Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żunia napisał(a):
Muszę go zobaczyć w realu.

w środe powinnam już odebrac auto, zadzwonie do ciebie to umowimy sie na wycieczke do weta, jeden i drugi artysta (yorczek i pudel) muszą uzupełnić szczepienia:-)
no i podpytam o kastracje Morela przy okazji;-)

Posted

Całymi dniami siedzę na działce ( altankę kończymy ), ale jestem do dyspozycji.
Mojego też szczepienia czekają, tylko " łachmyta " za Boga nie wejdzie do lecznicy- ucieka na sam zapach i nie pomaga nic. Waży ponad 40 kg, i qrde kłopot mam.

Posted

ladySwallow napisał(a):
i jak się błyszczy!

a no hihihi:-)
wlazły mi dzis rano w jakis krzak...krzak wyglądał niby ok, poki sie go nie ruszyło, smierdzial potwornie...psy tym przesiąkły w tempie błyskawicznym...początkowo miałam cichą nadzieje, że wywietrzeją z czasem....aż w koncu sie poddałam i zaliczyły dziś kąpiel- kosmicznie wygladały te dwie sieroty razem w wannie ale nie miałam jak foty strzelic bo Morel chciał wyjsc co chwila a Hamster udawał, że sie dusi:-) tacy artysci:-)
A błyszczą sie pewnie z powodu szamponu i odzywki, jedno i drugie z serii nadającej blaski hahaha

• 2 weeks later...
Posted

po Morela przyjechali wczoraj JEGO ludzie:-) długo rozmawialismy o pudelku i w koncu z drącą się w tle moją córeczką(nie chciała go oddać hihi) pojechał:-) Przespał ładnie podróż samochodem, zjadł, pobawił się i poszedł spac:-)
Zamieszkał w miejscowości pod Puławami, ma do dyspozycji dom z potężnym, porządnie ogrodzonym ogrodem. Na wspolnym podwórku mieszkają jego państwo z dziecmi (6 i 13 lat) i ich rodzice, praktycznie zawsze jest ktoś w domu. Poza Morelkiem mieszka tam też mały kundelek Leon, trzyłapek kiciuś, dwa króliki, kilka ozdobnych gołębi i trochę pszczółek hihihi (dziadek ma ule). Wybór był trudny bo miałysmy dwa super domy, ale w końcu poszedł do rodziny prozwierzęcej od pokoleń, mającej wyśmienite warunki na trzymanie zwierzaków. Pani szukała drugiego psiaka dla nich już od jakiegoś czasu, bardzo chciała własnie pudelka, szczegółowo wypytywała o to jak z nim postępować, jak karmić, jak pięlegnować, jestem spokojna o Morela:-)

Posted

MaDi napisał(a):
Super, jeśli masz na zbyciu jakiś domek to podeślij do mnie;)

rozmawiałam już z pauliną na ten temat, problem w tym ze do tego domu pies musi byc dobrze sprawdzony na dzieci (czyli nie ze kiedys raz dziecko go pogłaskało i nie pogryzł, tylko najlepiej jest z dt w ktorym ma regularny kontakt z dzieciakami), jest wątek poszukiwawczy odnosnie psiaka wlasnie do tego domu co sie nam ostał po Morelu

Posted

Asior napisał(a):
a co z kastracją????

zaszczepiłam go więc z kastracją musieliślimy się wstrzymać, podpisaliśmy umowe (w której jak zawsze jest napisane, że pies przechodzi pod ich opieke dopiero po wykonaniu zabiegu, do tego czasu moge go w kazdym momencie zabrac), na której wyznaczyłam im termin wykonania zabiegu, to sprawdzony dom z referencjami;-) wywiad środowiskowy porządny hihi, dom jest w moim zasięgu, w razie problemów wsiadam w auto i psa zabieram i oni są tego świadomi.

Posted

Energy napisał(a):
I nigdzie się nie ukryją:diabloti::evil_lol:

przede mną napewno nie:-)
nauczyłam się już odpowiednio formuować punkty umowy i wydawac psiaki w swoje okolice, tak na wszelki wypadek;-)
oczywiście wizyte poadopcyjną zrobie osobiście, by sprawdzić czy psiak jajców niet - o tym też wiedzą;-)

a co do mojego osobistego psa, to cóż wariat....na to wychodzi, że musi być jedynakiem albo towarzystwo jakiegoś starszego bardzo spokojnego niechętnego do zabaw psiaka, który nie da sie jemu namowić na szaleństwa niemal 24 na dobe...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...