bros Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 dziękuję Pat, dlatego do Ciebie wczoraj pisałam, chciałam Cię dołączyć do grupy poszukiwawczej. Mozesz mi jeszcze powiedzieć jakie gabinety wet w okolicy kojażysz, rozsyłam maile Quote
sunia2000 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Nie kojarze zbytnio bo ja ze swoją jeżdżę na drugi koniec miasta, a z kotem chodziłam na Jaracza a to też kawałek. Jutro pospaceruje i poszukam czy cos jest. A byłyście może w instytucie zoologii rozwiesić plakat? tam większość psolubnych,portierzy jak robią obchody moga go gdzieś zauważyć. Quote
bros Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 tam może Asia doszła , napiszę zaraz do niej maila, miała porozwieszać w szkołach. Pat a masz drukarkę żeby kilka sztuk ulotek wydrukować, mogę Ci podesłać na maila. Quote
xmartix Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 na Orzeszkowej jest wet, u nas na oknie w biurze można powiesić (ul. Żeromskiego), sklepy zoolo są w okolicach Słowiańskiej i Nowowiejskiej Quote
sunia2000 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Mam, wyślij to jutro jeszcze porozwieszam gdzie nie ma, ludziom do skrzynek powrzucam:) Quote
Poker Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Lecznica jest na Baryckiej, Jedności Narodowej, Sienkiewicza,Jagiellończyka,oczywiście trzeba pamiętać o weterynarii. Może dać ogłoszenie do Wyborczej ? Quote
Asia_M Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 no nieeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! Jak on mógł uciec??? Wychodzili z nim na dwór bez smyczy??? Rari wracaj proszę! Quote
NikaEla Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Asia_M napisał(a):no nieeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! Jak on mógł uciec??? Wychodzili z nim na dwór bez smyczy??? ! wymknął się z domu gdy ktoś wchodził Quote
NikaEla Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Asia_M napisał(a):No nie :( A miał chociaż adresownik? nie, bo przecież był w mieszkaniu Quote
Asia_M Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Nikaragua napisał(a):nie, bo przecież był w mieszkaniu No to ja już tego w ogóle nie rozumiem, skoro mieszkał w mieszkaniu, czyli w bloku, to nie wiem jak mógł z niego uciec - przecież każdy blok ma jeszcze klatkę schodową i drzwi, które powinny go zatrzymać. Nie próbowali go łapać? Jestem wściekła... Quote
NikaEla Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 w kamiennicy, zwykle drzwi na dole otwarte... nie ma co rozważać, uciekł trzymamy kciuki aby się znalazł, ciotki wczoraj poplakatowały calą okolicę Quote
Poker Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 mieszkał w poniemieckiej kamienicy , bramy często stoją otworem.Jak pies rozpędzi się po schodach ,a brama na dole nie jest zamknięta, to po zawodach. Mało kto trzyma psa w domu w obroży z adresówką. Quote
LILUtosi Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Nie ma co szukac winy, kazdemu moze sie zdarzyć, nawet najbardziej doswiadczonym. Zamiast rzucać kamieniami trzeba pomoc. Quote
Lidan Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Poker']mieszkał w poniemieckiej kamienicy , bramy często stoją otworem.Jak pies rozpędzi się po schodach ,a brama na dole nie jest zamknięta, to po zawodach. Mało kto trzyma psa w domu w obroży z adresówką. Ja trzymam... Od momentu gdy jeden z moich psów wyszedł na korytarz gdy ktoś wchodził do mieszkania, a my zauważyliśmy to dopiero po chwili. Znam przynajmniej 3 przypadki psów, które uciekły z mieszkania... Taki pech, zbieg różnych okoliczności, niestety zdarza się. W przypadku psów dopiero co adoptowanych jest najtrudniej bo one nie są jeszcze związane ani z nowym właścicielem ani z nowym miejscem. Trzymam kciuki za Rarytaska :kciuki: Quote
emilia2280 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Lidan napisał(a):Ja trzymam... Od momentu gdy jeden z moich psów wyszedł na korytarz gdy ktoś wchodził do mieszkania, a my zauważyliśmy to dopiero po chwili. Znam przynajmniej 3 przypadki psów, które uciekły z mieszkania... Taki pech, zbieg różnych okoliczności, niestety zdarza się. W przypadku psów dopiero co adoptowanych jest najtrudniej bo one nie są jeszcze związane ani z nowym właścicielem ani z nowym miejscem. Trzymam kciuki za Rarytaska :kciuki: Ja tez. Raz przewiew plus pech i nieuwaga goscia otworzyly na raz 3 pary drzwi oddzielajáce mojá sunié od swiata zewnétrznego i wyleciala... na szczéscie dala sienamówic na powrót snakiem :O Kciuki za powrót paskudka :( Quote
abilab Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dlatego ludzie pracujacy w schronisku powinni obowiazkowo udzielic paru cennych wskazówek ! Pani Joasiu jeżeli czyta pani wątek prosze nieustannie szukac Rarytasa pytac sie ludzi , pozyczyc rower objezdzac okolice . Quote
Poker Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Czyli w obroży z adresówka psy trzymają osoby już po doświadczeniach z ucieczką psa. Nowicjusze nie myślą o tym , bo i skąd maja wiedzieć o takich zdarzeniach . Quote
wellington Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='abilab']Dlatego ludzie pracujacy w schronisku powinni obowiazkowo udzielic paru cennych wskazówek ! Pani Joasiu jeżeli czyta pani wątek prosze nieustannie szukac Rarytasa pytac sie ludzi , pozyczyc rower objezdzac okolice . Otoz to ! A "nowicjusze " bioracy psa ze schroniska tez powinni sie zapoznac z tematem "pies ze schroniska" . W koncu jak kupuja telewizor tez czytaja instrukcje. No tak, ale TV kosztuje, a pies.... Nie mam absolutnie ZADNEGO wyrozumienia dla ludzi ktorym pies zwial, na dodatek z mieszkania ! Obojetne czy ktos wchodzil czy wychodzil i pies sie wymknal. Psa takiego trzeba miec nieustannie na oku i przewiwidywac wszystkie okolicznosci jesli sie ma troche oleju w glowie. Przeciez to jest zywe stworzenie, zdezorientowane, w nowym otoczeniu, na dodatek nie mlody pies , pewnie z trudnosciami dostosania sie do nowych warunkow. Co ci ludzie mysleli ? Ze pies natychmiast sie przywiaze do nich po kilku dniach i ze wroci na zawolanie ? Szczyt nieodpowiedzialnosci :angryy: A jakby mieli sie n.p. dzieckiem sasiada opiekowac i ono by ucieklo przez uchylone drzwi ? Pomijam ze pies nie mial adresowki, choc powinien miec, oraz szelek, z ktorych nie moze sie wywinac . Skandal ! Czy na plakatach jest napisane gruba czcionka ze dla znalazcy psa czeka nagroda ? Quote
Asia_M Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Zgadzam się w 100% z Wellington. Poza tym wszystko jest dość niejasne - czy ktoś widział moment jak mały prysnął przez drzwi? Nie można było go dogonić? W końcu to mały, starszy psiaczek - nie wierzę, że pędził jak struś-pędziwiatr... Myślę, że to niedopatrzenie i wielkie zaniedbanie ze strony właścicieli. I nie chodzi tutaj o rzucanie kamieniami. Po prostu jestem wkurzona! Quote
LILUtosi Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Mogę poprosić o zrobienie wydarzenia na FB. Rozeslałabym znajomym z wrocławia. Lub ogloszenie na maila. Quote
wellington Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Poker']mieszkał w poniemieckiej kamienicy , bramy często stoją otworem.Jak pies rozpędzi się po schodach ,a brama na dole nie jest zamknięta, to po zawodach. Mało kto trzyma psa w domu w obroży z adresówką. Po pierwsze pies ze schroniska powinien miec nie tylko adresowke, ale i szelki, i powinien , przynajmniej przez pierwsze miesiace rowniez w domu w nich chodzic - po prostu lzej jest go zlapac, odciagnac od czegos , itp. Moje psy w domu tez chodza w szelkach, bardzo luznych wprawdzie, ale w niczym im to nie przeszkadza. Futerka nie maja wytartego - togaa swiadkiem :) A tymbardziej jesli w poniemieckiej kamienicy - choc nie wiem co to ma do rzeczy - brama nie jest zamykana. Myslalam ze te poniemieckie sa porzadniejsze niz wielka plyta :lol: Quote
sunia2000 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='wellington']Po pierwsze pies ze schroniska powinien miec nie tylko adresowke, ale i szelki, i powinien , przynajmniej przez pierwsze miesiace rowniez w domu w nich chodzic - po prostu lzej jest go zlapac, odciagnac od czegos , itp. Moje psy w domu tez chodza w szelkach, bardzo luznych wprawdzie, ale w niczym im to nie przeszkadza. Futerka nie maja wytartego - togaa swiadkiem :) A tymbardziej jesli w poniemieckiej kamienicy - choc nie wiem co to ma do rzeczy - brama nie jest zamykana. Myslalam ze te poniemieckie sa porzadniejsze niz wielka plyta :lol: Poniemieckiej, czyli starej rozlatującej się kamienicy. Sama w takiej mieszkam i drzwi albo się zamykają tak, że trzeba je młotkiem otwierać, albo wogóle się nie zamykają, więc najczęściej są otwarte na oścież. Kilka razy uciekł mi kot między nogami jak wchodziłam do mieszkania i łapałam go dopiero na podwórku bo oczywiście brama była otwarta:( Quote
Recommended Posts