Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, dostałam na fb info od Pani zainteresowanej, że coś nie za bardzo z adopcją, zgadza się? Cytat: " Osoba,z którą rozmawiałam jest bardzo do niego przywiązana i z tego,co mówiła,zrozumiałam,że to dla nich za daleko z transportem do mnie. :( "

Dajcie znać co i jak?

Posted

Cioteczki, mam pytanie, czy znacie w okolicy Szamotuły, Oborniki fajnego psiego fryzjera? Trafiły do nas do Mosiny sznaucerki miniaturowe w takim stanie:

Sunia, Toska, jedzie do DT w Szamotułach, chcę ją umówić na strzyżenie.

Posted

Wizyta się odbyła i mam strasznie mieszane uczucia. Z jednej strony wszystko wydaje się ok. ale jest kilka ale...i sama nie podejmę decyzji. Rudek miałby lepiej niz u mnie ze wzgl. na to że byłby jednym zwierzakiem w domu i cala uwaga pańci skupiona byłaby na nim. Pani jak większość z nas pracuje i psiak byłby w domu sam ok.8godzin ale tak jest w większości domów i mimo to psiaki są szcześliwe więc nie o to chodzi. Problem jednak pojawia się - Pani chce wyjachać do Anglii. Rudka zabrałaby ze sobą ale w razie "w" nie mam pojęcia kto zajął by się psem. No i tutaj już po za domem byłaby ok.10godzin.Sosnowiec to nie koniec świata i coś mogłabym zaradzić ale Anglia? Pani problem pozostawienia psa pod czyjąś opieką ma juz teraz:-( a co dopiero w Anglii.

Dziewczyny piszcie co myślicie!!!!

Posted

z tego co napisałaś, wnioskuję, że dla tak poszkodowanego psa, ten dom nie będzie dobrym domem.
Ponadto w Anglii, gdyby tam pojechał, będzie poza kontrolą.
W tej sytuacji odradzałabym adopcję.

Posted

Cicia, ja dostałam tę samą wiadomość co Ty na temat wizyty przedadopcyjnej --> poprosiłam Olę, żeby mi również wysłała na wypadek, gdybyś się np. zdecydowała zostawić na stałe u siebie Rudka (wiem, że to niemożliwe, ale tak jak Ci pisałam na pw był moment, że tak myślałam - nieporozumienie i już nieważne ;) ), to wtedy wiedziałabym co i jak, i czy "mój" Rudi by mógł ewentualnie iść do pani D.

Ale nie!

Ja tam Rudiego bym nie dała. Rozmawiałam z panią D. bodaj w poniedziałek, bo zapytała mnie na fb czy wizyta aktualna. Już przez telefon miałam wrażenie, że... nie chciałabym nikogo urazić, ale jest "nieogarnięta". W tym sensie, że nie ma chyba pomysłu na to jak wyglądałoby jej życie z psem. Z tego co zrozumiałam Pani (od niej samej) ma jakieś problemy zdrowotne, co potwierdziła wizyta p/a. Nie ma też żadnej alternatywy, jeśli np. musiałaby iść do szpitala.

Cicia - to jest absolutnie Twoja decyzja, ale ja bym była ostrożna. Nie mówię, że u Pani D. byłby źle Rudkowi. Ale nie mam pewności, że jest w pełni świadoma, co oznacza mieć psa i z czym się to wiąże.

Posted

Santino bardzo dziękuję - jakoś lepiej ogarnęłaś wnioski z wizyty. Podejrzewam że reszta cioteczek będzie takiego samego zdania.
Nie wiem czy Ola zagląda na dogo ale w tym miejscu chciałabym jej bardzo podziekować za wizytę. Za wprawne oko:-)

Posted

cicia1977 napisał(a):
Santino bardzo dziękuję

Nie ma za co! :) Jak psiak ma iść do ds, to musi to być dobry ds i pewny w 100%. W przypadku Rudka, jak rozumiem, nie ma aż takiego pośpiechu, więc myślę, że warto poczekać na ten idealny dom!

Posted

http://www.gryfow.pl/male-kundelki-do-adopcji,a628.html

Prosze zajrzyjcie i wyslijcie znajomym
oto Olo i Krysia )) bite, zagłodzone i porzucone przez jakiegos .... dwa kochane szkieletorki....blagam jak ktos ma znajomych na dolnym sląsku czyli np okolice jeleniej góry , lubania , lwówka sląskiego, gryfowa sląskiego niech to roześle, mama dała tymczas aby nie siedziały w zakładzie budżetowym między maszynami i łopatami do czasamu wywózki do schronu ale czas nam sie kończy gmina jutro wywiezie je do shroniska a tam to juz....koniec dla nich. Parka trzyma sie razem i najlepeij jakby ktos wział je razem , chociaz to graniczy dla mnie z cudem, od poniedziałku szaleje, rycze z bezsilnosci szukam wszedzie i nic ...gmina placi za sterylke i kastracje!! sa bardzo terytorialne u mojej mamy sa dwa dni i bronią podwórka zajadle, bardzo mądre w drugą noc juz prawie nie nabrudziły, psy mojej mamy nie akceptuja ich i dochodzi do spięc, ja mam swoje dwa schroniskowe zazdrosniki i jest poddobnie. nie umiem zakladac watków wiec taka informacjie wysyłam. mój nr 607878480

Posted

Ja osobiście też bym psiaka nie dała do tego domku - ale to tylko osąd na podstawie tego, co przeczytałam (relacje z wizyty).

przy okazji zapraszam Rudkowe ciocie na BAZAREK z ręcznie robionymi pokrowcami na telefony komórkowe i nie tylko - na zadłużoną Fifkę.

Posted

Rozmawialam jeszcze wczoraj z Ola która przeprowadzala p/a i utwierdzilam się w moim przekonaniu. Ola powiedziała ze nie podpisze się pod decyzja wydania psa do tego domu.

Posted

Powiadomiłam Panią od domku o decyzji. Szukamy domku dalej!!!!
Na razie Rudek ma na tej nodze krótkie włoski i taki nieforemny się wydaje więc zdjęcia do ogłoszeń za jakis czas i wtedy zabiorę się za ogłoszenia.

Posted

[quote name='inga.mm']340 zetów poleciało do piesi na Rudka.
Piesiulku, potwierdź, proszę, w Aksonkowym Sklepiku i tu na wątasie, gdy kasiorka doleci.[/QUOTE]

Inguś , potwierdzam :) . Pieniążki dotarły . Dziękujemy , dziękujemy bardzo :loveu::loveu::loveu:

Posted

Oj nie taka dzielna ze mnie kobitka. Ostatnio kontaktowałam się z Panią D. na facebook-u i tam też przekazałam jej decyzję(na PW). Właściwie to miękka jestem i dlatego taką obrałam drogę komunikacji.

Angel uzupełnij proszę pierwszą stronę o wpłatę od inga.mm z bazarku

Inguś czekam na kolejne bazarki:-)