Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia Morela jest smutna - był prawdopodobnie trzymany w pseudohodowli, skąd nie wychodził na spacery - załatwia się cały czas w domu. Poza tym, warunki te nie wywarły na jego psychice znacznych zmian - jest wesołym młodzikiem, który kocha ludzi, inne psy i koty. Podobno pies do zacałowania - najchętniej nie schodziłby z kolan. Morel z Krakowa przyjeżdża dziś do mnie, do DT, gdzie będzie siedział do ok. 13 maja - potem jedzie do DT do sacredPiranha, gdzie zostanie do znalezienia domu.

Morel ma 10 miesięcy, jest zaszczepiony p. wirusówkom. Zostanie dziś wykąpany (w końcu mam pański nosek ;) ), a za kilka dni jeszcze odrobaczony. Po wyleczeniu stanu zapalnego uszu czekają go dwa szczepienia - p. wirusówkom i wściekliźnie. Potem zostanie wykastrowany.

Warunkami adocji jest zgoda na wizytę przed i po adopcyjną, przejście tej wizyty ;), podpisanie umowy adopcyjnej i zwrot kosztów za kastrację psa (rachunek będzie do wglądu). Zwrot ten zostanie przeznaczony na inne psy pod opieką GA (http://www.dogomania.pl/threads/205125). Mile widziane domy z okolicy Lublina i Zamościa.

I zdjęcie jeszcze z DT w Krakowie:

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

evel napisał(a):
Ależ ma zajebiście oryginalne imię :D Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, hihihi.

Wypchaj się, moja panno :evil_lol:

Posted

evel napisał(a):
Lidkaaaaaaaaa :placz: Ona mi grozi :obrazic:

jak nie zabierzesz tych książek to sama jej pomoge z tym rzucaniem:-P zreszt,a kto wie czy Morel sie do nich nie dobierze:-P
a co do imienia to zapewne jak rafi do mnie to wyjdzie w praniu cos nowego, Hamster też miał być Abu a jest Ayo...Emilka ma ograniczoną wyobraźnie:-)

Posted

Książek się czepiły, małpy obydwie :eviltong: Przecież zabieram pojutrze! Morel, nie rusz książek, bo Cię ciocia znielubi!

Posted

evel napisał(a):
Książek się czepiły, małpy obydwie :eviltong: Przecież zabieram pojutrze! Morel, nie rusz książek, bo Cię ciocia znielubi!

A nie jutro? :lol:

Posted

Dupel wysikany, wykąpany i wyczesany. Bardzo grzecznie poddawał się kąpieli, chyba masaż i woda sprawiały mu przyjemność - cały czas lizał mnie po rękach. Nieco zjadł, nieco się napił i poszedł spać. Bardzo przyjazny, inteligentny, na smyczy na początku strach, ale potem normalnie łaził i wąchał. Bardzo dobrze wychodzi mu wskakiwanie na łóżko, ale skapitulował wobec nieustępliwosci naszej w zrzucaniu go i śpi na posłanku ;)

Zdjęcia poglądowe z butelką 1,5 litrową wody

Posted

No pewnie, że inteligentny, bo pudel:multi:pudlom spanie najlepiej w łóżku wychodzi:cool3:i tak pewnie wskoczy jak będziecie spać:evil_lol:
Fajny z niego psiak:lol:

Sacred PIRANHA prawda, że malutki?:cool3:

Posted

Informuję, że pudel bardzo dobrze zniósł czesanie - nawet wystawiał mi łapki. Bardzo lubi węzełek, zarówno łapać i przynosić, jak i gryźć. Obecnie poszedł spać ;)