Jump to content
Dogomania

Mały jeszcze olbrzym GUCIO - ma już dom!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Pod mój dach trafił kolejny lokator - 2-miesięczny porzucony/wyrzucony szczeniak. Maluch jest potwornie wychudzony, ma silną biegunkę...
Kiedyś będzie wielkim psem - ma ogromne, grube łapki.

Takie szczenię powinno już ważyć ok. 10 kg - a on waży ok. 5... :sad:

Maluch został już dzisiaj wykąpany, jest karmiony kitiketem z witaminami, wieczorem czeka nas wizyta u weterynarza.

Nazwałam go GUCIO, bo jest taką rozkoszną pierdołą, jak ten z bajki o pszczółce ;) :eviltong:

Jak tylko wyzdrowieje - będzie do adopcji - na dom dla niego czekam pod telefonem 0-507920043, psiapoczta@poczta.fm

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziu,
Cieszę się, że go wzięłaś. Spędzał mi sen z oczu.Tak strasznie zmarniał odkąd go ostatni raz widziałam.:shake:
Napisz koniecznie co powiedział wet. Mam nadzieję, że pozostałe psiaki nie będą zbyt protestować przeciw nowemu nabytkowi:evil_lol:

Posted

Wandul - Formica szuka dorosłego psa (zresztą to bardzo daleko - Śląsk - ja wolę bliższe adopcje, bo lubię osobiście porozmawiać z nowymi właścicielami :p )
Guciu - pomoc w ogłaszaniu bardzo się przyda, bo mnie net strasznie kuleje - ale to za parę dni, jak już będzie wiadomo na co Gucio cierpii (mam nadzieję, że to "tylko" jakieś bakterie jelitowe :razz: ) i będzie w lepszej kondycji oraz pokaże swój charakter (jak na razie wiadomo tylko, że strasznie ryczy zostawiony sam w łazience :placz:) ;)

Posted

Zabrałam Gucia do kojca, ktory mamy w ogrodzie i tam, przez siatke zapoznawal sie z naszym bernardynem, na którego probówał... naszczekać! Mimo, że Beny obsikał krzaczki wokół kojca demontrując małemu głupolowi wyraźnie czyj to teren :cool1: . No więc Beny ryknął na niego zza siatki, co małego natychmiast usadziło na tyłku z wrażenia. Mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia jego próba zadzierania z naszym samcem :razz:

Posted

Tak, tak, śmiejcie się - myślicie, że mogłabym spokojne spać w nocy, gdybym mu nie pomogła i maluch padłby z głodu? :shake:
Moje psy też tego nie rozumieją - oba są śmiertelnie obrażone :razz: (Beny obchodzi mnie łukiem zdegustowany, a Kola patrzy takim ciężkim wzrokiem, jakby chciała powiedzieć "o Boże, znowu..!"

Posted

Gucio, tak jak myślałam, ma jakieś paskudne bakterie w jelitach i dlatego dostał wczoraj od Pani Doktor lekarstwa - kuracja będzie trwała 7 dni, potem przez kolejne 3 będziemy odrobaczać Aniprazolem, który działa nie tylko na robaki ale także na pierwotniaki.
Tak więc za 10 dni Gucio powinien już tryskać zdrowiem i mam nadzieję, że nabierze też trochę ciałka :p

Dzisiejsza fotka małego - drzemka:

Posted

ależ on właśnie leży na poduszeczce, tylko się zsunął :eviltong:

A łapy faktycznie ma cudownie grube - aż czasem sam się temu dziwi ;)

:lol: :lol: :lol:

Posted

Ależ nie, nie - żadną rankę - Gucio ma czerwoną obróżkę przeciwpchelną i czerwoną adresówkę (co prawda "przechodnią", bo niedługo mam nadzieję będzie miał swoją własną, z namiarami na jego własnego właściciela ;) )

Gutek jest cudnym psiaczkiem - niesamowicie przylepnym i takim rozkosznie niezgrabnym :loveu: , a przy tym najlwyraźniej ze wszystkich naszych dotychczasowych szczeniorkowych "tymczasików" sygnalizującym potrzebę siusiu! (a jest najmłodszy z tych, które u nas dotąd pomieszkiwały!) - ha! taki ZUCH! :D

Posted

Gucio przebywa i w kojcu i w domu - zależnie od pory dnia i moich możliwości zajmowania się nim.

Gdgt - to już twój kolejny dziwny komentarz w moim wątku - nie mogłabyś się zająć swoimi sprawami? Albo realną pomocą jakiemuś zwierzakowi w potrzebie?