Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romeo jest prześliczny :iloveyou: A jak się rozwala brzuchem do góry ;-) Bezstresowy chłopak. Od czego te cholerne kupy z krwią :???: Czy pani wet miała jakies sugestie w tej kwestii? Szkoda, że o Rarytasku nic nie wiemy nowego :roll:

• Replies 773
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wellington']Porcelanowa ?
Nalezy mi sie , o !

Bros, nie zakochalas sie juz po uszy w tym cudenku ?
A jak przechodni reaguja ?
Czy nie kazdy wpada w zachwyt ?

wpadłam wpadłam, szczególnie ze naprawdę fajnie mi się z dwójka wędruje, mały jest energiczny i dorównuje spokojnie mojemu psu w kondycji.

przechodnie, ludzie w tramwajach, nawet do banku z nim weszłam, zachwycaja sie - ale każdy ma jakąś wymowke i zyczy nam znalezienia najlepszego domku :)

Lidan: pani wet nie mówiła o przyczynach, mogą byc różne, na razie postawiłyśmy na fatalne jedzenie schroniskowe, stres, robale to wszystko moglo nawet doprowadzic do stanu zapalnego jelit.
Temperaturę mial normalna , brzuszek wymacany do jutra czekamy na reakcje na leki.
Przed wyjsciem do pracy zjadł odrobinę karmy - zobaczymy rano jak bedzie się załatwiał, po poludniu pojdziemy na zastrzyk a potem do Arkad na akcje promującą adopcje :) to od mojego mieszkania jakieś 10 minut pieszo :)

Posted

O mateńko, jaki pluszak z niego! A jeszcze jak już będzie miał zamiast tego wypłochowatego póki co ogonka - przepiękny falujący wachlarz, to... klękajcie narody!!!

Posted

[quote name='Nikaragua']jakieś szczegóły? godziny? tylko jutro?[/QUOTE]

Fundacja 2plus4 ,ktorej jestem wolontariuszką organizuje impreze w arkadach, ktorej celem jest przekonanie ludzi do adopcji piesków-bedziemy rozmawiac z ludzmi, mamy do adopcji kilka piesków-takich do wyadoptowania na juz. impreza zaczela sie w pon.skonczy sie w niedziele. nie chodzi o to by teraz każdy przyszedł z psem,ktorego ma pod opieką,kilka spokojnych piesków zwraca uwage a zbyt duza ich grupa juz odstrasza statystycznego polaka.w planach imprezy przewidujemy pogadanki dla dzieci,takze pieski,które beda przez nas prezentowane są pewniakami co do konataktu z ta grupa wiekową.
Od pon. juz kilka osob zainteresowało sie adopcją naszych amstafów(sprawdzamy te domy) oraz jeden piesek znalazl już dom.Zatem-trzymajmy kciuki za kolejne dni!

Posted

Uru, a może być moją Gusię zarekomendować? Siedzi u nas już 3. miesiąc zabrana z naszego schronu.
Nie mogę jej przyprowadzić , bo jest strachliwa , ale może znajdzie się wielbiciel ratlerko podobnych? Ona się boi dzieci.Potrzebuje spokojnego domu , najlepiej dorośli, mogą być już trochę starsi. Uwielbia koty i bardzo dobrze dogaduje się z niedużymi psami.
To ona http://www.dogomania.pl/threads/202756-Gusia-%28malutkie-przera%C5%BCenie%29-ju%C5%BC-w-bdt-u-Poker!-Dziekujemy!/page47

Posted

nikaragua,poker-sprawa wyglada tak: Wasze tymczasiki jutro mile widziane.z dzisiejszego doswiadczenia dobrze zeby to byly psiaczki takie hop hop do ludzi,dzieci, psow. dzisiaj bylo z 7psow. ludzie podchodzili pytali ale nic konkretnego sie nie wyklulo. poker,mysle,ze jak piesio ma sie stresowac pobytem a arkadach to moze lepiej psiaka nie meczyc. zaczynamy o 16. ja z pieskiem bede ok 17. jesli mozecie zabrac jakies fajne szukajace domkow to zapraszam. jest miejsce na 4 pieski na jutro
Bros,Ty mozesz jutro byc ze szpicem? jesli pracujesz moze ktos by go przejął?

Posted

my po dlugaśnym dniu juz prawie wszyscy spiny ...... przynajmniej 2 psy i ja juz prawie nosem na klawiaturze :)

raniutko pojechaliśmy na konsultacje z doktorem w sprawie Dela :) potem do pani wet na kontrole i zastrzyk (jest juz znacznie leiej-dziś tylko jedna koo, maleńko krwi) potem szybki obiadek, pancia miala jakieś sprawy więc oba psy zostały chwile same (kompletny spokój) a potem fajowski spacerek :) teraz śpimy smaczniutko i nawet juz nie tak bardzo czujnie :)

dostalem od cioci abilab pileczke :)

Posted

Uru napisał(a):
nikaragua,poker-sprawa wyglada tak: Wasze tymczasiki jutro mile widziane.z dzisiejszego doswiadczenia dobrze zeby to byly psiaczki takie hop hop do ludzi,dzieci, psow. dzisiaj bylo z 7psow. ludzie podchodzili pytali ale nic konkretnego sie nie wyklulo. poker,mysle,ze jak piesio ma sie stresowac pobytem a arkadach to moze lepiej psiaka nie meczyc. zaczynamy o 16. ja z pieskiem bede ok 17. jesli mozecie zabrac jakies fajne szukajace domkow to zapraszam. jest miejsce na 4 pieski na jutro
Bros,Ty mozesz jutro byc ze szpicem? jesli pracujesz moze ktos by go przejął?

A jak wyglada sprawdzanie domkow w takim wypadku gdy n.p.ktos z podchodzacych chcialby pieska jakiegos zaadoptowac ?

Posted

wellington napisał(a):
A jak wyglada sprawdzanie domkow w takim wypadku gdy n.p.ktos z podchodzacych chcialby pieska jakiegos zaadoptowac ?

chętni podchodzący zostawiają swoje dane, umawiamy się na wizytę i dopiero po wizycie przekazujemy psa wraz z umową. Nie wydajemy psów od ręki.

Posted

ROMEO to istne cudeńko Szpicki rzeczywiście są przesłodkie. Miałam kiedyś przez 4 dni w dt dziadunia, rozkoszny był.Na szczęście odnalazła się właścicielka.
Gusi oczywiście nie wezmą , bo dla niej byłby to zbyt wielki stres.Natomiast myślałam ,że może ktoś będzie pytał o takiego psa, to można by wziąć namiary na taką osobę.
Powodzenia w ujawnieniu się dobrych domków.

Posted

diuna_wro napisał(a):
chętni podchodzący zostawiają swoje dane, umawiamy się na wizytę i dopiero po wizycie przekazujemy psa wraz z umową. Nie wydajemy psów od ręki.

Zeby tylko to cudenko zostalo we Wroclawiu - to bedziecie mogly miec reke na pulsie jak mu sie wiedzie.
Nie wiem jak bros przezyje ew. rozstanie z tym cukiereczkiem :shake:

Posted

Romeo jak tam twoja koopa dzis mam nadzieje ze ok ! powiem wam ze on bardzo przywiązał sie do Karoli cieszy sie do każdego merdoli tym swoim szczurzym ogonkiem , ale oczami strzela gdzie Karola .Mały to wspaniały kompan na spacery , extra dogaduje sie z pieskami niekiedy jeszcze przy gwałtownieszych ruchach kuli sie , branie na rece juz go tak nie przeraza .Suczki to wyzwanie nie liczy sie rozmiar Romeo każda chce poderwac stara sie wtedy chodzic prawie na palcach coby byc wyższy.

Posted

jestem na momencik: koopa dziś naprawdę duuużo lepsza, poszedl wlaśnie wymazik do badania - tak dla pewnosi i świetego spokoju :)
noc przespana pieknie za fotelem, w takim mini azylu :)
drzwi i schody juz tak nie przerażają :)
karma zakupiona , na sobote zamówiłam jeszcze 2 puszki mokrego RC Intenstinal
dziś fatalny dzień, mnie już głowa rozbolała na dobre, w powietrzy duchota i zapowiedź burzy na wieczór , na razie siedzimy w domku, obiadek gotujemy (indyk leciutki)
sprzątamy troszkę a spacerek chyba w południe.

DZIEKUJE tutaj cioci marmosi za MEGA wsparcie - bardzo bardzo bardzo !!!!!!:loveu::loveu::loveu:
(rozliczenie wstawię w pierwszym poście)

Posted

abilab napisał(a):
do każdego merdoli tym swoim szczurzym ogonkiem ,

Jaki szczurzy :mad: ?
Widzialas kiedys szczura z takim pioropuszem :eviltong: ?

A co z Rarytkiem, wiadomo cos o nim , jak on sie ma ?