Marka Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Pod mój dach trafił kolejny lokator - 2-miesięczny porzucony/wyrzucony szczeniak. Maluch jest potwornie wychudzony, ma silną biegunkę... Kiedyś będzie wielkim psem - ma ogromne, grube łapki. Takie szczenię powinno już ważyć ok. 10 kg - a on waży ok. 5... :sad: Maluch został już dzisiaj wykąpany, jest karmiony kitiketem z witaminami, wieczorem czeka nas wizyta u weterynarza. Nazwałam go GUCIO, bo jest taką rozkoszną pierdołą, jak ten z bajki o pszczółce ;) :eviltong: Jak tylko wyzdrowieje - będzie do adopcji - na dom dla niego czekam pod telefonem 0-507920043, psiapoczta@poczta.fm Quote
wandul 66 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 piękna psinka!!! znajdż szybko domek , formica na dogo założyła wątek , że ktoś szuka dużego psa!!! Quote
Guciek Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Marka, takie piekne imionko mu dałaś, że aż nie sposób do niego nie wpaść ;) Pomóc przy ogłaszaniu? :) Quote
asiaf1 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Madziu, Cieszę się, że go wzięłaś. Spędzał mi sen z oczu.Tak strasznie zmarniał odkąd go ostatni raz widziałam.:shake: Napisz koniecznie co powiedział wet. Mam nadzieję, że pozostałe psiaki nie będą zbyt protestować przeciw nowemu nabytkowi:evil_lol: Quote
Marka Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Wandul - Formica szuka dorosłego psa (zresztą to bardzo daleko - Śląsk - ja wolę bliższe adopcje, bo lubię osobiście porozmawiać z nowymi właścicielami :p ) Guciu - pomoc w ogłaszaniu bardzo się przyda, bo mnie net strasznie kuleje - ale to za parę dni, jak już będzie wiadomo na co Gucio cierpii (mam nadzieję, że to "tylko" jakieś bakterie jelitowe :razz: ) i będzie w lepszej kondycji oraz pokaże swój charakter (jak na razie wiadomo tylko, że strasznie ryczy zostawiony sam w łazience :placz:) ;) Quote
Guciek Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 No to ja bardzo chetnie :) Bede patrzec tu na bierzaco ;) Quote
Marka Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Zabrałam Gucia do kojca, ktory mamy w ogrodzie i tam, przez siatke zapoznawal sie z naszym bernardynem, na którego probówał... naszczekać! Mimo, że Beny obsikał krzaczki wokół kojca demontrując małemu głupolowi wyraźnie czyj to teren :cool1: . No więc Beny ryknął na niego zza siatki, co małego natychmiast usadziło na tyłku z wrażenia. Mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia jego próba zadzierania z naszym samcem :razz: Quote
eurydyka Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 o widze nowy nabytek, Gucio piekne imie:) Quote
Bodziulka Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Widzę, Mareczko, że nie umiesz już żyć bez maleństwa w domu ;) :evil_lol: Quote
Marka Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Tak, tak, śmiejcie się - myślicie, że mogłabym spokojne spać w nocy, gdybym mu nie pomogła i maluch padłby z głodu? :shake: Moje psy też tego nie rozumieją - oba są śmiertelnie obrażone :razz: (Beny obchodzi mnie łukiem zdegustowany, a Kola patrzy takim ciężkim wzrokiem, jakby chciała powiedzieć "o Boże, znowu..!" Quote
Ania-Sonia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Gucio jest piękny! A oczyska to ma takie jak Abba :-o :lol: Quote
Marka Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Gucio, tak jak myślałam, ma jakieś paskudne bakterie w jelitach i dlatego dostał wczoraj od Pani Doktor lekarstwa - kuracja będzie trwała 7 dni, potem przez kolejne 3 będziemy odrobaczać Aniprazolem, który działa nie tylko na robaki ale także na pierwotniaki. Tak więc za 10 dni Gucio powinien już tryskać zdrowiem i mam nadzieję, że nabierze też trochę ciałka :p Dzisiejsza fotka małego - drzemka: Quote
Guciek Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 On ma takie łapska grube jak mój Goferek jak maly byl. A teraz ma niecałe 6 miesiecy i 56cm w kłebie 8) Wiec Guciolek duuuży bedzie :) SLiczny jest! Quote
Bodziulka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 A czemu Gucio nie ma poduszeczki? :mad: :lol: Quote
Marka Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 ależ on właśnie leży na poduszeczce, tylko się zsunął :eviltong: A łapy faktycznie ma cudownie grube - aż czasem sam się temu dziwi ;) :lol: :lol: :lol: Quote
Bodziulka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Ja nadal nie widzę podusi! :diabloti: :lol: Czy on ma czerwoną obrożę, czy jakąś rankę na szyji? Quote
Marka Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 Ależ nie, nie - żadną rankę - Gucio ma czerwoną obróżkę przeciwpchelną i czerwoną adresówkę (co prawda "przechodnią", bo niedługo mam nadzieję będzie miał swoją własną, z namiarami na jego własnego właściciela ;) ) Gutek jest cudnym psiaczkiem - niesamowicie przylepnym i takim rozkosznie niezgrabnym :loveu: , a przy tym najlwyraźniej ze wszystkich naszych dotychczasowych szczeniorkowych "tymczasików" sygnalizującym potrzebę siusiu! (a jest najmłodszy z tych, które u nas dotąd pomieszkiwały!) - ha! taki ZUCH! :D Quote
Ania-Sonia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Ale słodki olbrzymek! :loveu: Ale przyznaj Marka, że z mordki podobny trochę do Abby :cool3: PS. A Gucio to chyba miał być w kojcu, ale widzę, ze na salony awansował :multi: Quote
gdgt Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 no właśnie, o co chodziło z tym kojcem? To Guciu siedział w ogrodzie w kojcu? Ta Marka znęca się nad dziećmi! Quote
Marka Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 Gucio przebywa i w kojcu i w domu - zależnie od pory dnia i moich możliwości zajmowania się nim. Gdgt - to już twój kolejny dziwny komentarz w moim wątku - nie mogłabyś się zająć swoimi sprawami? Albo realną pomocą jakiemuś zwierzakowi w potrzebie? Quote
gdgt Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [quote name='Marka']Gdgt - nie mogłabyś się zająć swoimi sprawami? :sadCyber: Quote
Marka Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 A to Gucio na łonie natury: (mam brudny nos, bo dopiero co jadłem ) oraz krótki filmik z zabawy w kojcu: http://www.zippyvideos.com/6109234126121956/gucio_movie1/ Quote
Recommended Posts