Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

inne suczki toleruje, a koty nie wiem, ale ona jest stareńka, nie będzie zabijac kota! moze poszczeka, ale nie wierzę, żeby miała jakieś mordercze zapędy - nie mam teraz jak sprawdzić - ale dziś jej widok mnie dobił

Posted

Roksi to śliczna i miła jamniczka - delikatna, krucha, ładna, szczupła i bezdomna. Jej "kochający" właściciele oddali ją na starość do schroniska - Roksi ma 14 lat. Leży przerażona i zdezorientowana na podeście schroniskowego boksu , trzęsie się z zimna, bo choć jest maj, to na dworze sypie śnieg. Tak bardzo potrzebuje domu! Błagam o litośc dla Roksi - jeśli jesteś miłośnikiem jamników lub chociaż masz dobre serce - nie pozwól Roksi rozchorować się i umrzeć w schronisku! Zabierz ją do domu i pozwól cieszyć się u twojego boku w jesieni jamniczego życia! Zadzwoń 661293967 lub przyjdź do Wrocławskiego Schroniska dla Bezdomnych zwierząt, ul. Ślazowa 2 (Osobowice) i zabierz Roksi! Jej dane:

Boks nr: 18
Nr schroniskowy: 713/11
Nr na szyi: nie podano
W schronisku od: kwiecień 2011
Imię: Roksi
Opis: idealna, grzeczna, smutna, staruszka

Posted

Dziewczyny! W pierwszej kolejności portale wrocławskie gumtree i inne - błagam, może po prostu ktoś ją zabierze po tym apelu ze schronu zanim się przeziębi i pochoruje - błagam!

Posted

Ale nikt nie odpowie na pytanie , "jak ona do dzieci', bo co mamy zrobić? skąd wziąc te dzieci do testów w schronisku? jamniczka jest stareńka i na bank nie będzie się bawic z dziećmi, a agresji w niej nie ma, natomiast zdrowy rozsądek podpowiada, z jak pies ma 14 lat to dzieci absolutnie nie powinny go męczyc, zwłaszcza, że ani bawic, ani skakać nie będzie a pierwsze dni to pewnie przeleży skulona na posłanku - powinna mieć spokój i czas na osowojenie i aklimatyzację - to babuleńka jest.

Posted

[quote name='_ogonek_']Luna_wro wykupiła u mnie pakiet 40 ogłoszeń+teskt + wydarzenie na FB
Będzie na 16[/QUOTE]

Przepraszam, ale tylko tyle mogę dla niej zrobić:(

Posted

[quote name='Luna_wro']Przepraszam, ale tylko tyle mogę dla niej zrobić:([/QUOTE]
To bardzo dużo! Niech ją wypatrzy ktos jamnikolubny z doświadczeniem, kto ją zabierze i da godną starośc!

Posted

[quote name='Basia1244']Ale nikt nie odpowie na pytanie , "jak ona do dzieci', bo co mamy zrobić? skąd wziąc te dzieci do testów w schronisku? jamniczka jest stareńka i na bank nie będzie się bawic z dziećmi, a agresji w niej nie ma, natomiast zdrowy rozsądek podpowiada, z jak pies ma 14 lat to dzieci absolutnie nie powinny go męczyc, zwłaszcza, że ani bawic, ani skakać nie będzie a pierwsze dni to pewnie przeleży skulona na posłanku - powinna mieć spokój i czas na osowojenie i aklimatyzację - to babuleńka jest.[/QUOTE]

Akurat co do tego, że jak starszy pies to dzieciom nic nie zrobi to bym się kłóciła. Sama mam taki przykład w domu - nie lubi dzieci i już. To że ma kilkanaście lat mu wcale nie przeszkadza, jak trzeba ząbki pokazać. Muszę dać odpowiedź do potencjalnego DT, czy chcecie dać psa do domu z dziećmi zależy od Was.

Posted

[quote name='Drzagodha']Akurat co do tego, że jak starszy pies to dzieciom nic nie zrobi to bym się kłóciła. Sama mam taki przykład w domu - nie lubi dzieci i już. To że ma kilkanaście lat mu wcale nie przeszkadza, jak trzeba ząbki pokazać. Muszę dać odpowiedź do potencjalnego DT, czy chcecie dać psa do domu z dziećmi zależy od Was.[/QUOTE]
Ale ja nie znam odpowiedzi na twoje pytanie i nie mogę w żaden uczciwy sposób sprawdzic reakcji jamnisi na dzieci - no jest to na chwile obecną niewiadoma, a ja moge jedynie przypuszczać. Nie zagwarantuje, ze kocha dzeici lub są jej obojetne - nie mam takich danych. To dt musi sam zastanowic się, czy chce podjąć ryzyko.

Posted

[quote name='Luna_wro']_ogonku_!!! wielkie dzięki:) tym razem za super ekspresssssssssss...

www.przygarnijzwierzaka.pl a tu Roksi jest jako gatunek: ptaki:) ale to chyba pikuś. Najważniejsze aby znalazła domek;)
łops... ja już tak jestem tak zakręcona... :oops:

idę to poprawić :lol:
EDIT: zmienilam to :p