Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wyżełków jest np. Tanitka z Warszawy. Te niektóre psiaki takie troszkę do siebie podobne ;) Dobrze byłoby po dobroci pomagać, ale jeśli nie to..... na gospodarstwie bezpłatnie można mieć tylko 2 psy o ile dobrze pamiętam, wszystkie zwierzaki powinny być zaszczepione przeciwko wściekliznie .... prawda ....może trzeba będzie ze starszą panią bardziej konkretnie porozmawiać? :cool3:

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia przeleciałam torby z lekami jakie miałam, mam tabletki na odrobaczenia około 30 sztuk, nazwy teraz nie pamiętam....
Niestety Lusia nie pojedzie do Krakowa, bo Pani dała BDT innej psince, która była w potzrebie, a mając swoją nieadopcyjną już sunię(została na DS )więcej nie da rady....

Także trzeba cos dalej szukać ..

Posted

Basia1968 napisał(a):
Mam DT dla Lusi - tylko karmą trzeba wspomóc.
Agusiazet nie przyszła karma.

Wiem, reklamowałam w firmie, mają wysłać, bo coś tam im nie zadziałało w księgowości!

Posted

Dzisiaj jedziemy po lusię - idzie na dt w tarnobrzegu
wyżełki w niedzielę wracają tam do gorzyc i zabieramy trzy kolejne psiaki na sterylki

bardzo bardzo prosze o pooc w ogłaszaniu wyżełek - to śliczne suczki

Posted

Kasia:
1) sunie te z Gorzyc wszystkie sterylizujemy z Fundacji "Cztery łapy"
2) pobyt posterylkowy u Asi zostanie pokryty z Akcji "Psu buda...."

Lusia jest w DT - zapoznała się z kotem rezydentem, który jest większy od niej :evil_lol::evil_lol:, wyjadła kotu karmę, pozwiedzała mieszkanie - obecni opiekunowie są bardzo ale tyo bardzo zauroczeni Lusieńką - wcale sie nie dziwę, bo to kruszynka, a przy tym niesamowicie ruchliwa - zap.... znaczy sie biegała w kółczka jak motorówka - co Kaskadaffik potwierdzi:evil_lol::evil_lol:

Miniaturowe wyżełki odwozimy w niedzielę do Gorzyc, a w ich miejsce przyjeżdżaja kolejne suczki.

Posted

Nawet nie wiecie jak ja się cieszę, że za późno weszłam na ten wątek ... Baaardzo dobrze, że Jogi ma juz dom, bo normalnie serce mi stanęło, gdy go zobaczyłam. To wypisz wymaluj moja Masza. Gdy pokazałam go TZ, padło:" Gdzie to jest ... bierz go"! Na całe szczęście mały ma już dom zaklepany, bo moglibyśmy porwac się na DT dla niego, a potem pewnie byłoby jak z Maszą - po tygodniu DT=DS :)
Czy którys z tych kudłaczy jest jeszcze do adopcji? Przepraszam, że pytam o te kudłate, ale niestety to są moje typy ;)

Posted

z kudłatych niestety nie ma do adopcji - jest Bezik, ale on jest taki gładszy /ten jaśniutki śliczny chłopaczek/. Ten większy kudłacz jest rezydentem, tak samo jak dwa spaniele.
Ale Reno jest śliczna sunia Sarunia /wczoraj ją zawiozłam do Brzyścia/ w typie spaniela.
Z Jogim jest problem bo babka nie chce go wydać.

Posted

Basia1968 napisał(a):
z kudłatych niestety nie ma do adopcji - jest Bezik, ale on jest taki gładszy /ten jaśniutki śliczny chłopaczek/. Ten większy kudłacz jest rezydentem, tak samo jak dwa spaniele.
Ale Reno jest śliczna sunia Sarunia /wczoraj ją zawiozłam do Brzyścia/ w typie spaniela.
Z Jogim jest problem bo babka nie chce go wydać.

Oooo, no to wezmę się za spanielkę. Oczywiście za ogłoszenia.
Z Jogim kicha straszna. Tak to jest właśnie pomagac ludziom. Człowiek chce bezinteresownie, to jeszcze w doopę dostanie. Nie ona pierwsza taka sprytna.
Swego czasu na dogo miały watek dwa psy, w tym jeden baaaardzo podobny do Jogiego (zazwyczaj mam takie psy na oku ;)) i sytuacja była identyczna. W końcu jakoś psa zabrano, ale po ciężkich przeprawach.

Posted

Najpilniejsze sa teraz wyżełki - Kaja i Gaja
i Lusia - maleńka ratlerkowata rudzinka

Wyżełki maja zdjęcia ładne od Madzi z Brzyścia
Lusia będzie mieć dzisiaj fajne zdjęcia

Spanielkę wstawię wieczorem w domu

Kontakt na mnie

500 649 910

wray22@interia.pl

Bardzo Wam dziękuję!

Kaja ma 3 latka /ma ciemniejsze i większe łaty brązowe/ - bardzo grzeczna, przyjacielska suczka. Pragnie kontaktu z człowiekiem. Nie jest nachalna.

Gaja 4 latka /jaśniejsza i grubsza/ - troszkę bardziej wstydliwa od Kai, ale równie przyjacielska.

Suczki ładnie chodza na smyczy.
Są wysterylizowane, odrobaczone. Nie maja szczepień.

Tutaj są ich zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/1048017...WC9JnI6ovwiQE#

Posted

SARA - niesamowicie przyjacielska sunia w typie spaniela. Została porzucona w miejscowości Trześń na podkarpaciu z samochodu wraz z dwoma szczeniaczkami. Jednak zanim zdołalismy zorganizowac pomoc ktoś "zagospodarował" szczeniaczki.
Sunia jest niesamowicie grzeczna, pieknie chodzi na smyczy, nie boi się kompletnie jazdy samochodem.Sarunia ma około 1,5 roku może mniej. Widać, że mieszkała w domu, to taki pieszczoch kanapowy.
Zostanie wysterylizowana w poniedziałek.

https://picasaweb.google.com/104801708904367797654/SARA?authkey=Gv1sRgCNeY9NacitmJDw#więcej zdjęć

Posted

Lusia
maleka ratlerkowata suczka, jest mniejsza od kotka. Ma około 8 miesięcy. Lusia jest bardzo wesolutka, uwielbia biegać. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Świetnie dogaduje się z innymi zwierzętami.
Została wysterylizowana, jest odrobaczona, zostanie także zaszczepiona.

Posted

na sterylkę pojechały dzisiaj:
1) czarna wyżełka
2) Lili - maleńka sunia
3) Adusia - sunia z brązowymi uszkami

wróciły do dawnego miejsca wyżełki Kaja i Gaja.

Agusiazet karma zawieziona, tak jak pisałam na wątku - gratisy pojechały do suni z ośmioma szczeniakami, a karma do gorzycowskiej gromadki.

Posted

Boziu, Lusia to marzenie pieska! Juz bylaby mooojaaaa. Po Kai z usmiechem zébatym i kilku innych hehe.

Spanielusia ma najbardziej spanielowate usi, ocka troche za malo okrágle, ale ujdzie ;ppp Sliczna jest i tyle. Szkoda tylko tych jej biednych szczeniaczków.