Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ano mam taka zakrecona kociare hodowczynie, ktora to cudo sobie sprowadzila ze USA :p, jakos tak teraz to cudo przebywa u mnie, bo ona ma lepsze i uzywam :p Ale trzeba psy przyzwyczaic do ...odglosu...czyli ryku, ale ma dluga rure i silnik wystawia sie za drzwi lazienki i mniej huczy.

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Adsum napisał(a):
ano mam taka zakrecona kociare hodowczynie, ktora to cudo sobie sprowadzila ze USA :p, jakos tak teraz to cudo przebywa u mnie, bo ona ma lepsze i uzywam :p Ale trzeba psy przyzwyczaic do ...odglosu...czyli ryku, ale ma dluga rure i silnik wystawia sie za drzwi lazienki i mniej huczy.

Ryczenie to pikuś! Tolek nawet mój śpiew znosi ze stoickim spokojem :evil_lol: , tylko skąd ja wezmę znajomą kociarę z koneksjami w USA :razz: ?

Posted

UWAGA! Ciągle zapominam sie pochwalić ;) , że na śiwiatówce zadebiutuje przyrodni braciszek Tolka - Cezar Adekatos z Dziada Pradziada. Oczywiście w klasie szczeniąt. Ma gówniarz farta! Będzie ich tylko 5.
Nareszcie nie będziemy sami z tym przydomkiem :lol: .

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
To zadebiutuje razem z moim wnuczkiem ;-) Porto bedzie mial chyba 6 miesiecy i 4 dni w niedziele 12.11 ;-)
To on jest w rekach Adekatos czy z Dziada Pradziada ;-) ?

A to zagadka :evil_lol: ! Cezar jest własnością Adekatosów, za krycie. Jeszcze tydzień temu był z mamą, a teraz szaleje ze stadem małych berneńczyków :lol: ! Znaczy się są w takim samym wieku ;) - Cezar i Porto, bo Młody też wystapi tuż po skończeniu 6 m-cy, zdaje się, że to będzie 7 dni.

Posted

Tolutkowa napisał(a):
UWAGA! Ciągle zapominam sie pochwalić ;) , że na śiwiatówce zadebiutuje przyrodni braciszek Tolka - Cezar Adekatos z Dziada Pradziada. Oczywiście w klasie szczeniąt. Ma gówniarz farta! Będzie ich tylko 5.
Nareszcie nie będziemy sami z tym przydomkiem :lol: .

Violo my tez jestesmy samotni z naszym przydomkiem :)
Wasz to chociaz jakos wyglada na starszy.. dziad pradziad... :)
a nasz ... chociaz zloty szczyt moze byc tylko jeden :cool3:

Powodzenia dla brata, chociaz nie powiem Porto calkiem calkiem.. ;>
osobiscie poznalismy sie z Porto.. szkoda ze nie bede mogla byc jednoczesnie przy paru goldenich ringach :shake:

PS. A gdzie takie odkurzacze mozna sobie w Polsce sprawic? ktos wie? ;> w sumie gdybym sie mocno uparla to moze ktos by mi kupil w szalonej ameryce :)

Posted

Tolutkowa, to ja prosze o telefon na priv. :)

A to nie lepiej odrazu kupić taką specjalną pralkę dla psów+ wirowanie i suszenie? :razz: W Chinach to już podobno "psie pralki" są, do których wrzuca się psa, tylko różnica jest taka że bęben się nie kręci :o (no i proszku chyba się nie wsypuje, chociaż przy niektórych goldenach by się przydało wsypać tego... perwola magic "biel, bielsza od bieli :lol: ). Ale i tak to musi być stres dla psa... :(

Posted

To zadebiutuje razem z moim wnuczkiem ;-) Porto bedzie mial chyba 6 miesiecy i 4 dni w niedziele 12.11 ;-)
To on jest w rekach Adekatos czy z Dziada Pradziada ;-) ?

Taaak! :) Dorota, liczyłaś kiedyś swoje wnuki? :)
Porto szczeniak PRZEŚLICZNY (co zresztą wszyscy chyba na pikniku zauważali) - tzrymamy kciuki :)

Posted

amokk napisał(a):
Violo my tez jestesmy samotni z naszym przydomkiem :)
Wasz to chociaz jakos wyglada na starszy.. dziad pradziad... :)
a nasz ... chociaz zloty szczyt moze byc tylko jeden :cool3:

Spokojnie! NA kolejny miot czekaliśmy 2 lata, bo hodowczyni budowała dom i nie planowała w tym czasie szczeniaków. Wy też się doczekacie :cool3: .
Chociaż ..... Tak przynajmniej jesteście ABSOLUTNIEWYJĄTKOWI :evil_lol: ! Chciałabyś Trzy Korony czy co?

Posted

Tolutkowa napisał(a):
Spokojnie! NA kolejny miot czekaliśmy 2 lata, bo hodowczyni budowała dom i nie planowała w tym czasie szczeniaków. Wy też się doczekacie :cool3: .
Chociaż ..... Tak przynajmniej jesteście ABSOLUTNIEWYJĄTKOWI :evil_lol: ! Chciałabyś Trzy Korony czy co?

Mysle ze sie nie doczekamy... chyba ze ja przejme hodowle i bede szczeniaczki tworzyla :)) a chcialabym... tyle ze tez musze najpierw dom wybudowac ;>
na razie pozostaniemy "Absolutnie wyjatkowi" - podoba mi sie ta nazwa :)

Posted

A ja bym chciała Goldenki na światówce pooglądać ale akurat 12-tego odpada. Nie mam z kim jechać:-( A wogóle to z moich okolic (Bielsko-Biała/Żywiec) mało hod. jedzie i ludzi z którymi bym sie zabrała:-(

Posted

[quote name='Tolutkowa']A to zagadka :evil_lol: ! Cezar jest własnością Adekatosów, za krycie. quote]

No moglaby byc zagadka,bo rownie dobrze moglby byc z Adekatosa dla Dziada Pradziada ;-)

Raczej ciężko bo w hodowli z Dziada Pradziada z chłopców jest tylko jamnik szorstkowłosy:evil_lol: . Tak do końca to Cezar jest pół na pół - mają współwłasność. Ma chłopak farta - dwie hodowle w przydomku i dwu właścicieli ;) !

Posted

A wogóle to z moich okolic (Bielsko-Biała/Żywiec) mało hod. jedzie i ludzi z którymi bym sie zabrała

Z pewnoscia ktos jedzie, ale zwykle ci, ktorzy jada samochodem maja juz zaklepane towarzystwo, nocleg etc.
Nie mozesz jechac pociagiem? :roll:
W okolicach Bielska/Zywca raczej nie ma regularnie wystawianych goldenow (chyba, ze cos mi umknelo :roll:).

Posted

Hej! Dzisiaj zadzwolnilismy do hotelu (tzn. tam gdzie polecała Viola) i są wolne miejsca. :multi: Także będziecie mieć też nas na głowie... :evil_lol:

Kto z Goldenowców tam jedzie?

To już 2 tygodnie? 2 tygodnie! :multi:

Posted

hes. napisał(a):
Hej! Dzisiaj zadzwolnilismy do hotelu (tzn. tam gdzie polecała Viola) i są wolne miejsca. :multi: Także będziecie mieć też nas na głowie... :evil_lol:

Kto z Goldenowców tam jedzie?

To już 2 tygodnie? 2 tygodnie! :multi:

NO to ja sie baaaardzo cieszę :multi: ! Tolek oszaleje z radości od takiej ilości koleżanek :lol: ! Kiedy przyjeżdżacie? My chyba dopiero w sobote rano - praca :-( . Ekipa zjeżdża już 8.11. bo jamniory są w pierwszy dzień, a potem co dzień jakiś inny futrzak, my z Cezarem kończymy imprezę. To do zobaczyska :lol: !

Posted

Będziemy w sobotę rano. :-) Wyjedziemy gdzieś ok. 7, ze Świdnicy do Poznania jakieś 2,5 godzinki, także na otwarcie sobotniego dnia zdążymy. :-) Nas w akadamikach za długo nie będzie (chyba tylko tyle co spanie i rano niedziela :lol: ), ale spotkamy się napewno.
Alga wystrzyżona (tzn. zostało jej jedno nieobcięte ucho /trzeba jej amputować małżowine :evil_lol: :lol: / w sensie oczywiście siersci :lol: ), jutro do kąpieli.

Posted

No tak, jutro, bo niestety (albo stety :cool3: ) Alga ma gęstą, grubą sierść (zresztą sama zobaczysz, bo sierśc to ona ma conajmniej zagrubą :lol: ) trzeba ją strzyc 3 tygodnie przed wystawą, a kąpać też gdzieś z zdwa tygodnie przed... bo jej się skręca przy nasadzie ogona, no i ma taką odgniecioną... Także myslę że dwa tyg. przed będzie ok. :-)

Posted

Nie przejmuj sie,moje tez łyse całkiem ;-) Na dodatek Czesio wlasnie wychodzi z babeszjozy,juz jest ok na szczescie....

Hihi, Twoje zawsze łyse w wygrywają ;)

I miałam dzisja proroczy sen, że Pepita skończy Ch w Kielcach :evil_lol: :loveu: Ja tak o dziwo w tym śnie na ringu goldenim mopsa wystawiałam.. :roll:

Posted

Gazuś napisał(a):
Hihi, dobrze masz - Docowy aktualnie jest łysy ;)

Nas i tak nikt nie przebije. Carmen zupełnie łysa, dopiero zaczeła odrastać, no i jeszcze z szytym, ogolonym uchem :placz: A z Toski od tygodnia futro leci garściami, nie mogła już poczekać te 2 tygodnie :shake: poprostu super...