Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 773
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bros']jutro rano jadę do schroniska specjalnie do szpicaków , poproszę doktora Raka o szczegółowe info.[/QUOTE]

Bros, dziekuje !

Tofik jest sliczny, bedziemy jemu i Rarytaskowi intensywnie szukac domu .
Bros, jak Tofik juz bedzie u Ciebie na dt to napisz prosze zaraz jak on sie w domu zachowuje zeby go opisac w ogloszeniach.

I mam nadzieje ze nikt nawet nie dopuszcza mysli o adopcji do Niemiec :angryy:

Posted

No, Ciocia Brosikowa na stałe się w maleńtasach zakochała (choć o duuuużych też nie zapomina :)). Ech, gdyby nie płeć Rarytasińskiego, charakterny Lesio i odległość... :(

Posted

[quote name='wellington']Szpikulce sa tak nadzwyczaj madre ze z kazdym znajda wspolny jezyk :eviltong:

A jaki jest bros ?[/QUOTE]

bros jest spokojny , przypuszczam ze do takiego malucha nie będzie miał żadnych zastrzeżeń , może jedynie jak w obecnosci Siuśki-Aguśki strzelić panci focha - typu "juz mnie nie kochasz"

Posted

Jak widać na zdjęciach - koopy są juz bez krwi. Mały czuje się chyba stabilnie. Trzęsie się, ale to chyba z nerwów.piesek jak się dowiedziałam - jest po zmarłym właścicielu a zmiany na skórze mogą być albo po pchłach albo hormonalne.

Posted

Rarytas to wlasciwie tricolor, a taki jest rzeczywiscie wieeeeelkim rarytasem :crazyeye: !

Basiu1244, dziekuje za zdjecia !
Czekamy zatem co bros sie jutro dowie od weta.

Basiu, zapytam jeszcze raz : na ile oceniasz +/- wage pieskow ?

Posted

rarytas tak poniżej 4 kilo - ale on powinien ważycmyślę4 i pół - jest za chudy. A drugi tez gdzieś około 4+ może do 5 kilo - ale tez jest chudy, lecz ciut większy - minimalnie - ja pozwoliłabym im przytyc jeszcze po pół kilo - tak dla ładnej sylwetki.

Posted

[quote name='Basia1244']Rarytas to kosteczki same - mikrus okropny i stareńki taki trzęsie się ze strachu, a oczy takie wielkie - wpatrzone - strasznie mi go żal.[/QUOTE]

podobny jest do Togusia.. aż serce płacze gdy na niego patrzę (a pomóc niestety nie mogę)

Posted

Jak widze 'szpice" to serce mam jak galareta...

Przeleciałam cały watek i widzę że jedno cudeńko juz prawie zagospodarowane...Bros ! zadziwiasz mnie !
Teraz jeszcze ta sierotka malusia, starenka...ech....

Posted

[quote name='togaa']Jak widze 'szpice" to serce mam jak galareta...

Przeleciałam cały watek i widzę że jedno cudeńko juz prawie zagospodarowane...Bros ! zadziwiasz mnie !
Teraz jeszcze ta sierotka malusia, starenka...ech....

No Tofik jest 'prawie zagospodarowany' jak bedzie u bros na dt.
Bardzo jestem ciekawa jak on sie w domowych warunkach zachowuje - pewnie celujaco :)
Ludzie sie beda rwac o niego bo jest piekny a nie bo chca pomoc bezdomnemu psu, i dlatego trzeba bedzie interesentow cedzic przez gaze !
Selekcjonowac, selekcjonowac, selekcjonowac . I tylko ten domek ktory najdluzej wytrzyma bedzie mogl go dostac :diabloti:

Ale co z Rarytaskiem :shake:

Posted

Witam Szpikulce i Resztę. Co tam wet nagadał na Rarytasa ? Moim zdaniem łysiny to skutek atopowego zapalenia skóry w związku z pchłami i ich odchodami. Gapowicze wytłuczone więc teraz Kerabol w turbo dawce i olej z pestek winogron - 30 ml dziennie. Można maść z wit. F, natłuszczającą skórę, dodać.

Posted

[quote name='wellington']Bros, dziekuje !

Tofik jest sliczny, bedziemy jemu i Rarytaskowi intensywnie szukac domu .
Bros, jak Tofik juz bedzie u Ciebie na dt to napisz prosze zaraz jak on sie w domu zachowuje zeby go opisac w ogloszeniach.

I mam nadzieje ze nikt nawet nie dopuszcza mysli o adopcji do Niemiec :angryy:

O co chodzi z tymi adopcjami zagranicznymi? Dlaczego Tofik miałby zmieniać obywatelstwo? Taki śliczny i mały piesek powinien znaleźć dom w Polsce... przynajmniej tak mi się wydaje :niewiem:
Pytałam już chyba 2 razy o to czy można zacząć robić im ogłoszenia i prosiłam o podanie danych kontaktowych, ale jakoś dziwnie nikt nie jest tutaj tym zainteresowany :hmmmm:

Posted

Lidan - z Tofikiem to poczekajmy jak będzie u bros na DT chyba, wtedy będziemy mieć jakieś info rzetelne o nim
a jeśli chodzi o Rarytaska, to poczekajmy jak dziewczyny dzisiaj ze schronu wrócą - miały wypytać weta o tą jego łysinkę i ogólnie stan zdrowia chyba