czekoladowamamba Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Witam ! Mam maleńką 2 letnią sunie rasy ratrelek która waży zaledwie niecałe 2 kg moja ciocia mieszka po sąsiedzku i ma suczke tej samej rasy pies jest otyły i waży 6 kg. Suczki bardzo często bawiły się razem na podwórku i wszystko było okey ale, dzisiaj stało się coś strasznego mama wyszła z naszą sunią a, suczka cioci tak ją zatakowała i poturbowała że nasza mała zaczeła mdleć wykrzywiło jej mordke a, mama jak wzieła ją na ręce to wyczuła że przestało jej bić serce odrazu szybko pojechała do weterynarza (na szczęście mamy 5 minut drogi) i po drodze sunia była jak flaczek nie dawała znaku życia...wet dał jej 2 zastrzyki jeden w pupe drugi w karczek i się ockneła stwierdził u niej Bradykardie serca spowodowaną silnym strachem i stresem :-( ! Horror ! Od jakiejś 1,5 godziny malutka cały czas się wierci nie może się ułożyć na poduszce i co jakiś czs się drapie! Nie wiem czy to normalne zachowanie boje się o nia czy powinnam znowu jechać do weta ? Quote
taks Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Nie, to nie jest normalne zachowanie a skoro masz 5 minut do weta to szkoda czasu na pytania na forum bo tu Ci nikt nie pomoże na odległość byc może suczka jest uczulona na któryś z podanych leków Quote
czekoladowamamba Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Dzwoniłam dzisiaj do weta i powiedział mi że to zupełnie normalne zachowanie...sunia dostała zastrzyk z adrenaliny więc stąd to pobudzenie. Mam 5 minut drogi ale, samochodem...a, zresztą każda wizyta psa u weta jest stresująca dlatego chciałam ją chronić żeby miała spokój po takich przeżyciach ! Quote
taks Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 A no widzisz - wystarczył telefon A my cóz - jesli nawet nie wiemy co piesek dostał - co możemy poradzić poza stwierdzeniem że takie zachowanie nie jest naturalne ( jak widac w tym wypadku wywołane podanym lekiem) Quote
Recommended Posts