Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc sytuacja wygląda tak:
Miszka ma już domek - zamieszkał u koleżanki właścicielki /tej młodszej właścicielki/

Do adopcji pozostają:
1. Groszek
2. Tobi
3. Lobo
4. Karmelek
5. Czoko
6. Bezik
7. Kaja
8. Gaja
9. Jogi - zostawiamy go na koniec.

Dzisiaj wieziemy do Brzyścia: Lobo, Karmelka i Bezika

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bezik, Karmelek i Lobo już w Brzyściu.
Tola w DT - super DT.
Emi została w hotelu - zapłaciłam 100 zł - bo to juz poza Akcją Psu buda.... - za pobyt do niedzieli i szczepienie.
Niestety wracając napotkalismy psie nieszczęście. Nie ma go dzie dać. Wygłodniała psinka mieszkająca w zaroślach. Mam sponsora na miesiąc - daje 300 zł, ale nie ma miejsca - kompletnie nie ma. Paula wstawi zdjęcia, bo ja mam komputer do doopy. Zostawilismy tam psinkę.
Zjadł puszkę 800 g i poprawiał karmą suchą. Żal było go zostawiać............

Posted

Kurcze no miejsca nie ma.....

A ja dzisiaj psinków nie widziałam jak byłam.. z tego wszystkiego zapomniałam...Cieszę się niezmiernie z tych domków wszystkich, Basia Pani od Lorka dała 100 zł :)

Posted

Narazie zdjęcia są marne, bo psiaki jeszcze nie są do końca zbyt pewne.
Lobo

Bezik

Kolejne zdjęcia postaram się zrobić jutro jak tylko pogoda dopisze :)

Posted

terier napisał(a):
Jutro postaram się zrobić zdjęcia Karmelkowi no i jakieś ładniejsze Bezikowi i Lobo :)

Jakbyś mogła to weź mniej więcej chłopaków zmierz, bo często mnie ludzie pytają jakiej są wielkość- jak mówię że małe to im nie za bardzo wystarcza. Tak mniej więcej tylko :)

Posted

Jako że skończyła mi się zawierucha służbowa to odzywam się w wątku, jak obiecałam Paulinie :)
Bardzo myślę o Beziku, ale on pewnei raz dwa znajdzie dom, bo młody i śliczny.

Posted

Mniej więcej wymierzyłam chłopaków :) i tak:
- Karmelek ma około 36 cm w kłębie
- Lobo ok. 50 cm w kłębie
- Bezik ok. 52 cm w kłębie
i wrzucam troszkę fajniejsze zdjęcia chłopców niż wczoraj ;)

Karmelek

Posted

Niestety sytuacja uległa zmianie.
Odwieźliśmy wczoraj Lobo, Karmelka, Bezika oraz Emi do Gorzyc.
Państwo zrezygnowali z kastracji psiaków i z wydaniem do adopcji.
To co mogliśmy zrobić to zrobiliśmy - 9 suczek zostało wysterylizowanych - sześc z nich znalazło nowe domki.
Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc.
Można zdejmować z ogłoszeń - poza Tolą, bo Tolunia jest w DT.

Posted

Nie kochani na szczęście nie ma suczki niewysterylizowanej. Zostały trzy sunie wyżełki Kaja i Gaja oraz Emi - wszystkie po sterylce.
Będziemy Państwu pomagać z karmą. Gdyby cokolwiek działo się to Pani będzie do mnie dzwonić. Oni kochają te psiaki.
Ale boję sie jednego, że za kilka miesięcy będzie więcej psiaków - jednak będziemy w kontakcie.
Już od kilku dni koczuje obok nich sunia - mała taka podpalana na razie ją przyzwyczajają, jak się oswoi będziemy ją sterylizować i do adopcji.

Posted

Trudno zrozumiec tych ludzi, taka wielka pomoc, organizacja, a oni sie na nia wypinaja. Masakra, po prostu skandal, zadna tam milosc do psow, zwykle zbieractwo. Dobrze, ze suczki chociaz wysterylizowane, ale kto wie czy nastepnych nie znajda. Da sie jakos czuwac nad sterylkami, gdyby mieli jakies przygarniete nowe?

Posted

Przeciez mozna bylo jeszcze kilka psiakow wyadoptowac. Co to za dom, ze ma owszem milosc do psiakow, ale sam nie utrzyma tylu psow i non stop trzeba pomagac i bez pomocy sobie nie poradza. To nie tak powinno byc. Tyle Waszej pracy i nadal tam bedzie kilkanascie psow. Dobrze, ze suczki wyciachane i czesc psow. Cale szczescie.

Posted

Juz niestety pojawiła się nowa sunia - koczuje pod płotem - na razie ją oswajają, gdy da sie podejść zabierzemy ją.
Ja wiem, że tak się nie da - my tez nie będziemy pomagać wiecznie, bo nam się zapasy karmy też kończą.
Oni wydają psiaki, tzn. teraz wydali Miszkę w bardzo dobre ręce - po prostu chcą mieć pewność, że psiaki nie trafią na łańcuch, nie trafią źle.
Ale jestv obawa, że za kilka miesięcy z 14 sztuk zrobi się większe stadko.

Posted

Nie wyobrazam sobie miec 14 wlasnych psow w domu. A nie chca ci panstwo pomocy w oglaszaniu psiakow i szukaniu im pomalutku dobrych domow? Ktos bardziej potrzebujacy nie dostanie karmy od Was, bo tutaj stado takie duze na 14 psow i wiadomo, ze sami nie utrzymaja tylu zwierzat.

Posted

z dwojga zlego, to ja sié ciesze ze dali wysterylizowac WSZYSTKIE swoje suki. niech sobie majá jak lubiá i oczywiscie pomoc powinna sié ograniczyc do sterylizacji nowych suk, które oni zgarniajá z ulicy i pomoc w wyadoptowywaniu nowych psów. to i tak bédzie ogromna pomoc im, ale trzeba tez im oddac ze oni dajác je do sterylizacji bardzo pomagajá bezdomnym psom- które skonczylyby inaczej w schronach albo i gorzej. to taki jakby DT, tyle ze mniej poradny. najgorzej mnie zuuoszczá zbieracze antysterylkowi. takim to ni chuchu pomocy, tylko odebrac psy mozna...