emilia2280 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 To do bros idzie ten sliczniejszy i mlody? Szkoda bo dziadzio w wiékszej potrzebie, chyba ze mylé je? Quote
NikaEla Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='emilia2280']To do bros idzie ten sliczniejszy i mlody? Szkoda bo dziadzio w wiékszej potrzebie, chyba ze mylé je?[/QUOTE] nie mylisz, ale ten starszy ma małe szanse na DS i pewnie by został na stałe w DT, a u bros nie może zostać na stałe. Quote
bros Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='emilia2280']To do bros idzie ten sliczniejszy i mlody? Szkoda bo dziadzio w wiékszej potrzebie, chyba ze mylé je?[/QUOTE] tak kochana , dokładnie jest tak jak odpowiedziała Nikaragua - mam nadzieje ze znajdzie błyskawicznie dom, Rarytas prawdopodobnie nigdy nie zostanie adoptowany a dt będzie musiał mieć świadomość tego że jest dożywotni - na to mój mąż się niestety nie godzi, choć jest mi z tego powodu bardzo przykro. Dziś doktor zapewniał mnie ze wyłysienia Rariego to tylko kwestia wieku i okropnego zaniedbania, nie nużeńca ani grzyba. Staruszek jest przeokropnie biedny, calusi się trzęsie :( okropnie przykry to widok :( czy znajdziemy mu DT ?????? edit: wellington - ogonek taki wyłysiały jak u szczurka, nie wiem czy sam go poobgryzał ? mam nadzieję doprowadzić go do porządku i pewnie zarośnie włoskiem. On generalnie jest zaniedbany, brudny ale bardzo bardzo spragniony dotyku , człowieka, ehhh Quote
wellington Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Bros, dziekuje za relacje ! ogonek taki wyłysiały jak u szczurka, nie wiem czy sam go poobgryzał T.zn. ze ogonek jest, ale lysy, tak ? Bo wpierw myslalam ze on go moze sobie doslownie poobgryzal albe ze mu ktos....:angryy: Czy w schronisku Rarytek dostanie cos na wzmocnienie ? Quote
bros Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 kochana jemu to potrzebne by było spa, maści, coś na wzmocnienie, olejek lniany i kupę miłosci - dlugotrwalo - tak doktor mówił ze dostał całą serię leków Ogonek Tao mam na fotce postaram sie wkleić pożniej , na razie muszę uciekać na wizytę pa..........tymczasem Quote
NikaEla Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 RARYTAS Czy to bajka, czy niebajka Myślcie sobie co tam chcecie A ja muszę wam powiedzieć Rarytasa tu znajdziecie. Jest malutki i stareńki Trikolorek czarno-biały Smutny siedzi w izolatce Szpicowaty piesek mały. Miał on pana i miał domek Był miłością otoczony Lecz pan umarł, a psiak został Straszliwie osamotniony. Więc pomóżcie dobrzy ludzie Znaleźć domek pilnie trzeba Dla smutnego Rarytaska Którego pan patrzy z nieba. Quote
Lidan Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 No i wyjaśniła się zagadka wygryzionego ogonka. Też oczyma wyobraźni widziałam odgryziony kikut. Strasznie mi go żal...Psiak, który stracił właściciela i trafił na stare lata do schroniskowego boksu musi przeżywać prawdziwy dramat. Śliczny wierszyk :happy1: Quote
Pies Wolny Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Wierszyk ładniasty, ale ten ogonek straszne biedny :-( Quote
bros Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Pies Wolny']Wierszyk ładniasty, ale ten ogonek straszne biedny :-([/QUOTE] to chyba nie jest aż tak żle, zadeczek Rariego jest w dużo gorszym stanie :( Quote
Pies Wolny Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='bros']to chyba nie jest aż tak żle, zadeczek Rariego jest w dużo gorszym stanie :([/QUOTE] Fakt, całość wielka bidna Bida :shake: Quote
wellington Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Bros, pojutrze sie konczy kwarantanna . Czy zaraz w poniedzialek bierzesz Tofika do domu ? Masz specjalny grzebien zeby go wyczesac ? Zywkle szczotki i grzebienie przy taaakim futerku nie maja szans. Pewnie bedzie mial na dodatek duzo koltunow, bidulek ... Najwazniejsze : kastracja ! Czy nie moznaby jej jeszcze w schronisku przeprowadzic zamiast ufac nowemu wlascicielowi ? Quote
terierfanka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='wellington']Najwazniejsze : kastracja ! Czy nie moznaby jej jeszcze w schronisku przeprowadzic zamiast ufac nowemu wlascicielowi ?[/QUOTE] zazwyczaj jest tak, że zabierając psa ze schronu umawia się na darmową kastrację / sterylizację... myślę, że bros na pewno go umówi na najszybszy możliwy termin i może do nowego domu będzie szedł już bezjajeczny :) Quote
NikaEla Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='wellington']Bros, pojutrze sie konczy kwarantanna . Czy zaraz w poniedzialek bierzesz Tofika do domu ? Masz specjalny grzebien zeby go wyczesac ? Zywkle szczotki i grzebienie przy taaakim futerku nie maja szans. Pewnie bedzie mial na dodatek duzo koltunow, bidulek ... Najwazniejsze : kastracja ! Czy nie moznaby jej jeszcze w schronisku przeprowadzic zamiast ufac nowemu wlascicielowi ? Nie martw się bros wszystko zrobi dobrze, a nawet powiedziałabym najlepiej jak można! Quote
wellington Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='terierfanka']zazwyczaj jest tak, że zabierając psa ze schronu umawia się na darmową kastrację / sterylizację... myślę, że bros na pewno go umówi na najszybszy możliwy termin i może do nowego domu będzie szedł już bezjajeczny :)[/QUOTE] Tak byloby najlepiej ! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Nikaragua, wierszyk cudny :lol:. Co nowego u Toffika i Rarytaska ? Toffik już siedzi "na walizkach", a mały, biedny Rarytasek dopiero czeka na poprawę swego losu. Taki śliczny, mały, stareńki piesek musi trafić do naprawdę dobrego domku, takiego, jak lubię mówić, jak z bajki, oczywiście z tej bajeczki z happy endem ;) :modla::modla:. Quote
wellington Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='dana']Nikaragua, wierszyk cudny :lol:. Co nowego u Toffika i Rarytaska ? Toffik już siedzi "na walizkach", a mały, biedny Rarytasek dopiero czeka na poprawę swego losu. Taki śliczny, mały, stareńki piesek musi trafić do naprawdę dobrego domku, takiego, jak lubię mówić, jak z bajki, oczywiście z tej bajeczki z happy endem ;) :modla::modla:. Tak jest ! Ale nie z takim jak Dziadzio/Piccolo :shake: http://www.dogomania.pl/threads/188474-Wroc%C5%82aw.-Male%C5%84ki-dziadziunio-pojecha%C5%82-do-Niemiec-po-nowe-%C5%BCycie-./page2 Jego "Happy End" tez by mozna podciagnac pod najlepiej jak można w zaleznosci co kto uwaza za najlepsze - to pojecie jest bardzo elastyczne . Od zeszlego roku glucho na watku Dziadzia, czy on w ogole jeszcze zyje ? Jakas fotka na trawie miesiac po wywozie to wszystko :-( Quote
Lidan Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Co tam u puszystych staruszków słychać? Jak się czuje Rarytas? Quote
wellington Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Jakos cicho na tym watku :shake: Bros, czy Tofik juz u Ciebie w domku ? Quote
NikaEla Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='wellington']Jakos cicho na tym watku :shake:[/QUOTE] bo nie chodzi o gadanie ale o działanie Quote
bros Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 tak piesek u mnie w domu, opisze wieczorem ten obraz nędzy i rozpaczy :( jest piekny , przytulaśny, poddańczy, niektóre rzeczy go przerażają. Teraz sie pięlęgnujemy i oswajamy. Bros znów podbił moje serce jest wspaniały, nie będzie miedzy nimi żadnych kłopotów :) tyle na teraz potem wiecej info i fotki :) Quote
terierfanka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 to całusy w nochalek dla wyrozumiałego Brosa :loveu: i czekamy oczywiście na fotorelację Quote
Lidan Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Dobrze, że Tofik już opuścił schronisko. Oby teraz szybko zapomniał o pobycie w tym nieciekawym miejscu i pod czułymi skrzydłami bros piękniał i dochodził do siebie. [quote name='Nikaragua']bo nie chodzi o gadanie ale o działanie[/QUOTE] Niby tak... tylko w takim razie po co zakładać wątek :niewiem: Ciekawe co z Rarytaskiem. Jemu też skończyła się dzisiaj kwarantanna? [quote name='terierfanka']to całusy w nochalek dla wyrozumiałego Brosa :loveu: i czekamy oczywiście na fotorelację[/QUOTE] Koniecznie! :-) Quote
Nutusia Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 No, teraz to za chwilę będzie z Toffina pluszowa maskoteczka - jak z jego "poprzedniczki" :) A Bros - kawaler na schwał (nie to co moja wredziocha Lesław!). Ale widać - jaka Pani, taki pies! :) Quote
NikaEla Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Lidan']Niby tak... tylko w takim razie po co zakładać wątek :niewiem:[/QUOTE] Proszę mnie źle nie zrozumieć, chodziło mi, że samym gadaniem nic się nie zdziała... Ale już milczę w tym temacie, żebym znów nie została opacznie zrozumiana. Rozmawiałam z Karolą, mówi, że cudny jest, proczłowieczy, ale zalękniony. Quote
Recommended Posts