diatryma Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Dzisiaj wszystkie trzy sunie zostały zaszczepione. Lekarz stwierdził u nich niestety krzywicę, tak jak podejrzewałam, więc będą łykać witaminy. Postaram się przypilnować żeby nocny stróż dawał im witaminy codziennie przez najbliższe pół roku, co najmniej. Zainteresowanych na suczki dalej brak..... Quote
diatryma Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 A czy Belcia ma ogłoszenie na Allegro? Może by jeszcze porobić więcej ogłoszeń? Quote
diatryma Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Halo, czy jest tutaj kto? Czy Belcia została sama? Dzwonił facet który szukał suczki dla swojego psa, generalnie trudno było coś od gościa wyciągnąć, jakie warunki i po co mu drugi pies. Ale ostatecznie dowiedziałam się że pies byłby "na placu" (cokolwiek to znaczy), "...bo on tutaj jest sam do 15-tej..." (?), i żeby jego pies miał towarzystwo, a jego pies śpi na klatce (schodowej?) i że chciałby go dopuścić do suki, żeby miała jeden miot, bo sąsiedzi chcieliby szczenięta...i że potem niby ją wysterylizuje..... Acha, to podziękowałam, mówiąc że nie szukam dla suni domu gdzie będzie suką rozpłodową. Pan się zdziwił (bo pewnie nie wie do czego innego mogła by służyć suka jak nie do rodzenia szczeniąt) i grzecznie się pożegnaliśmy. Quote
PaulinKa030894 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 O Boshe co za ludzie.. No ja teraz rzadko siedze na kompie bo chorobsko mnie dopadlo i wiekszosc czasu spedzam w lozku wiec troszke cienko u mnie teraz by bylo z dorobieniem wiecej ogloszen choc wiem ze mowilam ze moglabym no ale przepraszam :( Quote
diatryma Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Łóżko to najlepszy okres żeby posiedzieć na necie :), no chyba że nie masz laptopa. Quote
PaulinKa030894 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 No nie mam laptopa mam kompa stacjonarnego, ale jutro biorę się za nowe ogłoszenia ;) Quote
diatryma Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 A może ogłaszać obydwie sunie razem? Chyba że pisanie ogłoszeń oddzielnych zwiększy prawdopodobieństwo trafienia na któreś. Hmm, sama nie wiem. Quote
olivetshka Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Razem bym ogłosiła - szanse są praktycznie takie same, że wpadną komuś w oko. Quote
PaulinKa030894 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Ja robiłam ogłoszenia w zasadzie dla jednej suńki i było wspomniane też o jej siostrze ... czy dalej jest cisza ? Bo nie wiem czy ruszać z kolejną porcją ogłoszeń ? Quote
PaulinKa030894 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 przepraszam że się wetne . Pilnie potrzebna pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/208342-szok.....szok-PSI-KOŚCIORTUP-ogromny-apel-o-pomoc Quote
diatryma Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Leonowi pomogłam, jak mogła. Ale Belka dalej gnije w kojcu, cioteczki przypominam się dla Belci. Quote
PaulinKa030894 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Oj oj .. Bella . Ruszę ponownie z ogłoszeniami Quote
diatryma Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Dziewczyny, prosze o nowe ogłoszenia dla szczeniaków, Beli i Azy, bo tamte stare pewnie juz dawno powygasały. Może trzeba zrobić jedno ogłoszenie dla obydwu psów? Postaram sie popstrykać nowe fotki suniom. Prosze o pomoc, bo mam jeszcze tylko miesiąc na znalezienie domu dla Beli i Azy. Quote
diatryma Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 cisza tutaj straszna, zamieszczam nowe fotki psiaków Uploaded with ImageShack.us Quote
diatryma Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]"Ogłoszenie Zaginął dom… Może ktoś widział, może ktoś wie, gdzie taki dom jest, w którym człowiek płacze po psie? W którym jest miska w kącie i boleśnie puste posłanie, smycz na ganku, kość pod łóżkiem zgubiona, gumowa nadgryziona zabawka, a na ścianie odbicie ogona… Ja tak bardzo za tym tęsknię… Jeśli wiesz, gdzie taki dom jest, proszę… proszę… powiedz mi o tym – rozpaczliwie bezdomny pies"... /Barbara Borzymowska/ [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Trzy szczenięta pilnie szukają domu ![/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Młode suczki, Bella, Aza i Saba, mieszkające w ciasnym i brudnym kojcu, szukają pilnie nowych domów. To miejsce w którym przebywają obecnie, nie nadaje się do życia… przez całe życie: kojec 1,5 x 1,5 m, a w nim podrastające szczeniaki, wypuszczane raz dziennie na kwadrans, karmione raz na dwa dni lub jak się komu przypomni, chlebem namoczonym w wodzie i bliżej niezidentyfikowanymi odpadkami. Łapy i sierść brudna od własnych odchodów i skowyt wołający o wolność, którego nie da się słuchać. Jak mam pomóc tym psom, jak? Kiedy nikt nie chce przygarnąć suczki, bo to już nie malutki szczeniak, bo będzie miała cieczkę, bo bez rodowodu, bo to, bo owo….[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Dziewczynki są bardzo przyjazne (po stróżujących ale łagodnych rodzicach), bardzo pragną towarzystwa człowieka, przyjaciela który pokocha na zawsze. Sunie szukają całkowicie innego życia, nie tego co mają. A mają samotność, tęsknotę za wolnością, mały i wiecznie brudny kojec, pustą miskę, puste serce….. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Jeśli wiesz kto chciałby przygarnąć sunie w typie owczarka niemieckiego, 6-7 miesięczne, zadzwoń (692-333-197) lub napisz (joannadw@op.pl). Sunie przebywają na Śląsku (pod Katowicami).[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Quote
diatryma Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Zamieściłam nowe zjęcia i nowy tekst do ogłoszenia proszę Was, zróbcie z tego ogłoszenie na 1 stronę, druknijcie (najlepiej w kolorze) i porozwieszajcie gdzie sie da. Quote
olivetshka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Postaram sie wieczorkiem cos zrobic dla suniek. Slicznie wyrosly. A o Aze mam pytanie - napisalam na jej watku. Quote
diatryma Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Im większe, tym ciasniej w kojcu :(, tym mniej do jedzenia :( i tym więcej kup pod łapami :( Quote
diatryma Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Belka pojechała w sobotę do nowego domu. Na razie jest bardzo wystraszona nową sytuacją i chowa się w tamtejszym kojcu. Na razie nowi właściciele dają jej czas na adaptację do nowych warunków, nie zmuszając do kontaktu typu głaskanie, wołanie itp. Dopiero teraz widać jak Belcia została zaszczuta przez swoje siostry, kiedy to była gryziona prawie za każdą aktywność (za szczekanie w łeb, za podbiegnięcie do człowieka w łeb, za jedzenie w łeb, za zabawę w łeb itp., cały czas gryziona za wszystko). Nowi właściciele wiedzą, że teraz powinni ją chwalić za wszystko co zrobi, czyli na odwrót niż robiły siostry. Kolejne wieści pod koniec tygodnia. Quote
Recommended Posts