Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='filodendron']Duple są chude. Tzn. powinny być dość chude. Na zdjęciach nie wygląda jakoś bardzo chudo - choć pewnie w rękach lepiej "czuć" jego wagę.[/QUOTE]

No właśnie czuć każdą kostkę, tym bardziej, ze jeszcze nieco puszku na nimz zostało - jak dla mnie, jeszcze z pół kilo do max kilograma mógłby przybrać, choć wolałabym, żeby to były mięśnie, a nie tłuszcz ;)

Posted

[quote name='filodendron']Duple są chude. Tzn. powinny być dość chude.
Albo pączki :diabloti:. Moja toyka jest szczupła, poprzedni pudel też był. Ale mojej mamy....... od miski to go trzeba odciągać :evil_lol:, zjadłby tyle ile by było, żyje po to żeby jeść.

Posted

Mimo tego, że ja osobiście lubuję się w psach chudych, a żylastych, chciałam napisać, że Morel jest straszny - w dotyku jak korpus z kurczaka :evil_lol:

Posted

A co on teraz dostaje do jedzenia? Mój dupel to giga wybredniak - jak był w wieku Morela i potem to okrutnie ciężko było go podtuczyć. Bywało, że zbierałam opiernicz od weta. Teraz (5 lat) jest już w miarę normalnie, choć z żarciem trzeba się nagimnastykować.
Morel je? Ma apetyt?

Posted

[quote name='sacred PIRANHA'] brit care puppy mu nie podszedł totalnie:-)
[/QUOTE]
To teoretycznie świadczy o tym, że z głodu nie przymiera ;) I najprawdopodobniej tak jest. Niemniej, na wszelki wielki wypadek napiszę, że mój dupel to formacja negująca każdą suchą niezależnie od skutków i na suchej nie było możliwości ucieczki od chudnięcia a o podtuczeniu to już w ogóle nie było rozmowy.
Może jednak Morel potrzebuje trochę czasu, żeby zacząć jeść i zadbać o figurę. Josera jest całkiem ok - może podejdzie maluchowi.

Posted

Na chwilę obecną Morel je Hill'sa Science Plan Puppy Healthy Developement z siemieniem lnianym dodawanym dla poprawy skóry, sierści i kup ;) A niedłuogo przychodzi Josera Agilo, dla psów aktywnych - mam nadzieję, ze mu podpasuje, bo ładnie się na tym podpasie ;)

Posted

[quote name='Energy']Ale cudeńko:loveu:
Taka ślicznota i nie chcą na łóżku?:cool3:[/QUOTE]

Hihi, widzisz, jak męczymy biednego dupelka? :evil_lol:

Posted

[quote name='ladySwallow']Hihi, widzisz, jak męczymy biednego dupelka? :evil_lol:[/QUOTE]

No widzę:diabloti:
On jakiś taki za grzeczny czy co? Powinien wejść jak śpicie:evil_lol:

Posted

[quote name='Energy']No widzę:diabloti:
On jakiś taki za grzeczny czy co? Powinien wejść jak śpicie:evil_lol:[/QUOTE]

Generalnie jest dość grzeczny, szczególnie w domu - na spacerze to głupawka go dopada, szczególnie w trawie :lol: Mam bardzo czujnego TŻta, który zwykle ekspediuje psy z łóżka nawet śpiąc :evil_lol:

Posted

Ponieważ świat jest mały, a Lublin jeszcze mniejszy:cool3: , miałyśmy przyjemność poznać Morela osobiście- jest bardzo łagodny, sympatyczny, delikatny, a po wizycie u fryzjera zabójczo przystojny!:oops:

Posted

[quote name='Taneska']Ponieważ świat jest mały, a Lublin jeszcze mniejszy:cool3: , miałyśmy przyjemność poznać Morela osobiście- jest bardzo łagodny, sympatyczny, delikatny, a po wizycie u fryzjera zabójczo przystojny!:oops:[/QUOTE]

Ooo, witam serdecznie :)

Posted

Duplowi się upiekło - dziś zimno, więc piesek na łóżku ;) Na brzeżku łóżka, żeby nie było wątpliwości ;)

Dwie pozycje królewicza, słabe zdjęcia, bo telefonem TŻ robił: