Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście CUD ! Bardzo się cieszę, że tak się to wszystko wspaniale ułożyło. A własnie miałam zapytać na Zosinym wątku co u Grety, czy są wiadomości ? Szkoda jamnika :(

Posted

Czekam na zdjęcia Grety. U niej wszystko ok, poza tym, ze jest typowym terierem i jak coś już zwęszy, to nie można jej przywołać. Były już 2 sytuacje, gdzie wywinęła sie ze smyczy i była gonitwa...Na razie niestety cały czas na smyczy chodzi i biega. POza tym jest super dziewczynką:)

Posted

ludwa napisał(a):
Były już 2 sytuacje, gdzie wywinęła sie ze smyczy i była gonitwa...Na razie niestety cały czas na smyczy chodzi i biega. POza tym jest super dziewczynką:)

Z powyższych powodów /wywijania się z obroży/ moja sunia całe życie chodzi w szelkach - ale na spacerach jest odwoływalna, najlepiej na hasło piłka:).

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Ale super wieści!:-)
Adopcje takich starszych psiaków cieszą najbardziej:-)

Oj cieszą !!!:) A zwłaszcza w takich wydawałoby się beznadziejnych sytacjach. To prawdziwy HAPPY END!
Mam nadzieję,że Dukat w spokoju dożyje swojej starości wśród dobrych,wrażliwych ludzi !
Chyba coś w powietrzu się przemieszcza po kraju :)- jakaś dobra AURA - same dobre wiadomości w tym tygodniu !

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

a ja dostałam takie info:)

Witam,

bardzo dziekuje za zainteresowanie :)

Sa wieści i to jak najlepsze :) Zadomowil sie bardzo i zaakceptowal drugiego psa nowych wlascicieli :) i juz nie jest uwiązany, hasa sobie swobodnie :)
Strasznie się cieszę i chcę go odwiedzić w wakacje w lipcu - zrobiłabym to wcześniej ale mam sesję i obronę pracy magisterskiej 29 czerwca także troszkę po prostu nie mam czasu aby tam teraz pojechać :( z drugiej strony chcę też aby się tam na dobre zadomowił, żeby moje odwiedziny nie wywolaly w nim wspomnien typu że będzie chciał uciec itd.
W każdym razie, wszystko jest w jak najlepszym porządku:) jestem przeszczesliwa!!!

Dziekuje za pamięć i pomoc :)

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia S.

Fajnie, nie? :)

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Super fajnie! Dzięki, ludwa, że dzielisz się takimi wiadomościami :) Leżał mi chłopak trochę na sercu i miło przeczytać takie wieści :loveu:

;) No właśnie pamiętam, ze Ci leżał, dlatego wklejam;) Zresztą mi też leżał, to się dopytuję:)

• 2 months later...
Posted

Coś dla kibiców DUkata:)

Witajcie,

piszę od razu po wizycie :)
Właśnie wróciłam od Dukata :) jestem przeszczęśliwa, że wreszcie udało mi się z nowymi właścicielami zgrać terminy i że mogłam go odwiedzić.
Wieś niedaleko zalewu Zegrzyńskiego, wielka posesja, Dukat ma pełen luz, swobodę i trafił w naprawdę dobre ręce :) Właściciele bardzo prozwierzęcy, mają jeszcze 2 inne psy, z którymi Dukat się w miarę zakumplował :)
Efekty i cała reszta na załączonych zdjęciach :)
Niestety nie bardzo daje się wyczesać, więc jest skołtuniony - warczy i chce kąsać wtedy. Chyba będzie mu trzeba założyć kaganiec i to zrobić. Ale ogółem bardzo odżył, widać że mu dobrze i że jest zadowolony.
Naprawdę ma dobrze, oby wszystkie psy trafiały do takich ludzi!

Pozdrawiam serdecznie, KS

Posted

Chyba się czaiłaś na te wiadomości tutaj;) skoro tak od razu dopadłaś:)
Pięknie, żeby wszystki historie tak się konczyły:(
Właściwie, chyba teraz ma nawet lepiej, bo nie stoi na łańcuchu i z psim towarzystwem się dogaduje:) Aż się łezka kręci. No i piękny jest, nawet taki nieuczesany;)