Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosze pomozcie mi bo juz nie wiem co mam robic, od paru dni mam szczeniaka w domu, jest 3 miesieczny, od wczoraj rana nie chce wychodzic do z domu, nie jest w ogole ciekaw jak na szczeniaka przystało, nawet jak uda mi sie go nie wyniesc ( boi sie schodow bo sa strome ) to zaraz ucieka do domu i najchetniej zalatwia sie w domu :(( juz nie wiem co mam robic, probowalam go przekupic jedzeniem, maskotka ale to nic nie pomoga, nie wiem czego on sie nagle zaczał bac:((
Prosze pomozcie!!!!!!!

Posted

Po prostu się boi się otoczenia. Jednego swojego psiaka musiałam nosić na spacery przez 2 miesiące. Stawiałam go na ziemi, trochę przeszedł, siadał i piszczał. No to brałam go na ręce, przeszłam z nim trochę, gapił się na wszystko swymi wielkimi ze strachu oczami, stawiałam, zrobił kilka kroków i skomlał. Z tygodnia na tydzień coraz rzadziej piszczał i coraz większe trasy robił. Potem był największym amatorem spacerów jakiego na oczy widziałam. Tylko nic na siłę.

Posted

Mój bardzo źle zsocjalizowany piesek "poddał się" po 3 dniach i zaczął grzecznie za mną dreptać, kiedy skumał, że zawsze potem wróci do domu. Ale wynosiłam go na dwór w tych dniach 6 razy/dobę.
Wychodź często na 10-15 minut - najpierw niech przywyknie do wychodzenia na dwór, a dopiero potem zabierzecie się do nauki czystości. Warto mieć cały czas przy sobie psie przysmaki i jeśli małe przypadkiem zrobi siku na trawę, nagrodzić, wygłaskać, itd. :lol:

Posted

dziekuje za rady, moze to pomoze bo poki co to jego ukochanym miejscem jest dom a nie hasanie na dworze, staram sie z nim wychodzic na co godzinke chociaz ciezko nam to idzie bo przejdzie 5 mertow i zmyka do domku, ale moze wreszcie sie przyzwyczai :)