Basia1968 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Więc sytuacja wygląda tak: Miszka ma już domek - zamieszkał u koleżanki właścicielki /tej młodszej właścicielki/ Do adopcji pozostają: 1. Groszek 2. Tobi 3. Lobo 4. Karmelek 5. Czoko 6. Bezik 7. Kaja 8. Gaja 9. Jogi - zostawiamy go na koniec. Dzisiaj wieziemy do Brzyścia: Lobo, Karmelka i Bezika Quote
Paulina_mickey Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Basia masz zapchaną skrzynkę, więc dwa pw Ci na FB wysłałam :) Quote
Basia1968 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Bezik, Karmelek i Lobo już w Brzyściu. Tola w DT - super DT. Emi została w hotelu - zapłaciłam 100 zł - bo to juz poza Akcją Psu buda.... - za pobyt do niedzieli i szczepienie. Niestety wracając napotkalismy psie nieszczęście. Nie ma go dzie dać. Wygłodniała psinka mieszkająca w zaroślach. Mam sponsora na miesiąc - daje 300 zł, ale nie ma miejsca - kompletnie nie ma. Paula wstawi zdjęcia, bo ja mam komputer do doopy. Zostawilismy tam psinkę. Zjadł puszkę 800 g i poprawiał karmą suchą. Żal było go zostawiać............ Quote
Paulina_mickey Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 No to czekamy na zdjęcia i ruszamy z ogłoszeniami. :) Aa i jakby się dało to sprawdźcie chłopaków na koty w wolnym czasie. A zdjęcia bezdomniaka wrzuciłam do nas na wątek, żeby tu nie robić zamieszania Quote
kaskadaffik Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Kurcze no miejsca nie ma..... A ja dzisiaj psinków nie widziałam jak byłam.. z tego wszystkiego zapomniałam...Cieszę się niezmiernie z tych domków wszystkich, Basia Pani od Lorka dała 100 zł :) Quote
terier Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Psiaczkom zdjęć jeszcze nie robiłam, bo są dosyć speszone jeszcze, ale mam nadzieję, że jutro już będą wesolutkie to popstrykam im fotki :) Quote
terier Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Narazie zdjęcia są marne, bo psiaki jeszcze nie są do końca zbyt pewne. Lobo Bezik Kolejne zdjęcia postaram się zrobić jutro jak tylko pogoda dopisze :) Quote
Paulina_mickey Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Bezik jest śliczny! Zaraz zgram zdjęcia na FB-dzięki :Rose: Quote
terier Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Jutro postaram się zrobić zdjęcia Karmelkowi no i jakieś ładniejsze Bezikowi i Lobo :) Quote
Paulina_mickey Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 terier napisał(a):Jutro postaram się zrobić zdjęcia Karmelkowi no i jakieś ładniejsze Bezikowi i Lobo :) Jakbyś mogła to weź mniej więcej chłopaków zmierz, bo często mnie ludzie pytają jakiej są wielkość- jak mówię że małe to im nie za bardzo wystarcza. Tak mniej więcej tylko :) Quote
Liwia8 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Jako że skończyła mi się zawierucha służbowa to odzywam się w wątku, jak obiecałam Paulinie :) Bardzo myślę o Beziku, ale on pewnei raz dwa znajdzie dom, bo młody i śliczny. Quote
terier Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Mniej więcej wymierzyłam chłopaków :) i tak: - Karmelek ma około 36 cm w kłębie - Lobo ok. 50 cm w kłębie - Bezik ok. 52 cm w kłębie i wrzucam troszkę fajniejsze zdjęcia chłopców niż wczoraj ;) Karmelek Quote
Paulina_mickey Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Lobo ma piękne oczy, wygląda jak miniaturka labradora za zdjeć troche :) A Baziczek to chyba straszny pieszczoch :) Quote
Basia1968 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Niestety sytuacja uległa zmianie. Odwieźliśmy wczoraj Lobo, Karmelka, Bezika oraz Emi do Gorzyc. Państwo zrezygnowali z kastracji psiaków i z wydaniem do adopcji. To co mogliśmy zrobić to zrobiliśmy - 9 suczek zostało wysterylizowanych - sześc z nich znalazło nowe domki. Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc. Można zdejmować z ogłoszeń - poza Tolą, bo Tolunia jest w DT. Quote
xmartix Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 a wiadomo czemu? czy jest tam jakaś suka niewysterylizowana? Quote
Basia1968 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Nie kochani na szczęście nie ma suczki niewysterylizowanej. Zostały trzy sunie wyżełki Kaja i Gaja oraz Emi - wszystkie po sterylce. Będziemy Państwu pomagać z karmą. Gdyby cokolwiek działo się to Pani będzie do mnie dzwonić. Oni kochają te psiaki. Ale boję sie jednego, że za kilka miesięcy będzie więcej psiaków - jednak będziemy w kontakcie. Już od kilku dni koczuje obok nich sunia - mała taka podpalana na razie ją przyzwyczajają, jak się oswoi będziemy ją sterylizować i do adopcji. Quote
Ulka18 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Trudno zrozumiec tych ludzi, taka wielka pomoc, organizacja, a oni sie na nia wypinaja. Masakra, po prostu skandal, zadna tam milosc do psow, zwykle zbieractwo. Dobrze, ze suczki chociaz wysterylizowane, ale kto wie czy nastepnych nie znajda. Da sie jakos czuwac nad sterylkami, gdyby mieli jakies przygarniete nowe? Quote
Basia1968 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 tak będe czuwać, bo będę tam wozić karmę - tak masz racje Ulka18 to "miłość" innego rodzaju. Quote
Paulina_mickey Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ważne, że przynajmniej sunie zdążyło się wysterylizować. Choć tak jak piszecie to nie jest powiedziane, że za chwile nie będą mieć nowych psiaków. Quote
Ulka18 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Przeciez mozna bylo jeszcze kilka psiakow wyadoptowac. Co to za dom, ze ma owszem milosc do psiakow, ale sam nie utrzyma tylu psow i non stop trzeba pomagac i bez pomocy sobie nie poradza. To nie tak powinno byc. Tyle Waszej pracy i nadal tam bedzie kilkanascie psow. Dobrze, ze suczki wyciachane i czesc psow. Cale szczescie. Quote
Basia1968 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Juz niestety pojawiła się nowa sunia - koczuje pod płotem - na razie ją oswajają, gdy da sie podejść zabierzemy ją. Ja wiem, że tak się nie da - my tez nie będziemy pomagać wiecznie, bo nam się zapasy karmy też kończą. Oni wydają psiaki, tzn. teraz wydali Miszkę w bardzo dobre ręce - po prostu chcą mieć pewność, że psiaki nie trafią na łańcuch, nie trafią źle. Ale jestv obawa, że za kilka miesięcy z 14 sztuk zrobi się większe stadko. Quote
Ulka18 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Nie wyobrazam sobie miec 14 wlasnych psow w domu. A nie chca ci panstwo pomocy w oglaszaniu psiakow i szukaniu im pomalutku dobrych domow? Ktos bardziej potrzebujacy nie dostanie karmy od Was, bo tutaj stado takie duze na 14 psow i wiadomo, ze sami nie utrzymaja tylu zwierzat. Quote
emilia2280 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 z dwojga zlego, to ja sié ciesze ze dali wysterylizowac WSZYSTKIE swoje suki. niech sobie majá jak lubiá i oczywiscie pomoc powinna sié ograniczyc do sterylizacji nowych suk, które oni zgarniajá z ulicy i pomoc w wyadoptowywaniu nowych psów. to i tak bédzie ogromna pomoc im, ale trzeba tez im oddac ze oni dajác je do sterylizacji bardzo pomagajá bezdomnym psom- które skonczylyby inaczej w schronach albo i gorzej. to taki jakby DT, tyle ze mniej poradny. najgorzej mnie zuuoszczá zbieracze antysterylkowi. takim to ni chuchu pomocy, tylko odebrac psy mozna... Quote
Recommended Posts