LadyS Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Historia Morela jest smutna - był prawdopodobnie trzymany w pseudohodowli, skąd nie wychodził na spacery - załatwia się cały czas w domu. Poza tym, warunki te nie wywarły na jego psychice znacznych zmian - jest wesołym młodzikiem, który kocha ludzi, inne psy i koty. Podobno pies do zacałowania - najchętniej nie schodziłby z kolan. Morel z Krakowa przyjeżdża dziś do mnie, do DT, gdzie będzie siedział do ok. 13 maja - potem jedzie do DT do sacredPiranha, gdzie zostanie do znalezienia domu. Morel ma 10 miesięcy, jest zaszczepiony p. wirusówkom. Zostanie dziś wykąpany (w końcu mam pański nosek ;) ), a za kilka dni jeszcze odrobaczony. Po wyleczeniu stanu zapalnego uszu czekają go dwa szczepienia - p. wirusówkom i wściekliźnie. Potem zostanie wykastrowany. Warunkami adocji jest zgoda na wizytę przed i po adopcyjną, przejście tej wizyty ;), podpisanie umowy adopcyjnej i zwrot kosztów za kastrację psa (rachunek będzie do wglądu). Zwrot ten zostanie przeznaczony na inne psy pod opieką GA (http://www.dogomania.pl/threads/205125). Mile widziane domy z okolicy Lublina i Zamościa. I zdjęcie jeszcze z DT w Krakowie: Quote
evel Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ależ ma zajebiście oryginalne imię :D Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, hihihi. Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 evel napisał(a):Ależ ma zajebiście oryginalne imię :D Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, hihihi. Wypchaj się, moja panno :evil_lol: Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 evel napisał(a):Chcesz się bić? :mad: Pewnie, będę rzucać w Ciebie Twoimi książkami leżącymi u mnie :lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 evel napisał(a):Lidkaaaaaaaaa :placz: Ona mi grozi :obrazic: jak nie zabierzesz tych książek to sama jej pomoge z tym rzucaniem:-P zreszt,a kto wie czy Morel sie do nich nie dobierze:-P a co do imienia to zapewne jak rafi do mnie to wyjdzie w praniu cos nowego, Hamster też miał być Abu a jest Ayo...Emilka ma ograniczoną wyobraźnie:-) Quote
evel Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Książek się czepiły, małpy obydwie :eviltong: Przecież zabieram pojutrze! Morel, nie rusz książek, bo Cię ciocia znielubi! Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 evel napisał(a):Książek się czepiły, małpy obydwie :eviltong: Przecież zabieram pojutrze! Morel, nie rusz książek, bo Cię ciocia znielubi! A nie jutro? :lol: Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 MaDi napisał(a):Ładny jak na pudla i kolorem pasuje:eviltong: Do wystroju mieszkania, oczywiście :lol: Quote
MaDi Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 ladySwallow napisał(a):Do wystroju mieszkania, oczywiście :lol: Raczej wystroju głowy;) Quote
sacred PIRANHA Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 MaDi napisał(a):Ładny jak na pudla no jaki komplement hahaha! Quote
Energy Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 MaDi napisał(a):Ładny jak na pudla :mad:pudle są piękne:multi::loveu: Mały jest właśnie w Sandomierzu, czyli będzie dopiero za ok 2 godziny. Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Ech, nie skomentuje tego podobnie, jak nie skomentuje faktu, że psu nie dano nawet obroży... Quote
Żunia Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Masz go już u siebie? Nie bądż : ta co ryje ( ale nie kret ) i puść farbę. Quote
Energy Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Mały jest cudny:loveu::loveu::loveu: Jest już u ladySwallow:lol: Quote
pyziokot Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 wprawdzie mieszkam daleko...ale prosze wziac mnie pod uwage jesli maly nie znajdzie domku w waszej okolicy.... Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Dupel wysikany, wykąpany i wyczesany. Bardzo grzecznie poddawał się kąpieli, chyba masaż i woda sprawiały mu przyjemność - cały czas lizał mnie po rękach. Nieco zjadł, nieco się napił i poszedł spać. Bardzo przyjazny, inteligentny, na smyczy na początku strach, ale potem normalnie łaził i wąchał. Bardzo dobrze wychodzi mu wskakiwanie na łóżko, ale skapitulował wobec nieustępliwosci naszej w zrzucaniu go i śpi na posłanku ;) Zdjęcia poglądowe z butelką 1,5 litrową wody Quote
Energy Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 No pewnie, że inteligentny, bo pudel:multi:pudlom spanie najlepiej w łóżku wychodzi:cool3:i tak pewnie wskoczy jak będziecie spać:evil_lol: Fajny z niego psiak:lol: Sacred PIRANHA prawda, że malutki?:cool3: Quote
LadyS Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Informuję, że pudel bardzo dobrze zniósł czesanie - nawet wystawiał mi łapki. Bardzo lubi węzełek, zarówno łapać i przynosić, jak i gryźć. Obecnie poszedł spać ;) Quote
MaDi Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Na zdjęciach wygląda jak sztuczny, muszę przyjść i dotknąć:) Quote
Recommended Posts