Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gabi, Gabi, Gabi... kiedy słonko dom znajdziesz?:shake:

W sobotę Gabulec będzie miał długiii spacer- od 11.00 do 18.00, miejsce park chorzowski, na przeciwko ZOO <Zwierzomania> Serdecznie wszystkich zapraszam!

a tu parę zdjęć z dzisiaj

to już chyba jakiś nałóg?:evil_lol:

swatanie mamuśki?:eviltong:

krągłe kształty co?:lol:

Do soboty!

Posted

Jak to dobrze, że mimo tylu stresów w życiu, wciąż mają uśmiechnięte szczęśliwe mordki - przynajmniej jak są ze swoimi opiekunkami :) .

Jutro dłuuuugi dzień dla owieczek.... ciekawe jak się pokażą kondycyjnie :cool3:.
Mam nadzieję, że nie trzeba ich będzie nosić na rękach :evil_lol:

Do zobaczenia jutro

.... a sesja w piachu jak zwykle superowa. Gabi powinna zostać psią modelką, obiektyw ją lubi :)

Posted

jest fotogeniczna:) trzeba przyznać.
Jedynie co mnie denerwuje to że ludzie myślą że Gabi jest "stara" (potem są w szoku, że ma nieco ponad rok). Niewiedza ludzi mnie przeraża:shake: nie wiem czy to przez szorstką sierść?:roll:

Do konkretów - ZWIERZOMANIA
Gabi Kesi ładnie zachowywały się w samochodzie; oczywiście pod pilną opieką Dari:razz:
Na początku w szoku troszkę były, ale potem się uspokoiły i położyły się (Gabi na Kesi czy odwrotnie:???:).
Dojechaliśmy... nowe zapachy, owce nie bardzo wiedzą gdzie są, to tego jeszcze te duże psy (lamy:evil_lol:).
Wyluzowały i stwierdziły że jest OK. Zjadły psiego batona (nie dostały rano jeść). Chyba mało im było.. ale potem sprawnie żebrały (drożdżówki, nawet biszkopta od pewnej babci:evil_lol:)

Pokaz umiejętności Gabi wyszedł bardzo dobrze! Jestem z niej dumna:loveu:
Oto parę zdjęć: (dziękujemy!)

Piąteczka:bluepaw:

chusta w wykonaniu Marzeny "szukam domu" - świetnie leżała na Gabi (dzięki:loveu:)

Kochany Uszatek.. czemu nikt cię nie chcę?:shake:

Odwiedziła nas również Gosia:) Przyniosła co nie co:razz: Laluny już były padnięte (przynajmniej Gabi). Sami z resztą zobaczcie.

Tyle wrażeń... nie dziwie im się. Szkoda że wracały do schroniska zamiast do nowego domu.

Pozdrowienia!

Posted

Gabrysia na koniec już całkiem padnięta... smacznie sobie spała... a najlepiej to w samochodzie szkoda,że nie mamy zdjęć, tak ślicznie wyglądała.

Posted

No już jak było po Zwierzomani w schronisku, to Gabrysia ledwo stała, najchętniej to by się pewnie w domku na kanapie położyła po takim dniu:-(
A co do jej wieku ludzie którzy się za bardzo na psach nieznają to pewnie wiek oceniaja po jej kolorze i siersci...

Posted

Gabi to prawdziwa sunia nakolankowa :D

i śliczną ma mordkę...

a tu w całej okazałości kiedy już nie miała sił się rozglądać...a świat wokół był taki spokojny...

i powrót do schronu....

Posted

już po zwierzomani... kolejna się szykuje:) Nikt niestety nie zwrócił uwagi na Gabi i Kesi ( w sensie adopcji)... nie wiem co jeszcze możemy zrobić.
Czy robić im osobno ogłoszenia?- bo to zwiększa szansę? A było by tak cudownie gdyby trafiły we dwie do domów:(

Opis Gabi na Boks (picassa):

Suczka średniej wielkości (52cm w kłębie; 29 kilo). Roczna w typie owczarka z oryginalną szorstką sierścią,która dodaje jej uroku. Jest bardzo przyjazna,uległa i usłuchana.Trafiła do schroniska z mamą (352/11- Kesi). Jest z nią związana. Idealnie było by gdyby znalazły dom razem, albo w sąsiedztwie.Jeżeli nie to MUSI trafić do domu z innym psem albo człowiekiem przebywającym stale w domu, ponieważ ma silny lęk separacyjny.Towarzystwo psa albo człowieka powinno ograniczyć ten lęk.Gabi żyła wcześniej na działkach z innymi psami,jej kontakt z człowiekiem zaczął się dopiero w schronisku.Była zlękniona i wycofana- obecnie to normalna, wesoła sunia. Byłaby idealnym towarzyszem dla innego psa.Zachowuje czystość w domu. Opanowała komendy siad, waruj, łapka, piątka, proś.Bardzo ładnie chodzi na smyczy,trzyma się nogi.Nadaję się do dzieci,można jej zaglądać do pyszczka, tarmosić-wszystko cierpliwie znosi.Jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana.Kontakt w sprawie adopcji: anna.piotrowska193@interia.pl tel. 504-854-427

Posted

Każdy z psów był wg mnie śliczny, a ludzie po prostu się boją, może miejsce nie było jednak zbyt fortunne, większość to były rodziny z małymi dziećmi, może bliżej psiej łączki w parku Chorzowskim byłoby lepiej, tam więcej psiarzy i mniej małych dzieci...

Posted

powiem ci że miejsce było nawet nawet:) ludzie idą do zoo i się zatrzymują. Nawet jak uświadomimy ich trochę o sterylizacji i bezpańskich zwierzętach to będzie sukces.

Zobaczymy może na następnej coś się uda;) opis zmieniony; może ktoś będzie szukał drugiego kompana na spacery?
Ogólnie po parku chodzi dużo ludzi i budzimy zainteresowanie:)

Posted

nawet jak chodziliśmy z psami po parku, a miały chustki z napisem szukam domu, ludzie się interesowali, niektórzy pytali, gdzie są te pokazy itp.

Posted

W kwestii formalnej:
wnioskuję o przedłużenie doby o ok 4 godz.... na początek, potem zobaczymy ;)

A w kwestii zasadniczej - na zwierzomanii owieczki ze swoimi towarzyszami naprwdę pokazały sie z najlepszej strony. Jak "światowe" psiunie. Pięknie chodziły na smyczy, na prezentacji wszystko na poziomie, bez większych reakcji na towarzystwo (może oprócz lam, ale ja tego nie widziałam ;)), jedyny stres wystrzały na koniec dnia.

Cieszę się , że gwiazdy dały radę i czekamy na oddzew :cool3:, może ktos je zauważył a może to allegro przybliży domek ....

Drapanko dla laluń. Mam nadzieję, że jutro do południa będzie pogoda, aby towarzstwo skorzystało z wybiegu i innych radości swobody.

Posted

[quote name='saphira18']bardzo bardzo dziękujemy:)
kurcze nie wiem... ale linki do youtube nie działają... może ja ci podałam zły adres?
dałoby rade Kamila poprawić jak co?:)[/QUOTE]

Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale wątek nie jest na śląskich o czym ciągle zapominam i jak głupia szukam wszędzie linku:shake:

Mnie działają linki do filmików bez żadnych problemów. Czy komuś jeszcze nie działają?