owczarko maniaczka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Moja kumpela kupiła ''yorka'' po ''rasowych'' rodzicach. Oczywiście mała Chica rodowodu nie ma ;/ Ewelina nie da sobie wytłumaczyć, że Chica nie jest rasowa i ktoś (znajomy jej mamy) wcisnął kundla za 500zł (kupiła go i tak po znajomości za pół ceny) Może ktoś tu wkleić zdjęcie małego 4-mies. yorka? Byłabym wdzięczna. W następnym tygodniu jadę do niej przyciąć suczce pazurki (ona się boi a do veta nie pojedzie), pokazać Ewelinie jak uczyć ją chodzić na smyczy i siusiać na dworze, bo nawet tego jej nie nauczyła, bo jest 'za mała' Dobija mnie tym... W ogóle jej nie wychowuje. Quote
pa-ttti Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Piesek podrośnie to okaże się, czy udało się kupić psa bardzo w typie yorka i zaoszczędzić parę groszy, czy może kupili kundelka za 500zł. Jeśli to drugie, to bogaci ludzie muszą być jak ich na tak drogiego kundelka stać, podczas gdy ze schroniska można mieć za 50zł:) swoją drogą, nie rozumiem takiego zachowania......jeśli komuś marzy się piękny yorkshire terrier, taki z kokardką, to powinien kupić z hodowli, z rodowodem, żeby miec pewność co kupuje. a jeśli komuś aż tak bardzo nie zależy na wszystkich cechach rasy, i chce jak najtaniej-tu na dogo jest wątek YORKI DO ADOPCJI. można też poszukać w schroniskach. na wątku dogomani widziałam dużo naprawdę ładnych psiaków BARDZO w typie yorka. i są za darmo, a nie za 500zł po znajomości. Quote
Majka0010 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 też kupiłam yorka u znajomych rodziców i też za 500 zł po znajomości,wyrósł śliczny piesek,który z yorkiem nie ma prawie nic wspólnego ;) No ale nie byłam świadoma,że pies rasowy musi mieć rodowod. Mam nauczke na przyszłość nastepny piesek tylko z dobrej hodowli z rodowodem ;) Quote
Recommended Posts