azalia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Saphiro,dziękuję że podjęłaś się wyprowadzania i oswajania ślicznej Gabinki,trzymam kciuki za szybkie,wymierne efekty.Powodzenia dla Was obu! Quote
saphira18 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 witamy wszystkich:) mam dla was newsa, albo sami zobaczcie;) trochę niewyraźne ale widać Quote
leonarda Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Widać bardzo dobrze:) A nuż ktoś fajny...:handy: Quote
saphira18 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 hmm byłoby fajnie, ale ona potrzebuje bardzo cierpliwego domku:roll: ja jestem realistą więc jakoś nie widzę szansy z tym ogłoszeniem z metra... ale a nóż, może :razz: Był kiedyś Diego w metrze to dostałam telefon o owczarki niemieckie:p (Diego był w typie sznaucera) i pani która była napalona... ale potem się nie odezwała:lol: więc sami wiecie:eviltong: Quote
Irvette Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 jestem. Trzymam kciuki (*pomiędzy zdawaniem matury ale zawsze coś, no nie?:p). też miałam napisać o tym ogłoszeniu.... Saphira- nauczysz ją komend, nauczysz, miałam dużo bardziej spanikowanego psa i dało się- ale lepiej żeby do tego czasu znalazła domek;) Ps. w sobote postaram się do Was wrócić bo już jestem niebezpieczna dla otoczenia:diabloti: :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
saphira18 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 ja o komendach nie marzę:D tylko żeby była zwykłym (bardziej śmiałym) psem:) to będzie największy sukces:multi: Z ogłoszeń z metra... odzew aż jeden, ale nie warty zachodu:roll: znaczy dzwonił ktoś o 8.23 (byłam na uczelni, nieodebrałam) potem napisał ten sam numer smsa, że w sprawie Gabi... Miał ten ktoś dzwonić ale nie dzwonił:razz: ale może to i dobrze, bo miałam jakieś przeczucie... złe przeczucie:p a i powodzenia na maturze!! zdanej przede wszystkim:) Quote
saphira18 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Dzisiaj był kolejny spacerek. Dzień mi się dzisiaj nie układał, ale byłam bardzo mile zaskoczona jak wyszłam z Gabi:multi: dobra po kolei:p z boksu wychodziła... troszkę lepiej niż ostatnio:evil_lol: wyszliśmy na dwór... byłam już przygotowana na pierwszy krzaczek ( znaczy że się schowa) ale tu miła niespodzianka, szła z podkulonym ogonem, ale szła:razz: OK, doszliśmy do Tosi, było miłe przywitanie:loveu: a potem skok na mnie i wylizanie mi twarzy:lol: pierwszy raz mnie to tak ucieszyło:evil_lol: następnie wyjęłam parówę (ostatnio gardziła) a tu znowu niespodzianka... chciała zjeść ją razem z papierkiem... co tam nie przeszkadzało to jej:oops: ale zdjęłam ten papier poszliśmy do lasu z Tosią. Tam dopiero odżyła, może nie było całkiem jak u "normalnego" psa, ale i tak się cieszę. skakała na mnie i lizała mnie:loveu: nawet ogon podniosła... i uszy - jak ona cudnie wygląda jak ma uszy do góry:loveu: ślicznotka idziemy na polane.... a tu Tajfun (bardzo duży, masywny psiak) o dziwo Gabi i Tośka z daleka go obszczekały:evil_lol: sprawiły by się jako stróż na podwórku;) obwąchanie i nawet merdanie... coś nie pykło. Gabi wyszczerzyła zębiska:diabloti: o powrót do schronu, smutny, ale sunia wylizywała mi rękę jak już w boksie była. pewnie czeka już na sobotę:razz: i trochę zdjęć: tak tak, parówka mi smakowała patrzcie jaka jestem czujna;) lubię też skakać i się przytulać, a tak na prawdę interesowała mnie saszetka z parówkami:evil_lol: pies stróżujący i z psiapsiółą z boksu Quote
saphira18 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Pozdrowienia od Gabi, która robi duże postępy!:-o Quote
kimiji Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 No, szybko się psina otwarła. Szczerze sądziłam, że potrzebuje trochę więcej czasu, a tu taka niespodzianka:) Teraz już możesz zacząć marzyć o komendach saphiro:D Quote
maciaszek Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Wow, to ona ma uszy :)! I to jakie! Cieszę się, że robi postępy. Teraz już z górki będzie. Quote
saphira18 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='rita60']To spora,wyglada jak mix airedale teriera i onka.[/QUOTE] jak napisała rita 60, fatycznie te uszyska chyba od ONka:) w sobote mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej:) Quote
leonarda Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Na tym pierwszym zdjęciu - zabójcza:) Uszy też ho, ho:) A przede wszystkim bardzo fajnie, że Gabi trochę się wyluzowała:) Quote
miudzioszka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Super zdjęcia :) Gabi jest taka kochana :) Prezencik ode mnie :) http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Gabi---Niesmiala-sunia,-czy-zdola-otworzyc-sie-na-swiat--Szuka-domu-id21813.html Quote
pralinka94 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Gabi nie spadaj w dół, tylko w górę kochana :) Quote
saphira18 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='Malina98']Super zdjęcia :) Gabi jest taka kochana :) Prezencik ode mnie :) http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Gabi---Niesmiala-sunia,-czy-zdola-otworzyc-sie-na-swiat--Szuka-domu-id21813.html dziękujemy:) a muszę jej jakiś sensowny tekst ułożyć do ogłoszeń... ale czekam na wene:razz: widzieliście ją może?:evil_lol: Dobra a teraz relacja ze spacerku: Gabi wyszła jako ostatnia z bosku, ale chętnie wyszła i cieszyła się ze spacerku. Ale ta radość może być większa... Według mnie, pracowników schroniska jest trochę osowiała. A powodem jest pewnie szpetna rana? pogryzienie? na tyłku... znalazłam też wyłysiałe jedno miejsce na grzbiecie... mało widoczne. A jakby tego było mało to jeszcze pod pycholem ma małą rankę:-(:placz: Wet będzie ją oglądał w poniedziałek. mam nadzieję że wszystko będzie OK! Spacerek zaczęła od wskoczenia na mnie i przytulania:loveu: bardzo smakowała je kiełbaska, do tego stopnia że sama się częstowała... jedyne wyjście= zamknięcie saszetki:diabloti: Oczywiście na kiełbasce się nie skończyło. Rodzinka szorściaków jadła zawartość puchy dla psów:evil_lol: Las, Las- najlepsze miejsce na odprężenia... powrotu do wolności, która była przed schroniskiem. Tam Gabi się odpręża. Nie wiem jak będzie wyglądał spacerek bez jej psiapsiół, bo są bardzo zżyte, ale na razie o tym nie myślimy. bo nie było by źle gdyby w pakiecie poszły. Ale Gabi ma dobry węch... wyczuła skubana coś pod ziemią:evil_lol: tylko co to było? chyba lepiej nie wiedzieć:diabloti: i oczywiście do poszukiwań podziemnych dołączyły : Kesi i Tosia Quote
saphira18 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Była sielanka, poszliśmy dalej:) Gabi obwąchuje dość często ale nie załatwiła się jeszcze na dworze przy mnie:( może się wstydzi?:razz: Dobra jedziemy dalej, bo znowu się rozpisałam:roll: sesja zdjęciowa pt, " rodzinnie" :evil_lol: te zadowolone mordki to najlepsza nagroda, zapłata za wolontariat! Końcówka była jak zawsze... smutna:-( weszły wszystkie trzy bez problemu do boksu i uciekły na zewnątrz:-( Gabi czeka na właściciela którego nigdy nie miała... nie chce być już bezdomna:shake: Odmówisz temu pyszczkowi? Quote
ewes Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 w lesie sunie czują się prawie jak w domu :) śliczny pycholek :D Quote
Ojcik Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Taaaa... śliczna psina, a puchę naprawdę wchłonęły z rekordową prędkością:) Quote
kimiji Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ja widziałam tylko jak zawartość puchy wkładana była do miski, potem odwróciłam się żeby zobaczyć czemu Maksiu szczeka (oczywiście Tajfun szedł obok:D) potem obrót żeby zobaczyć czy dziewczynom smakuje, a te szczęśliwe już się oblizują :D:D Quote
azalia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Gabisia to ślicznota,najbardziej podoba mi się to zdjęcie,gdzie ma wystawiony jęzorek,a z tyłu w tle piesek(dobre do ogłoszeń-moim zdaniem) Quote
saphira18 Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 dobre do ogłoszeń ale na razie tekstu brak:) weny brak... ale w weekend coś wymyślę;) zmuszę się:D Quote
Istar19 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Gabi coraz bardziej się otwiera...ale długa droga jeszcze przed nią. Na pewno czuje się o niebo lepiej poza terenem schronu, gdzie nie ma tyli ludzi i psów :) ale nawet na terenie niesmiało macha ogonem:) i stawia uszy :D i pięknie pilnuje miski podczas picia ^^ do soboty Gabi:) Quote
Recommended Posts