Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 773
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emilia2280']To do bros idzie ten sliczniejszy i mlody? Szkoda bo dziadzio w wiékszej potrzebie, chyba ze mylé je?[/QUOTE]

nie mylisz, ale ten starszy ma małe szanse na DS i pewnie by został na stałe w DT, a u bros nie może zostać na stałe.

Posted

[quote name='emilia2280']To do bros idzie ten sliczniejszy i mlody? Szkoda bo dziadzio w wiékszej potrzebie, chyba ze mylé je?[/QUOTE]

tak kochana , dokładnie jest tak jak odpowiedziała Nikaragua - mam nadzieje ze znajdzie błyskawicznie dom, Rarytas prawdopodobnie nigdy nie zostanie adoptowany a dt będzie musiał mieć świadomość tego że jest dożywotni - na to mój mąż się niestety nie godzi, choć jest mi z tego powodu bardzo przykro.

Dziś doktor zapewniał mnie ze wyłysienia Rariego to tylko kwestia wieku i okropnego zaniedbania, nie nużeńca ani grzyba. Staruszek jest przeokropnie biedny, calusi się trzęsie :( okropnie przykry to widok :( czy znajdziemy mu DT ??????

edit: wellington - ogonek taki wyłysiały jak u szczurka, nie wiem czy sam go poobgryzał ? mam nadzieję doprowadzić go do porządku i pewnie zarośnie włoskiem. On generalnie jest zaniedbany, brudny ale bardzo bardzo spragniony dotyku , człowieka, ehhh

Posted

Bros, dziekuje za relacje !

ogonek taki wyłysiały jak u szczurka, nie wiem czy sam go poobgryzał
T.zn. ze ogonek jest, ale lysy, tak ?
Bo wpierw myslalam ze on go moze sobie doslownie poobgryzal albe ze mu ktos....:angryy:

Czy w schronisku Rarytek dostanie cos na wzmocnienie ?

Posted

kochana jemu to potrzebne by było spa, maści, coś na wzmocnienie, olejek lniany i kupę miłosci - dlugotrwalo - tak doktor mówił ze dostał całą serię leków

Ogonek Tao mam na fotce postaram sie wkleić pożniej , na razie muszę uciekać na wizytę pa..........tymczasem

Posted

RARYTAS
Czy to bajka, czy niebajka
Myślcie sobie co tam chcecie
A ja muszę wam powiedzieć
Rarytasa tu znajdziecie.

Jest malutki i stareńki
Trikolorek czarno-biały
Smutny siedzi w izolatce
Szpicowaty piesek mały.

Miał on pana i miał domek
Był miłością otoczony
Lecz pan umarł, a psiak został
Straszliwie osamotniony.

Więc pomóżcie dobrzy ludzie
Znaleźć domek pilnie trzeba
Dla smutnego Rarytaska
Którego pan patrzy z nieba.

Posted

No i wyjaśniła się zagadka wygryzionego ogonka. Też oczyma wyobraźni widziałam odgryziony kikut. Strasznie mi go żal...Psiak, który stracił właściciela i trafił na stare lata do schroniskowego boksu musi przeżywać prawdziwy dramat.
Śliczny wierszyk :happy1:

Posted

[quote name='Pies Wolny']Wierszyk ładniasty, ale ten ogonek straszne biedny :-([/QUOTE]

to chyba nie jest aż tak żle, zadeczek Rariego jest w dużo gorszym stanie :(

Posted

Bros, pojutrze sie konczy kwarantanna .
Czy zaraz w poniedzialek bierzesz Tofika do domu ?

Masz specjalny grzebien zeby go wyczesac ? Zywkle szczotki i grzebienie przy taaakim futerku nie maja szans. Pewnie bedzie mial na dodatek duzo koltunow, bidulek ...

Najwazniejsze : kastracja ! Czy nie moznaby jej jeszcze w schronisku przeprowadzic zamiast ufac nowemu wlascicielowi ?

Posted

[quote name='wellington']Najwazniejsze : kastracja ! Czy nie moznaby jej jeszcze w schronisku przeprowadzic zamiast ufac nowemu wlascicielowi ?[/QUOTE]
zazwyczaj jest tak, że zabierając psa ze schronu umawia się na darmową kastrację / sterylizację... myślę, że bros na pewno go umówi na najszybszy możliwy termin i może do nowego domu będzie szedł już bezjajeczny :)

Posted

[quote name='wellington']Bros, pojutrze sie konczy kwarantanna .
Czy zaraz w poniedzialek bierzesz Tofika do domu ?

Masz specjalny grzebien zeby go wyczesac ? Zywkle szczotki i grzebienie przy taaakim futerku nie maja szans. Pewnie bedzie mial na dodatek duzo koltunow, bidulek ...

Najwazniejsze : kastracja ! Czy nie moznaby jej jeszcze w schronisku przeprowadzic zamiast ufac nowemu wlascicielowi ?

Nie martw się bros wszystko zrobi dobrze, a nawet powiedziałabym najlepiej jak można!

Posted

[quote name='terierfanka']zazwyczaj jest tak, że zabierając psa ze schronu umawia się na darmową kastrację / sterylizację... myślę, że bros na pewno go umówi na najszybszy możliwy termin i może do nowego domu będzie szedł już bezjajeczny :)[/QUOTE]

Tak byloby najlepiej !

Posted

Nikaragua, wierszyk cudny :lol:.
Co nowego u Toffika i Rarytaska ? Toffik już siedzi "na walizkach", a mały, biedny Rarytasek dopiero czeka na poprawę swego losu.
Taki śliczny, mały, stareńki piesek musi trafić do naprawdę dobrego domku, takiego, jak lubię mówić, jak z bajki, oczywiście z tej bajeczki z happy endem ;) :modla::modla:.

Posted

[quote name='dana']Nikaragua, wierszyk cudny :lol:.
Co nowego u Toffika i Rarytaska ? Toffik już siedzi "na walizkach", a mały, biedny Rarytasek dopiero czeka na poprawę swego losu.
Taki śliczny, mały, stareńki piesek musi trafić do naprawdę dobrego domku, takiego, jak lubię mówić, jak z bajki, oczywiście z tej bajeczki z happy endem ;) :modla::modla:.

Tak jest !
Ale nie z takim jak Dziadzio/Piccolo :shake:
http://www.dogomania.pl/threads/188474-Wroc%C5%82aw.-Male%C5%84ki-dziadziunio-pojecha%C5%82-do-Niemiec-po-nowe-%C5%BCycie-./page2
Jego "Happy End" tez by mozna podciagnac pod

najlepiej jak można
w zaleznosci co kto uwaza za najlepsze - to pojecie jest bardzo elastyczne . Od zeszlego roku glucho na watku Dziadzia, czy on w ogole jeszcze zyje ?
Jakas fotka na trawie miesiac po wywozie to wszystko :-(

Posted

tak piesek u mnie w domu, opisze wieczorem ten obraz nędzy i rozpaczy :(
jest piekny , przytulaśny, poddańczy, niektóre rzeczy go przerażają. Teraz sie pięlęgnujemy i oswajamy.
Bros znów podbił moje serce jest wspaniały, nie będzie miedzy nimi żadnych kłopotów :)
tyle na teraz potem wiecej info i fotki :)

Posted

Dobrze, że Tofik już opuścił schronisko. Oby teraz szybko zapomniał o pobycie w tym nieciekawym miejscu i pod czułymi skrzydłami bros piękniał i dochodził do siebie.
[quote name='Nikaragua']bo nie chodzi o gadanie
ale o działanie[/QUOTE]
Niby tak... tylko w takim razie po co zakładać wątek :niewiem:
Ciekawe co z Rarytaskiem. Jemu też skończyła się dzisiaj kwarantanna?
[quote name='terierfanka']to całusy w nochalek dla wyrozumiałego Brosa :loveu: i czekamy oczywiście na fotorelację[/QUOTE]
Koniecznie! :-)

Posted

No, teraz to za chwilę będzie z Toffina pluszowa maskoteczka - jak z jego "poprzedniczki" :) A Bros - kawaler na schwał (nie to co moja wredziocha Lesław!). Ale widać - jaka Pani, taki pies! :)

Posted

[quote name='Lidan']Niby tak... tylko w takim razie po co zakładać wątek :niewiem:[/QUOTE] Proszę mnie źle nie zrozumieć, chodziło mi, że samym gadaniem nic się nie zdziała...
Ale już milczę w tym temacie, żebym znów nie została opacznie zrozumiana.

Rozmawiałam z Karolą, mówi, że cudny jest, proczłowieczy, ale zalękniony.