Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 773
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marmosia napisał(a):
Ja też myślałam, ciotka, że może Dzień Dziecka się przedłużył :eviltong: :eviltong: :eviltong:

A coz ja znowu takiego napisalam :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ?

Nie nadajecie sie zupelnie do tego zeby prawdziwego szpikulca nalezycie docenic :obrazic:

Pojade sobie do Rybnika, tam sobie bardziej cenia co maja :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw:

Posted

Rybnicki skrzat zrobil dzis 120 km zeby sobie sprawdzic ds. u jakiegos ginekologa w Katowicach.
Niestety na miejscu nikogo nie bylo :angryy:

Zadnych wpisow dzis na watku Romka i Rarytka :shake:
Czy tylko ja choruje na szpicomanie :roll: ?

Niedobrze ...

Jak Romek spedzil czwartek ? Aportowal pileczke ?

Dzwonil ktos o Rarytka ?

Posted

U Romeo wszystko w porzadeczku, gorąco pod futerkiem.

Rarytaskiem trzeba po wekendzi sie ostro zająć - postaramy sie z Basią1244 wyprowadzic go poza boks, ładnie obfocić, zobaczyc jak reaguje na ludzia. szukajmy mocno osto zawziecie DT

Posted

bros napisał(a):
U Romeo wszystko w porzadeczku, gorąco pod futerkiem.

Rarytaskiem trzeba po wekendzi sie ostro zająć - postaramy sie z Basią1244 wyprowadzic go poza boks, ładnie obfocić, zobaczyc jak reaguje na ludzia. szukajmy mocno osto zawziecie DT

Karola, a ta impreza 19 czerwca w Parku Południowym? Pomyslałam o Rarytku...

Posted

Oj gorąco Romkowi , ale zawsze chętny na spacerek mizianki przytulanki albo taplanie sie w wodzie , siersci mozna mu skrócic ale to nie zmieni chyba faktu ze geste futerko i tak pozostanie

Posted

Na imprezę w Parku Południowym 19 czerwca Rarytas się nie nadaje - dlaczego? A no dlatego, ze za cholerę go dziś na smycz nie mogłam zapiąć, nie chce współpracować na smyczy i nigdzie się nie wybiera na uwięzi - fot Rarytaska w związku z powyższym nie ma, a biega rączo po boksie, kolegów mu przybyło, z jednym ma zatargi i to on tłamsi kolegę, a nie kolega jego, dupsko zaczyna odrastac i nie wygląda już tak upiornie, mam wrażenie, że Rarytasek przeszedł reinkarnację na boksie - energia i tupet dzis w nim dominowały.

Posted

A to uparciuch doszedł do wniosku ze na jakims tam sznurku chodzic nie bedzie wolny pies i doszedł do wnisku ze za,, doznane'' krzywdy i smutek komus bedzie umilac zycie i trafilo na jakiegos biedaka , ale tak na powaznie to chyba fajna wiadomosc ze Rarytas odzyskał energie

Posted

dostalam takie zapytanie z allegro o Rarytka:
"Witam, jaki jest stan zdrowia pieska? Czy cierpi na jakąś chorobę skóry? Czy jest wykastrowany? Prosiłabym o kilka informacji o nim. Jak dogaduje się z innymi psami i kotami? Mam starszą suczkę i kota."

myślę, że z suniami chyba nie byłoby problemu, ale może i samce tez, może Rarytek po prostu walczy o przetwranie, a na zewnątrz nie będzie taki...może się mylę...ale powiedzialam Pani by zadzwoniła:)

Posted

anetek100 napisał(a):
dostalam takie zapytanie z allegro o Rarytka:
"Witam, jaki jest stan zdrowia pieska? Czy cierpi na jakąś chorobę skóry? Czy jest wykastrowany? Prosiłabym o kilka informacji o nim. Jak dogaduje się z innymi psami i kotami? Mam starszą suczkę i kota."

myślę, że z suniami chyba nie byłoby problemu, ale może i samce tez, może Rarytek po prostu walczy o przetwranie, a na zewnątrz nie będzie taki...może się mylę...ale powiedzialam Pani by zadzwoniła:)

Anetek, a czy ta pani powiedzia gdzie mieszka, jest z Wroclawia ?

Posted

[quote name='terierfanka']Rarytasek dzisiaj, a właściwie już wczoraj:

i doopka łysa :(:

Boziu, co za nieszczescie.....plakac sie chce....czy mozna cosik dla niego podeslac tak jak dla Jezyka ? co by mu ugtowac cos lepszego do zjedzanka.....za daleko jestem :(....tak mi go zal....

Posted

Niestety to nie przejdzie, bo Rarytas jest w boksie ogólnym, a Jeżyk ze względu na ślepotę był na geriatrii - czyli w boksiku bez wybiegu o wielkości większej kennelówki sam jeden.

Posted

wellington napisał(a):
Co on ma na lewej prawej nozce, guza jakiegos czy co ?

Nic tam nie ma niepokojącego. Noga jest niedociążona i lekko zgięta z tego powodu w stawie - taka postawa.
Mam inne pytanie - czy jest zdiagnozowana ostatecznie sprawa wyłysień - pobrane zeskrobiny skóry do badań mikro. ?? To jest ważniejsze !
I drugie, ta micha jest pełna ... czego ? ... kaszki dla dzieci, płatki ryżowe na mleku ? co to ? Jakby co to wiem, że to nie hotel z gwiazdkami. Pytam także czy ta micha jest tylko dla Malucha , czy jeszcze inni goście z tej michy futrują ? :shake: I żeby nie było, że Mu jedzenia żałuję.

Posted

Ta micha to dla malucha, każdy pies ma swoją. A co w niej jest? Ryż niby z kawalkami mięsa, nieraz tam suchą karmę widziałam, ale tak naprawdę to chyba Ten na górze sam nie wie co tam w schronie dają do tego.