sunia2000 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Może do Jeżyka go przeprowadzić:) Skoro opiekunowie Jeżyka mają tyle radości z nim, to ile szczęścia mieliby z dwoma takimi staruszkami:) Quote
wellington Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='bros'] iiiii pierwsza wpadka za nami :mad: , rano ten mały hultaj olał w kuchni zgrzewkę wody mineralnej dumnie i z wysoko podniesiona głową !!!! o taki jestem dzielny i ważny :) Wpadka ? Hultaj ? Bros , nieladnie :mad: Cukiereczek musi zostac wykastrowany bezzwlocznie ! Bros, na kiedy umawiasz sie z wetem na zabieg ? Rarytasek - Może czasowo chociaz w tytule krzyczeć o pomoc... Togaa ma racje, tak trzeba zrobic ! Bros, zmien prosze tytul watku ! Ten malec musi znalezc bezpieczne miejsce dla siebie . Czy ktos nie moglby mu regularnie podawac cos na wzmocnienie jesliby sie dostarczylo, np. ten prepaparat ktory Pies Wolny wskazal, Kerabol ? http://zoocenter.pl/KERABOL-krople-dla-psow-i-kotow-na-siersc-50ml%284,25102,17484%29.aspx Może do Jeżyka go przeprowadzić:smile: Skoro opiekunowie Jeżyka mają tyle radości z nim, to ile szczęścia mieliby z dwoma takimi staruszkami:smile:Sunia2000, napisz prosze cos wiecej o Jezyku i o jego opiekunach. Czy oni sa z Wroclawia ? Quote
bros Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 wellington to o opiekunach Jeżyka myslę ze to tylko tak luzno powiedziane, nie wydaje mi się zeby moznabyło naduzywać ich milosci i opieki, nie sądzę też żeby warunki im na to pozwoliły, ja nie osmiele sie w każdym razie im tego proponować. Wątek Jeżyka masz w moim podpisie, mozesz sobie wszystko elegancko wyczytać. Jeżunio mieszka we Wrocławiu owszem. temat zmieniony. termin kastracji podałam juz 2 krotnie - 08 czerwiec 2011 godzina 10.00 co do podawania leku to jedynie własnie sunia2000 jest najczesciej z nas w schronisku i odwala kawał dobrej roboty , prawie codziennie, tylko na boks ogólny tak ot sobie wejsc samemu nie mozna, a nie wiem czy będą chtnie i bez oporow otwierać boks dla nas :( edit: hultaj, łobuziak, waciak i takie tam jeszcze - siurak , u Ani właśnie próbuje oblac wszystkie ściany :mad: Quote
Nutusia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Bo Ania ma... sunię :) Ale niech będzie i Siurek! W końcu Siuśka dom znalazła, to i Siurek ma duuuuże szanse :) A może rzeczywiście Rarytasowi osobny wątek założyć?... Quote
sunia2000 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='bros']wellington to o opiekunach Jeżyka myslę ze to tylko tak luzno powiedziane, nie wydaje mi się zeby moznabyło naduzywać ich milosci i opieki, nie sądzę też żeby warunki im na to pozwoliły, ja nie osmiele sie w każdym razie im tego proponować. Wątek Jeżyka masz w moim podpisie, mozesz sobie wszystko elegancko wyczytać. Jeżunio mieszka we Wrocławiu owszem. temat zmieniony. termin kastracji podałam juz 2 krotnie - 08 czerwiec 2011 godzina 10.00 co do podawania leku to jedynie własnie sunia2000 jest najczesciej z nas w schronisku i odwala kawał dobrej roboty , prawie codziennie, tylko na boks ogólny tak ot sobie wejsc samemu nie mozna, a nie wiem czy będą chtnie i bez oporow otwierać boks dla nas :( edit: hultaj, łobuziak, waciak i takie tam jeszcze - siurak , u Ani właśnie próbuje oblac wszystkie ściany :mad: Opiekunom Jeżyka narzucać się nie wolno, ale może przeczytają ten wątek i zlitują się nad bidą malutką (mam taką nadzieję):) Co do podawania leków, to spytam się opiekuna, p. Bogdana, pan w porządku, nie powinien robić problemów. Niestety będę to mogła zrobić dopiero w pon, jutro mnie nie będzie w schronie, a w nd będę 6-7rano i nie zastanę go o tej porze. Chyba,że jutro będzie ktoś to niech z nim to uzgodni:) Quote
Nutusia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 No właśnie - może Kulkersonowie mają np. przyjaciół o równie pięknych sercach. Albo ich przyjaciele mają kolejnych przyjaciół... Brosiku - myślę, że warto spytać :) Quote
wellington Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Bros, dobrze ze temat zmienilas, dziekuje ! Wątek Jeżyka masz w moim podpisie, Ja nie widze zadnych podpisow bo mam takie ustawienia . Ale watek juz znalazlam, zaraz poczytam. A ze lowelas sciany znaczy ...no, jeszcze jest prawdziwym macho i musi innych odstraszac :) Quote
abilab Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Romeo vel Siurek bo tak go dzis z czystym sumieniem moge nazwac siedzi dzis u mnie koło poludnia spacer ech ile ten chłopaczyna ma w sobie energii zapiernicza na spacerku drobi tymi łapkami a tylko kurz za nim po spacerku lapusie umyte dosc dzielnie juz to znosi . Jestem szalony Romek cos konsumuja przy stole Ta blondyna stoi to i ja postoje ale niech nie mysla ze cos zjem ! Quote
wellington Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jakie on ma rzesy ! Jakie oczy! Jakie uszy ! Smietankowy Romek :) Czy ktos mu podcinal siersc przy przednich stopkach ? Bo ma tak pieknie okragle, jak u kota, t.zn. tak jak ma byc :loveu: Abilab, dziekuje za zdjecia ! Quote
bros Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 abilabka moja prawa i lewa ręka, moja szyja i głowa , moja przyjaciółka :) ona przycina , wycina, i jest moją kopalnia psiej wiedzy :) :loveu::loveu::loveu: a Romeo/Romanek :) tak wdziecznie te łapeczki kladzie , ze każdego za serducho chwyta :) mały siurek Quote
justika Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Karolina prześlę Ci jakiś grosik na Romea, to kup mu coś ładnego, albo coś co uznasz,ze mu jest potrzebne:) Quote
bros Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 justika napisał(a):Karolina prześlę Ci jakiś grosik na Romea, to kup mu coś ładnego, albo coś co u znasz,ze mu jest potrzebne:) dziękuje kochana :) bardzo bardzo !!! jutro odbieramy wyniki posiewu i robię biedaczkowi zeskrobinę, niestety tylne łapki wyglądają nieciekawie , i brzusio obawiamy się grzybka :( tfu tfu oby moje słowa w g....... sie obróciły - ale muszę to zrobić , za dużo kontaktów z innymi psami i dzieciakami ma . Quote
sunia2000 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Będzie dobrze, a jak by stało się inaczej to ciocia Bros wyleczy ze wszystkiego:) Quote
abilab Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 bros bo sie zawstydze normalnie , a Romeo byl na popoludniowym spacerku poznal duzo pieskow ganiał w trawce węszył , kazdy piesek napotkany wywołuje ogromne emocje cieszy sie jak szalony , dzis pokonał duzy próg aby wyjsc na balkon (spokojnie siedzialam tam dla bezpieczenstwa ) łapki stawiał bał sie ale za trzecim podejsciem przeskoczył och jaka była radosc jego i oczywiscie nasza ten piesek to zuch naprawde jestem pod wrazeniem ma lęki z ktorymi sam dzielnie walczy aby wejsc w nowe zycie Quote
NikaEla Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 :) tak tylko nieśmiało powiem, ze Eukanuba Intestinal jest tańsza i dużo bardziej wydajna (dawki dzienne są o ok. 1/3 mniejsze), więc w sumie wychodzi całkiem niedrogo. Quote
wellington Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='abilab']bros bo sie zawstydze normalnie , a Romeo byl na popoludniowym spacerku poznal duzo pieskow ganiał w trawce węszył , kazdy piesek napotkany wywołuje ogromne emocje cieszy sie jak szalony , dzis pokonał duzy próg aby wyjsc na balkon (spokojnie siedzialam tam dla bezpieczenstwa ) łapki stawiał bał sie ale za trzecim podejsciem przeskoczył och jaka była radosc jego i oczywiscie nasza ten piesek to zuch naprawde jestem pod wrazeniem ma lęki z ktorymi sam dzielnie walczy aby wejsc w nowe zycie Typowy szpikulec ! Do wszystkich przyjaznie nastawiony, radosny, nadzwyczaj inteligentny...no coz. Takie wlasnie sa szpice, szpiczaste, szpikulce, szpunie :) http://www.facebook.com/event.php?eid=221481047878200 Quote
bros Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 nasz piekny szpiculek objawia kolejny talenta :) potrafi WYĆ jak wilczek :) oraz drapie drzwi jak zostaje w domku sam/z brosem :) poza tym wieści od weta: robaków NIE stwierdzono w posiewie :) wstawię skan wyniku na pierwszą stronę łysy ogonek zaczyna porastać a zeskrobiny nie ma po co robić bo łyse miejsca na tylnych łapkach to ewidentnie ślady pourazowe, krwiaki, które jak sie wygoją i na pewno porosną włosem, pies widać był w złych warunkach jadał byle co , teraz na dobrej karmie i odpowiednio pielęgnowany odzyska piekny wyglad i bedzie w dobrej kondycji :) w koopce nic zlego dzis się nie zdarzyło - krwi nie było, tableteczki na jelitka bierzemy jeszcze do poniedziałku. za dzisiejszą wizytę (2 puszki karmy RC Intestinal mokrej, 8 tabletek na jelitka - Attapectin, oraz wymaz) zaplaciłam 59 zł Quote
wellington Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='bros']nasz piekny szpiculek objawia kolejny talenta :) potrafi WYĆ jak wilczek :) oraz drapie drzwi jak zostaje w domku sam/z brosem :) Wyje ? Moze bo zbliza sie pelnia ksiezyca ? Pewnie ma piekny glos, prawda...? Poza tym on przeciez protoplasta wszelkich haszczakowatych, akitowatych,wilczkowatych , a one wszystkie wyspiewywuja :) Wspaniale wiadomosci ze slodyczek jest zdrowy :multi: Quote
Pies Wolny Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 wellington napisał(a):Jakie on ma rzesy ! Jakie oczy! Jakie uszy ! Smietankowy Romek :) Czy ktos mu podcinal siersc przy przednich stopkach ? Bo ma tak pieknie okragle, jak u kota, t.zn. tak jak ma byc :loveu: Abilab, dziekuje za zdjecia ! A jakie zębolki czyste, nie widać kamienia na zębach - czy to prawda, czy ja nie widzę. Jeśli nie ma to tylko dobrze o Nim świadczy - można dopisać do listy zalet (i dodawać, że to dzięki mnie :lol:) Quote
bros Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 ma kamień ma, dość nieładny, nie zrobie teraz foteczki bo pozyczylam aparat kuzynce na komunię, jutro odbiorę to postaram się wrzucić fotki zębolków i tylnych łapek z wyłysieniami i może zarastający ogonek :) acha .......nasz pieszczoch jest kompletnym niejadkiem, wybrzydza, kombinuje, karma sucha jest bleeeeee Quote
wellington Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='Pies Wolny']A jakie zębolki czyste, nie widać kamienia na zębach - czy to prawda, czy ja nie widzę. Jeśli nie ma to tylko dobrze o Nim świadczy - można dopisać do listy zalet (i dodawać, że to dzięki mnie :lol:) Smiej sie , smiej ! Nie wiedziedziales ze szpikulcom sie nigdy zaden kamien na zabkach nie tworzy :eviltong: ? ma kamień ma, dość nieładny,Bros, no cos Ty ! Cala moja teorie burzysz ! nasz pieszczoch jest kompletnym niejadkiem, wybrzydza, kombinuje, karma sucha jest bleeeeee Typowe - i dlatego sa nieprzekupne ! Na bele co go nie skusisz, oooo nie ! Nie szpikulca , nigdy ! Quote
bros Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 to fotka jeszcze ze schroniska, postaram sie o lepsze zblizenie a z jedzonkiem damy radę , mój brosio jest identyko , francuski piesek :) mamy to obcykane :) Quote
wellington Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Rzeczywiscie - okropnie te zabki wygladaja ! Moze przy okazji kastracji usuneloby sie mu ten kamien ? Quote
bros Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 wellington napisał(a):Rzeczywiście - okropnie te ząbki wyglądają ! Moze przy okazji kastracji usuneloby sie mu ten kamien ? nie wiem czy się uda , zapytać zawsze, na tym zdjęciu nie widać jeszcze tak zle jak jest, ale myslę ze to do zrobienia, nie panikujmy :) ząbki ładnie siedzą na miejscu, chyba nie trzeba będzie nic (zębów) usuwać Quote
Recommended Posts