Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saphiro,dziękuję że podjęłaś się wyprowadzania i oswajania ślicznej Gabinki,trzymam kciuki za szybkie,wymierne efekty.Powodzenia dla Was obu!

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm byłoby fajnie, ale ona potrzebuje bardzo cierpliwego domku:roll:

ja jestem realistą więc jakoś nie widzę szansy z tym ogłoszeniem z metra... ale a nóż, może :razz:
Był kiedyś Diego w metrze to dostałam telefon o owczarki niemieckie:p (Diego był w typie sznaucera)
i pani która była napalona... ale potem się nie odezwała:lol:
więc sami wiecie:eviltong:

Posted

jestem. Trzymam kciuki (*pomiędzy zdawaniem matury ale zawsze coś, no nie?:p).
też miałam napisać o tym ogłoszeniu....

Saphira- nauczysz ją komend, nauczysz, miałam dużo bardziej spanikowanego psa i dało się- ale lepiej żeby do tego czasu znalazła domek;)
Ps. w sobote postaram się do Was wrócić bo już jestem niebezpieczna dla otoczenia:diabloti: :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

ja o komendach nie marzę:D tylko żeby była zwykłym (bardziej śmiałym) psem:) to będzie największy sukces:multi:

Z ogłoszeń z metra... odzew aż jeden, ale nie warty zachodu:roll:
znaczy dzwonił ktoś o 8.23 (byłam na uczelni, nieodebrałam) potem napisał ten sam numer smsa, że w sprawie Gabi... Miał ten ktoś dzwonić ale nie dzwonił:razz: ale może to i dobrze, bo miałam jakieś przeczucie... złe przeczucie:p

a i powodzenia na maturze!! zdanej przede wszystkim:)

Posted

Dzisiaj był kolejny spacerek. Dzień mi się dzisiaj nie układał, ale byłam bardzo mile zaskoczona jak wyszłam z Gabi:multi:
dobra po kolei:p
z boksu wychodziła... troszkę lepiej niż ostatnio:evil_lol:
wyszliśmy na dwór... byłam już przygotowana na pierwszy krzaczek ( znaczy że się schowa) ale tu miła niespodzianka, szła z podkulonym ogonem, ale szła:razz:
OK, doszliśmy do Tosi, było miłe przywitanie:loveu: a potem skok na mnie i wylizanie mi twarzy:lol: pierwszy raz mnie to tak ucieszyło:evil_lol:
następnie wyjęłam parówę (ostatnio gardziła) a tu znowu niespodzianka... chciała zjeść ją razem z papierkiem... co tam nie przeszkadzało to jej:oops: ale zdjęłam ten papier

poszliśmy do lasu z Tosią. Tam dopiero odżyła, może nie było całkiem jak u "normalnego" psa, ale i tak się cieszę. skakała na mnie i lizała mnie:loveu: nawet ogon podniosła... i uszy - jak ona cudnie wygląda jak ma uszy do góry:loveu: ślicznotka

idziemy na polane.... a tu Tajfun (bardzo duży, masywny psiak) o dziwo Gabi i Tośka z daleka go obszczekały:evil_lol: sprawiły by się jako stróż na podwórku;)

obwąchanie i nawet merdanie... coś nie pykło. Gabi wyszczerzyła zębiska:diabloti:

o powrót do schronu, smutny, ale sunia wylizywała mi rękę jak już w boksie była. pewnie czeka już na sobotę:razz:

i trochę zdjęć:
tak tak, parówka mi smakowała

patrzcie jaka jestem czujna;)

lubię też skakać i się przytulać, a tak na prawdę interesowała mnie saszetka z parówkami:evil_lol:

pies stróżujący

i z psiapsiółą z boksu

Posted

No, szybko się psina otwarła. Szczerze sądziłam, że potrzebuje trochę więcej czasu, a tu taka niespodzianka:)

Teraz już możesz zacząć marzyć o komendach saphiro:D

Posted

[quote name='rita60']To spora,wyglada jak mix airedale teriera i onka.[/QUOTE]

jak napisała rita 60, fatycznie te uszyska chyba od ONka:) w sobote mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej:)

Posted

[quote name='Malina98']Super zdjęcia :) Gabi jest taka kochana :)

Prezencik ode mnie :)
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Gabi---Niesmiala-sunia,-czy-zdola-otworzyc-sie-na-swiat--Szuka-domu-id21813.html

dziękujemy:) a muszę jej jakiś sensowny tekst ułożyć do ogłoszeń... ale czekam na wene:razz: widzieliście ją może?:evil_lol:

Dobra a teraz relacja ze spacerku:

Gabi wyszła jako ostatnia z bosku, ale chętnie wyszła i cieszyła się ze spacerku. Ale ta radość może być większa... Według mnie, pracowników schroniska jest trochę osowiała. A powodem jest pewnie szpetna rana? pogryzienie? na tyłku... znalazłam też wyłysiałe jedno miejsce na grzbiecie... mało widoczne. A jakby tego było mało to jeszcze pod pycholem ma małą rankę:-(:placz:
Wet będzie ją oglądał w poniedziałek. mam nadzieję że wszystko będzie OK!

Spacerek zaczęła od wskoczenia na mnie i przytulania:loveu: bardzo smakowała je kiełbaska, do tego stopnia że sama się częstowała... jedyne wyjście= zamknięcie saszetki:diabloti:

Oczywiście na kiełbasce się nie skończyło. Rodzinka szorściaków jadła zawartość puchy dla psów:evil_lol:

Las, Las- najlepsze miejsce na odprężenia... powrotu do wolności, która była przed schroniskiem. Tam Gabi się odpręża.

Nie wiem jak będzie wyglądał spacerek bez jej psiapsiół, bo są bardzo zżyte, ale na razie o tym nie myślimy. bo nie było by źle gdyby w pakiecie poszły.

Ale Gabi ma dobry węch... wyczuła skubana coś pod ziemią:evil_lol: tylko co to było? chyba lepiej nie wiedzieć:diabloti: i oczywiście do poszukiwań podziemnych dołączyły : Kesi i Tosia

Posted

Była sielanka, poszliśmy dalej:) Gabi obwąchuje dość często ale nie załatwiła się jeszcze na dworze przy mnie:( może się wstydzi?:razz:
Dobra jedziemy dalej, bo znowu się rozpisałam:roll:
sesja zdjęciowa pt, " rodzinnie" :evil_lol:

te zadowolone mordki to najlepsza nagroda, zapłata za wolontariat!

Końcówka była jak zawsze... smutna:-( weszły wszystkie trzy bez problemu do boksu i uciekły na zewnątrz:-(

Gabi czeka na właściciela którego nigdy nie miała... nie chce być już bezdomna:shake:

Odmówisz temu pyszczkowi?

Posted

Ja widziałam tylko jak zawartość puchy wkładana była do miski, potem odwróciłam się żeby zobaczyć czemu Maksiu szczeka (oczywiście Tajfun szedł obok:D) potem obrót żeby zobaczyć czy dziewczynom smakuje, a te szczęśliwe już się oblizują :D:D

Posted

Gabi coraz bardziej się otwiera...ale długa droga jeszcze przed nią. Na pewno czuje się o niebo lepiej poza terenem schronu, gdzie nie ma tyli ludzi i psów :)

ale nawet na terenie niesmiało macha ogonem:)

i stawia uszy :D

i pięknie pilnuje miski podczas picia ^^

do soboty Gabi:)