Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lili nie ma nawet 2 latek. Tak mi żal tej kruszynki, bo ona taka biedniuśka.
To jesli szczeniaczek, to może Groszek?

ona ma 3,5 miesiąca a waży z 40 dkg - na końcu ogoneczka ma białą diodkę - jest ślicznyyyyy

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia1968']Lili nie ma nawet 2 latek. Tak mi żal tej kruszynki, bo ona taka biedniuśka.

ona ma 3,5 miesiąca a waży z 40 dkg - na końcu ogoneczka ma białą diodkę - jest ślicznyyyyy
Nie żebym sie czepiała, ale to niemożliwe, żeby ten psiak tyle ważył ;) Szczeniak mieszczący sie w dłoni waży nieco poniżej kilograma. 400g to szczur waży i to niewielki :P

Posted

Patrząc na zdjęcie na rękach - na pewno ma więcej. Chihuahua mojej ciotki ma 2kg a jest mniejszy od tego szczylka :P

Szczeniaków w ostatnim czasie miałam wiele i na oko też mówiłam, że ważą mniej ;) A później stawiało sie toto na wage i sie okazywało, że mają 3kg :P

No ale to najmniej istotne ;) Może wyszedł na większego, niż jest w rzeczywistości, ale nie ma szans, żeby miał mniej niż 1kg ;) U mnie trzytygodniowe jamnikowate psiaki ważyły 900g i 1000g.

Posted

chociaż wątek będzie żył.:evil_lol::evil_lol: ma mniej niż kilo i to naprawdę mniej - bo to skórka i kostka i bębenek z robalami.
Ale to nieistotne - to jest Groszek taki prawdziwy groszeczek. :loveu::loveu:

Posted

A o masie nie pomyślałam, bo faktycznie może być spory, ale bardzo chudy. Robale to niestety zaraza :/ Miałam tak zarobaczonego szczeniaka, że po podaniu pasty na robale wychodziły z niego praktycznie one same, a nie to, co normalnie wychodzić powinno :roll:

Ja myśle, że powinniście tą dziewczynke 'wykorzystać' do celów psich ;) Choćby opisy charakterów, ona na pewno najwięcej czasu z nimi spędza :)

Posted

[quote name='Basia1968']Lili nie ma nawet 2 latek. Tak mi żal tej kruszynki, bo ona taka biedniuśka.
ona ma 3,5 miesiąca a waży z 40 dkg - na końcu ogoneczka ma białą diodkę - jest ślicznyyyyy[/QUOTE]

Skoro ślicznyyyy to samczyk, a pani koniecznie chce sunię, bo one są czulsze :)

Posted

Jogi po kastracji pojedzie do nowego domu w Rudniku n/Sanem - państwo zaszczepią chłopaczka. Coś dołożą do kosztów.
przy okazji odwiedzimy naszego Tobiego - bo tam też zamieszkał.
Lusia - to już praktycznie domownik Asiaczek z Zamościa.

Posted

[quote name='emilia2280']Elu, pusc mailem panu Lili,a nuz -widelec mama sie zakocha ;pppp[/QUOTE]

Jasna sprawa, próbowac nie zawadzi :)

Posted

byliśmy dzisiaj u psiaków - dowieźliśmy trzy worki karmy Hillsa.
Psiaki dostały tabletki na odrobaczenie. W środę pojedzie pierwsza partia na zabieg. Będzie to: Jogi, Lusia i pekinka z Akcji "Psu buda". Dwie suczki czarna Maszeńka i Tolusia mają cieczkę - są zamknięte, odizolowane. Muszą przeczekać niestety, bo teraz zabieg nie może być wykonany.

Posted

[quote name='Basia1968']byliśmy dzisiaj u psiaków - dowieźliśmy trzy worki karmy Hillsa.
Psiaki dostały tabletki na odrobaczenie. W środę pojedzie pierwsza partia na zabieg. Będzie to: Jogi, Lusia i pekinka z Akcji "Psu buda". Dwie suczki czarna Maszeńka i Tolusia mają cieczkę - są zamknięte, odizolowane. Muszą przeczekać niestety, bo teraz zabieg nie może być wykonany.[/QUOTE]

Sliczna Lusina. To z "budy" jedzie tylko pekinusia na zabiegi a reszta z "4 lap"?

Posted

Aga nie przyszła karma. Ja bym zaraz napisała gdyby była. Fajnie by było gdyby przyszła dzisiaj klub jutrom, bo jutro jedziemy do psiaków i rozpoczynamy już sterylki, kastracje.

Na razie zawiozłam im z Hillsa 8 worków: 5 wcześniej i 3 w niedzielę/, a wcześniej karmę od dzieci z Janowa Lubelskiego.

Posted

O matko.... jakie śliczne małe pieski. Cudeńka... Tak mi wpadła w oko Lili. Boska sunia.

Tak w ogóle to one wszystkie są wyjątkowo urocze. Takie do całowania. No ale Lili to bym sama sobie wzięła... coś we mnie drgnęło jak ją zobaczyłam.

Posted

zaweźliśmy wczoraj cztery psiaki na sterylki - Lusię, wyżełki Kaje i Gaję oraz pekinkę z Sokolnik. I oczywiście bez probemów sie nie obyło, bo wkroczyła wczoraj starsza Pani /właścicielka psów/ i nie oddała nam Jogiego. Nie pomogły tłumaczenia. Jej synowa /bardzo sympatyczna kobieta/ chce za wszelką cene pomóc psom - napotyka jednak bez przerwy na opór teściowej, która ma swoich ulubieńców /na chwilę/ po czym przerzuca swoją "miłośc" z jednego na drugiego. Jej ulubieńcem był Miszka /maleńki psiaczek z czarnymi uszkami/ teraz jest Jogi, wcześniej był spaniel itd. itp.. Zostawiam Jogiego na sam koniec - tak jak zreszta słusznie zauważył mój syn - trzeba skorzystać z tego, że chce wydawać te inne psiaki, a Jogi zajmiemy sie na samym końcu. To bardoz adopcyjny piesek - zresztą wszystkie psiaczki. o może poza Tobim:loveu:, który mnie wczoraj uszczypnął w tyłek:evil_lol:

KasiaKa Lili to kruszynka przecudowna, a żebyście zobaczyły na żywo Lusię, to po prostu cudeńko malenieńkie. Tak mi je żąl, bo ona tylko na rękach by siedziała, tylko by sie tuliła.
Tak chciałbym aby znalazły te psinki domki.
Madzia z hoteliku w Brzyściu porobi zdjęcia to może szybko dziewczyny pójdą. Wyżełki bardzo bardzo ładne. garnął sie do ludzi - tylko kochać.
Kto jest z forum wyżłów?