UBOCZE Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 U Kikou to chyba tzw. dożywotni DT dla staruszków u schyłku. A ta dziewczyna przecież jest młoda i adopcyjna... W tym przypadku to oczywiście wchodzi w grę DT do czasu adopcji. Nie wiem, może Kikou by przyjęła, ale tu znów pojawia się problem z pieniążkami.
Szarotka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Spytajcie Elinki, ona bierze male suczki na bdt. Potrzeba wtedy na karme, weta i transport.
azalia Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Szkoda jej do schronu,jest taka śliczna,mała i bezbronna.Niedawno przygarnęłam małą sunię,kolejnego psa już nie mogę.
Romka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Napiszcie do Andzike i mshume...one może coś wymyślą...ona jest bardzo adopcyjna,cudna suczka...
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Co do wywozenia ja do Poznania - reszta wolontariuszek nie wyraziła zgody, niestety. Chca znalezc suni dom na terenie sląska, a nie mamy funduszy na wywozenie i przywozenie psa... Marne sa szanse na znalezienie jej DT wciagu kilku godzin! LUDZIE POMOCY !!
black_dorian Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Jestem na zaproszenie Agumki, niestety nie moge pomoc w zapewnieniu domku. Mam juz jedna sunie, o ktora musialam z M pertraktowac - na druga nie ma szans. W razie czego moge dorzucic pare groszy, jesli znajdzie sie jakis dt.
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Szarotka']Sunia jest jak najbardziej adopcyjna.[/QUOTE] Jest, ale narazie nie ma tych adoptujacych...
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='black_dorian']Jestem na zaproszenie Agumki, niestety nie moge pomoc w zapewnieniu domku. Mam juz jedna sunie, o ktora musialam z M pertraktowac - na druga nie ma szans. W razie czego moge dorzucic pare groszy, jesli znajdzie sie jakis dt.[/QUOTE] dziekujemy Ci bardzo :) O wszystkim bede tutaj informowac, ale narazie niestety, nikt sie nie zgłasza... :( Poszukujemy domu na terenie slaska ! :(
UBOCZE Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='agumka']Co do wywozenia ja do Poznania - reszta wolontariuszek nie wyraziła zgody, niestety. Chca znalezc suni dom na terenie sląska, a nie mamy funduszy na wywozenie i przywozenie psa... Marne sa szanse na znalezienie jej DT wciagu kilku godzin! LUDZIE POMOCY !![/QUOTE] No dobrze, ale jeśli sunia- nie daj Bóg - domku teraz na Śląsku nie znalazła. Czy one mają jakiś plan awaryjny? Bo myśle, że jednak na taką podróż (gdyby tak postanowiono) można byłoby spróbować zrobić jakąś zbiórkę...
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Na razie nie mamy nawet planu co z nia zrobic jutro... A nie ustalimy transportu jutro do Poznania. Szczegolnie ze jest weekend majowy i wiekszosc wyjechała... "Jest to ostatecznosc, po długim weekendzie". Zbiorke wtedy mozna zrobic, ale tez nie zrobimy tego wciagu najblizszych kilku godzin.
maciaszek Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Rozumiem, że jeśli nie znajdzie się dom na Śląsku, to sunia trafi do schroniska. No to chyba już lepiej wieźć ją do Poznania niż żeby do schronu trafiła, prawda? Sama jej nie wezmę, mam psa, który nie akceptuje innych psów pod swoim dachem. Wszystkie znane mi dt zapsione.
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='maciaszek']Rozumiem, że jeśli nie znajdzie się dom na Śląsku, to sunia trafi do schroniska. No to chyba już lepiej wieźć ją do Poznania niż żeby do schronu trafiła, prawda? Sama jej nie wezmę, mam psa, który nie akceptuje innych psów pod swoim dachem. Wszystkie znane mi dt zapsione.[/QUOTE] Nie trafi do schroniska. Ostatecznie, ale naprawde OSTATECZNIE jutro ja ja wezme. Ale bedzie to meka, bo moj agresywny pies, moze jej zrobic krzywde... na 99%..
UBOCZE Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='agumka']Na razie nie mamy nawet planu co z nia zrobic jutro... A nie ustalimy transportu jutro do Poznania. Szczegolnie ze jest weekend majowy i wiekszosc wyjechała... "Jest to ostatecznosc, po długim weekendzie". Zbiorke wtedy mozna zrobic, ale tez nie zrobimy tego wciagu najblizszych kilku godzin.[/QUOTE] Ktoś chyba na FB napisał, że transport możliwy byłby za tydzień. Załatwienie teraz suni miejsca na czas tygodnia - to byłaby sprawa łatwiejsza. Może osoby z dogo z Katowic mogłyby popytać o to znajomych ?
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 UBOCZE ja nie moge decydowac za reszte osob ktore tez sie nia zajmuja... Jak one sie poki co nie zgadzaja to co ja moge zrobic ? Jutro jeszcze o tym z nimi porozmawiam bo to jest dla niej szansa... :) Poki co pilnie szukamy domu, nawet na ten tydzien.
UBOCZE Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='agumka']UBOCZE ja nie moge decydowac za reszte osob ktore tez sie nia zajmuja... Jak one sie poki co nie zgadzaja to co ja moge zrobic ? Jutro jeszcze o tym z nimi porozmawiam bo to jest dla niej szansa... :) Poki co pilnie szukamy domu, nawet na ten tydzien.[/QUOTE] Ja rozumiem. Po prostu głośno myślę, szukając ratunku...:roll: Musi jakieś rozwiązanie w końcu się znaleźć...
saphira18 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 a ten dom w Poznaniu to DT? napiszę jeszcze prośbę na naszym wewnętrznym forum wolontariackim... a noż może się ktoś zgłosi;)
bea100 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='UBOCZE']U Kikou to chyba tzw. dożywotni DT dla staruszków u schyłku. A ta dziewczyna przecież jest młoda i adopcyjna... W tym przypadku to oczywiście wchodzi w grę DT do czasu adopcji. Nie wiem, może Kikou by przyjęła, ale tu znów pojawia się problem z pieniążkami.[/QUOTE] Nie tylko. Zgodziła się dwa dni temu przyjąć 5 letniego (dużego) psa ze schronu, pod warunkiem, że jest łagodny. Pies pojechał w końcu wspólną decyzją bliżej, więc wiem, że miejsce u Kikou jest i że nie tylko staruszki u schyłku... U niej tanio i serce wieeelkie...oczywiście to DT nie za darmo- to fakt.
Nanhoo Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 znam pod Krakowem DT który by ją może przyjął, ma wolne "moce przerobowe". Jeśli się zgodzi ja mogę suczkę jutro z Katowic odebrać i przewieźć. Mogę podać numer tel jeśli ktoś zainteresowany, resztę należy samemu dograć. DT sprawdzony, działa często dla KTOZ, pytajcie ASIOR z dogo o referencje. Ja spytam czy by ją przyjęła. To BDT tylko za wet-a należy płacić.
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Nanhoo']znam pod Krakowem DT który by ją może przyjął, ma wolne "moce przerobowe". Jeśli się zgodzi ja mogę suczkę jutro z Katowic odebrać i przewieźć. Mogę podać numer tel jeśli ktoś zainteresowany, resztę należy samemu dograć. DT sprawdzony, działa często dla KTOZ, pytajcie ASIOR z dogo o referencje. Ja spytam czy by ją przyjęła. To BDT tylko za wet-a należy płacić.[/QUOTE] Nahoo super ! :)
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 SŁUCHAJCIE ! SUNIA MOŻE ZOSTAĆ W AKTUALNYM DOMKU DO POŁOWY MAJA !! MAMY WIĘCEJ CZASU NA SZUKANIE JEJ DOMKU! MOBILIZUJMY SIŁY! NAHOO czy po 15.05 Twoi znajomi mogliby przyjąć rudą ?
UBOCZE Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Świetnie, że jest więcej czasu!!! Trzeba jeszcze więcej osób ściągnąć na wątek...
agumka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='UBOCZE']Świetnie, że jest więcej czasu!!! Trzeba jeszcze więcej osób ściągnąć na wątek...[/QUOTE] Trzeba by, trzeba. Tylko jak ? ja juz powysyłałam 1298461278346 zaproszen... I na fb tez sporo ludzi sie zaangazowało.
danka4u1 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Jak sunia reaguje na koty? Wiecie? Nic nie obiecuję, ale jutro zapytam , czy znajoma zdecydowana byłaby zabrać Rudą do siebie- bo miała takie zamiary- w domu sa jednak koty...kilka kotów....
Recommended Posts