Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mały opis ze spacerku:)
czwartek był dniem "separacji":diabloti: postanowiliśmy pójść na spacer osobno. Gabi zareagowała na ocenę 3+ :lol: poszliśmy sami do lasu... po chwili Gabi stanęła i zaczęła popiskiwać. i tak co jakieś 10 metrów. Na szczęście dogonił nas Muniek:evil_lol: i szła za nim już normalnie... ale gdybyście widzieli jakie było przywitanie owieczek po 30 min rozłące:roll:
wyczesałam troszkę moją owieczkę, od razu lepiej wygląda.
i oczywiście śliczne zdjęcia od Marzeny ( opiekunka Muńka) - bardzo dziękujemy!:loveu:

i od drugiej Marzeny :evil_lol: od Hermesa

dziwne że jej tak woda smakuje:lol:

Posted

sobota:
dalszy ciąg czesania... następnie las i przyszła pora na agility:evil_lol: owieczki robiły jako widownia i rozpraszacze:diabloti: i pewnie dalej będzie ich taka rola:D
hopki tylko jako dekoracja do zdjęcia:evil_lol:

a po posiłku

chwila na drzemkę

Akcję ze szczurem pominę:evil_lol:

Posted

tekst do ogłoszeń:
Gabi to około dwuletnia suczka średniej wielkości. Mix owczarka z terierem (taki owczarek szorstkowłosy). Sunia jest przyjazna, zarówno do ludzi jak i psów.Jest spokojna, nie potrzebuje dużej dawki ruchu. Całe swoje życie spędziła na działkach, nie miała żadnego właściciela.Jej jedyną rodziną były psy z którymi się zżyła i przebywała. Dlatego dobrze by było gdyby trafiła do domu z innym psem.Gdy trafiła do schroniska była bardzo wystraszona, obecnie wyczekuje spacerów i kontaktu z człowiekiem. Przy pierwszym kontakcie jest nieśmiała. Lubi głaskanie i pieszczoty. Na smyczy chodzi przy nodze, nie ciągnie. Nadaję się do domu z dziećmi, ponieważ można z nią zrobić praktycznie wszystko. Jest bardzo czujna i sprawdziła by się w roli stróża. Nie nadaję się do mieszkania, szuka domu z ogrodem, gdzie będzie swobodnie biegać i mieć kontakt z człowiekiem.
Suczka jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona.

Posted

[quote name='saphira18']tekst do ogłoszeń:
Gabi to około dwuletnia suczka średniej wielkości. Mix owczarka z terierem (taki owczarek szorstkowłosy). Sunia jest przyjazna, zarówno do ludzi jak i psów.Jest spokojna, nie potrzebuje dużej dawki ruchu. Całe swoje życie spędziła na działkach, nie miała żadnego właściciela.Jej jedyną rodziną były psy z którymi się zżyła i przebywała. Dlatego dobrze by było gdyby trafiła do domu z innym psem.Gdy trafiła do schroniska była bardzo wystraszona, obecnie wyczekuje spacerów i kontaktu z człowiekiem. Przy pierwszym kontakcie jest nieśmiała. Lubi głaskanie i pieszczoty. Na smyczy chodzi przy nodze, nie ciągnie. Nadaję się do domu z dziećmi, ponieważ można z nią zrobić praktycznie wszystko. Jest bardzo czujna i sprawdziła by się w roli stróża. Nie nadaję się do mieszkania, szuka domu z ogrodem, gdzie będzie swobodnie biegać i mieć kontakt z człowiekiem.
Suczka jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona.

Zmieniłam opis w ogłoszeniu: http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Gabi---Niesmiala-sunia,-czy-zdola-otworzyc-sie-na-swiat--Szuka-domu-id21813.html
Do domu Gabi :)

Posted

Kamila mogę Cię prosić o allegro dla Gabi?:) zapłacę w sobotę bo ostatnio z głowy mi wyleciało:evil_lol:
zdjęcia wyśle na maila, tekst z tąd można wziąść:) ok?

Posted

a ja tak czytam i czytam i teraz mi się przypomniało, żeby sie zameldowac:P więc oficjalnie melduję się u Gabi:) i życzę szybkiego znalezienia odpowiedniego domku!;)

Posted

[quote name='saphira18']Kamila mogę Cię prosić o allegro dla Gabi?:) zapłacę w sobotę bo ostatnio z głowy mi wyleciało:evil_lol:
zdjęcia wyśle na maila, tekst z tąd można wziąść:) ok?

Jasne, że zrobię, tylko wyślij mi zdjęcia. Nie wiem czy może wcześniej wysyłałaś, ale musiałam oczyścić skrzynkę bo się zapchała i być może skasowałam twojego meila.

Tak więc jak możesz to wyślij jeszcze raz, ok?:)

wyślij na meila: kimiji.kd@gmail.com

Posted

Gabi w czwartek była na spacerze z Hermesem i Nika...dobrze jej szło bez reszty owieczek :)

szczęśliwa kiedy tylko ma okazje wyjść i być z człowiekiem :)

Posted

[quote name='kimiji']Jasne, że zrobię, tylko wyślij mi zdjęcia. Nie wiem czy może wcześniej wysyłałaś, ale musiałam oczyścić skrzynkę bo się zapchała i być może skasowałam twojego meila.

Tak więc jak możesz to wyślij jeszcze raz, ok?:)

wyślij na meila: kimiji.kd@gmail.com

Kamila Gabi ma już allegro?;)