek. Dajcie mu imię bedzie łatwiej o nim rozmawiac.[/QUOTE]

Proponuje Cezar ale może ktoś ma lepszy pomysł?

Posted

Cezar zaopiekowany przwz Wetkę w schronie, opuchlizna mniejsza, miał uraz i to nie było raczej pogryzienie( stąd ta opuchlizna) niestety on nam nie powie co się wydarzyło.Dzisiaj była moja koleżanka z którą go wczoraj znalazłyśmy, spacerowała z nim, twierdzi,że wygląda dużo lepiej niż wczoraj ale miał b.dużo kleszczy i oby nie było babeszjozy.

Posted

Cezar pięknieje w oczach jest taki majestatyczny, do tego bardzo grzeczny, na spacerze chodził przy nodze nie ciągnnął, jest spokojny, bardzo mądry, dziś otrzymał "współlokatorkę" w schronisku, dostał antybiotyki i sterydy i w tej chwili największa obawa jest czy nie rozwinie się jakaś choroba pokleszczowa...

Posted

Dzięki dostrota za wieśći:)takie info budują, ja się bardzo cieszę!! choć z drugiej strone też martwię, żeby nie było choroby odkleszczowej i żeby znalazł dom bo pewnie będzie z tym kłopot gdyż jest starym psem,będę walczyć o niego!!

Posted

[quote name='dostrota']Cezar pięknieje w oczach jest taki majestatyczny, do tego bardzo grzeczny, na spacerze chodził przy nodze nie ciągnnął, jest spokojny, bardzo mądry, dziś otrzymał "współlokatorkę" w schronisku, dostał antybiotyki i sterydy i w tej chwili największa obawa jest czy nie rozwinie się jakaś choroba pokleszczowa...[/QUOTE]

Ponadto jest bardzo żywiołowy, szczeka jak się podchodzi do boksu i merda ogonem. Generalnie nie daje po sobie poznać, że tyle go smutnych rzeczy spotkało.

Posted

Zrobiłam Cezarowi ogłoszenie na "owczarki w potrzebie", myślę o hoteliku dla niego,ale sama nie udżwignę kosztów, a nie wiem jak się robi bazarki i zbiera deklaracje? Wszystkie psy zasługują na dobre życie, ale ten, którego razem z dostrotą uratowałyśmy od śmierci - szczególnie, ja czuję się w obowiązku zapewnienia mu najlepszych warunków.

Posted

Cezar ma ogłoszenie na morusek.pl i dzwoniłam dzisiaj do człowieka, który chce przygarnąć takiego psa w typie owczarka, bardzo miły, ale rozumiem,że pies może mu się nie spodobać! czekam i ciągle się obawiam,że nikt może go nie chcieć :(

Posted

[quote name='himba']Zrobiłam Cezarowi ogłoszenie na "owczarki w potrzebie", myślę o hoteliku dla niego,ale sama nie udżwignę kosztów, a nie wiem jak się robi bazarki i zbiera deklaracje? Wszystkie psy zasługują na dobre życie, ale ten, którego razem z dostrotą uratowałyśmy od śmierci - szczególnie, ja czuję się w obowiązku zapewnienia mu najlepszych warunków.[/QUOTE]
Deklaracje można zbierać na wątku -piszesz w tytule o co chodzi ,ze są potrzebne deklaracje ,podajesz konto na pw osobom ,które chcą wpłacać a później podajesz dokładne rozliczenie kto i ile wpłacił ,i na co kasa poszła(faktury lub rachunki od weta itp),tak to oględnie wygląda ,ale wejdź na jakiś wątek i zobacz sama jak dziewczyny to robią

Posted

Dzięki kasiek:) wiesz troche niezgrabnie się w tym poruszam, jak słoń w sklepie z porcelaną,ale jestem uparta i wprawie się, znalazłam hotel dla Cezara ! i chcemy go tam zawieźć, będziemy póki co płacić we dwie ja i dostrota, ale wiadomo jak to będzie długo to będę zmuszona szukać chętnych do deklarowania wpłat.Byłyśmy w schronie, wyprowadziłyśmy na spacer Cezara ale on jest niesamowity, apropos, mam nowe zdjęcia i poproszę Ciebie kasiek o wklejenie( jeszcze ten jeden raz ok):)